Startit Centar u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Startit Centar u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
07.12.2017, 08:08

"Šta sve (ne)možeš u Srbiji kada si građanin?"

č: | fb:

Istinomer forum "Šta sve (ne)možeš u Srbiji kada si građanin?", biće organizovan večeras od 18 do 19.30 časova u prostorijama Startit Centra, Kneza Miloša 23.

 

Gde se nalazi moć političkog odlučivanja – u institucijama ili izvan njih? Šta sve možemo kada su mediji slobodni? Šta sve (ne)možemo kada ne znamo ko je na vlasti? Kako preživeti u vremenu populizma?

 

O ovim temama na Istinomer forumu će govoriti: Miodrag Majić, sudija Apelacionog suda u Beogradu, Tamara Skrozza, novinarka nedeljnika "Vreme", Dušan Čavić, Ciklotron, autor video projekta "Marka Žvaka", Raša Nedeljkov, programski direktor CRTE i Darija Ranković, novinarka i urednica "Kolubarske.rs".

 

Smatramo da je važno ovaj razgovor voditi u vremenu u kom javnim prostorom vladaju lažne vesti i populističke poruke.

 

Organizator foruma Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost – CRTA, u okviru inicijative Istinomer i Fondacija Fridrih Ebert – kancelarija u Beogradu, poziva građanke i građane na razgovor o odgovornosti javnih vlasti, pravima građana na slobodne medije i učešću u demokratskim procesima.

Istinomer forum

Istinomer forum (Foto: Istinomer forum)

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 2 sati 23 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 5 sati 12 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.