Registracija Prijava preko FB
Startit Centar u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Startit Centar u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
07.12.2017, 08:08

"Šta sve (ne)možeš u Srbiji kada si građanin?"

č: | fb:

Istinomer forum "Šta sve (ne)možeš u Srbiji kada si građanin?", biće organizovan večeras od 18 do 19.30 časova u prostorijama Startit Centra, Kneza Miloša 23.

 

Gde se nalazi moć političkog odlučivanja – u institucijama ili izvan njih? Šta sve možemo kada su mediji slobodni? Šta sve (ne)možemo kada ne znamo ko je na vlasti? Kako preživeti u vremenu populizma?

 

O ovim temama na Istinomer forumu će govoriti: Miodrag Majić, sudija Apelacionog suda u Beogradu, Tamara Skrozza, novinarka nedeljnika "Vreme", Dušan Čavić, Ciklotron, autor video projekta "Marka Žvaka", Raša Nedeljkov, programski direktor CRTE i Darija Ranković, novinarka i urednica "Kolubarske.rs".

 

Smatramo da je važno ovaj razgovor voditi u vremenu u kom javnim prostorom vladaju lažne vesti i populističke poruke.

 

Organizator foruma Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost – CRTA, u okviru inicijative Istinomer i Fondacija Fridrih Ebert – kancelarija u Beogradu, poziva građanke i građane na razgovor o odgovornosti javnih vlasti, pravima građana na slobodne medije i učešću u demokratskim procesima.

Istinomer forum

Istinomer forum (Foto: Istinomer forum)

Aktuelno

Dvorište biblioteka (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
32. letnja sezone kulturnih dešavanja Pre 22 sati 50 minuta

Buka u dvorištu

Živa panel-diskusija na temu "Književnost između vere i ateizma" doprinela je buci na otvaranju 32. letnje sezone kulturnih dešavanja u dvorištu biblioteke koja od skora nosi naziv "BOOKa u Dvorištu".

Automobilizam (foto: Avako)
Automobilizam Pre 18 sati 45 minuta

"Avako" najbolji na Đerdapu

Obnovljeni "Avako Rally Team" iz Valjeva ućestvovao je na prvom reliju na Đerdapu, Pobedili su u klasi IV, generalnom plasmanu, kao i u klasi I, gde su uzeli prvo i drugo mesto.

Berkova brana na Gradcu (foto: Đorđe Đoković)
Posao na tenderu dobio konzorcijum "Kej" i ES "Energo Servis" 22.06.2018

Konačno, ovog leta biće očišćena brana na Gradcu

Čišćenje Berkove brane na reci Gradac, koja nije čišćena devet godina, počeće najkasnije za 15 dana. Okončan je tender, procenjena vrednost radova je oko 8,3 miliona dinara, a najpovoljnija ponuda...  · 4 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje policije 22.06.2018

Uhapšeni zbog trgovine ljudima i silovanja

Valjevska policija je uhapsila M.R. (1987) iz Lajkovca, M.K. (1975), J. M. (1994) i M. I. (1996) iz Mionice, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima, dok se M.R....