Milan Gajić za skupštinskom govornicom (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Milan Gajić za skupštinskom govornicom (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
29.12.2017, 10:04

“Prošlo je vreme hijena i frontova”

č: | fb:

Odbornik Milan Gajić (SNS), reagujući na to što je aktivistima Lokalnog fronta Valjevo dozvoljeno da uđu u zgradu Grada sa transparentom "Gvozdenoviću, gde je most", zatražio je od predsednika Skupštine grada da zabrani ulazak u zgradu ljudima koji nisu odbornici ili akreditovani novinari.

 

"Apelujem na predsednika Skupštine da ovim ljudima koji pobegnu, a oni znaju odakle su pobegli, omaše ustanovu i umesto da odu u Sinđelićevu tamo ima ona ustanova ispod Petog puka, (Psihijatrijska služba Opšte bolnice Valjevo, prim.aut.) oni dođu ovde. Predsedniče, da zabranite ulazak ljudima koji nisu odbornici ili nemaju akreditaciju da su novinari. Ovde može da uđe svako. Nije ovo šetalište. Ovo je Skupština. Nas je narod birao. Kakav Loklani front, kakvi frontovi, kakve hijene? Prošlo je vreme tih hijena i tih frontova. Nema više frontova. Nas su građani birali, i kada su nas izabrali mi treba da iznosimo njihove stavove, a ne svako da ovde dolazi. Grad Valjevo ima 100.000 stanovnika i sad će svih 100.000 da dođu ovde i da pišu neke transparente. Znači, predsedniče Skupštine, molim Vas za ubuduće u sledećoj godini, znate ko može da uđe. Nikakve hijene, nikakvi frontovi", predložio je Gajić na sednici Skupštine grada.

 

Nezavisni odbornik u Skupštini grada Ljubomir Radović, aktivista Lokalnog fronta Valjevo, zatražio je reč rekavši da je "povređen član 68 Poslovnika o radu".

"Izvoli, ali onaj front tamo nije odbornička grupa", rekao mu je predsednik Skupštine grada Milorad Ilić.

Ljubomir Radović

Ljubomir Radović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Radović je citirao Poslovnik o radu u kome piše da su "odbornici dužni da poštuju dostojanstvo Skupštine, dužni su da se jedni drugima obraćaju sa uvažavanjem, nije dozvoljeno korišćenje uvredljivih izraza, niti iznošenje činjenica i ocena koje se odnose na privatni život odbornika i drugih lica".

"Želim da podsetim kolegu da niko od ljudi koji su postavili pitanja nije ušao u skupštinsku salu i da je Gradska uprava zgrada koja pripada svim građanima Valjeva...", rekao je Radović.

 

Potom je predsednik Skupštine objasnio da se "član 68 odnosi na odbornike, a lice koje je ovde nezvano ne može da se uvredi". Na primedbu odbornika Radovića, da odbornik Gajić ne može na taj način da pominje nikoga, Ilić je je odgovorio – "kako ne može"?

 

I Gajić je imao objašnjenje rekavši da nikoga nije prozvao po imenu, nego je rekao da frontovi ne postoje.

 

"Ne može niko da uđe i da stoji ispred vrata, ja nisam mogao da uđem u salu od nekih transparenata. Baš mene briga ti vaši frontovi. Pa za vas niko ne zna, zna vas pet, kakvi frontovi. I neću više da razgovaram sa vama. Prvo, niti imate poverenje građana. Mene je neko izglasao, neke rezultate imam u tom Novom Naselju... Neko nas je izglasao i opet će. Znaš kad ćete pobedite u Novom Naselju, i vi i Demokratska stranka? Kad ja umrem...", poručio je odbornik naprednjaka.

Aktivista Lokalnog fronta u holu ispred sale

Aktivista Lokalnog fronta u holu ispred sale (Foto: Đorđe Đoković)

 

Aktivisti Loklanog fronta Valjevo došli su juče u hol ispred skupštinske sale, pred početka sednice Skupštine grada, sa transparentom – "Gvozdenoviću, gde je most"? Na taj korak su se odlučili jer, kako su rekli, na njihovo javno postavljeno pitanje o radovima ispred Petničke pećine i zbog čega nije izgrađen most, a planiran je u tenderskoj dokumentaciji javne nabvake, niko od gradske vlasti ne odgovara.

Aktuelno

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 2 sati 1 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 23 sati 30 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...