Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
31.12.2017, 15:38

Potvrđeno 10 godina zatvora za ubistvo u Nanomiru

č: | fb:

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda u Valjevu, od 28. septembra 2017. godine, kojom je Radisav Ilić (53) iz mioničkog sela Nanomir zbog ubistva supruge Zorice (47) osuđen na 10 godina zatvora uz meru bezbednosti oduzimanja lovačke puške.

 

Ilić je oglašen krivim što je 17. septembra 2016. godine u Nanomiru, u stanju srednjeg stepena pijanstva sa 1,65 promila alkohola u krvi, lišio života Zoricu, majku njihove dvoje dece, tako što je nakon svađe sa oštećenom, posle koje je ona izašla iz kuće u dvorište iz svoje sobe, uzeo lovačku pušku, krenuo za oštećenom i ispalio dva hicau leđa, te je od povreda nastupila njena smrt.

 

Rešavajući po žalbi Ilićevog branioca, Apelacioni sud je doneo presudu kojom je odbio kao neosnovanu žalbu branioca okrivljenog i potvrdio prvostepenu presudu.

 

Po nalaženju Apelacionog suda, u delu odluke o kazni, prvostepeni sud je imao u vidu sve okolnosti koje se odnose na to da krivična sankcija bude pravilno odabrana i njena visina pravilno odmerena, te je prvostepeni sud pravilno od olakšavajućih okolnosti na strani okrivljeni cenio da je okrivljeni priznao izvršenje krivičnog dela, njegove porodične prilike, te da je sada pokojna oštećena doprinela kritičnom događaju, te da se oštećeni nije pridružio krivičnom gonjenju niti je postavio odštetni zahtev.

 

Od otežavajućih okolnosti Apelacioni sud je cenio raniji život okrivljenog, te je imajući u vidu stepen povrede zaštićenog dobra, te stepen krivice okrivljenog zbog izvršenja krivičnog dela ubistvo osudio na kaznu zatvora u trajanju od 10 godina nalazeći da će se ovako izrečenom kaznom zatvora u potpunosti ostvariti svrha kažnjavanja.

 

Ilići su godinama loše živeli, Radisav je bio alkoholičar, a sa njima je živela i njegova stara majka, pa je i to razlog što ga Zorica nije napustila, pisali su beogradski mediji u vreme ubistva u Nanomiru, koje se desilo pred kapijom Ilićevih rođaka Jovanovića. Radisav je posle zločina sačekao policiju i predao se.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 3 sati 49 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 20 sati 44 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 3 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...