David Maksimović (foto: Đorđe Đoković)
David Maksimović (foto: Đorđe Đoković)
10.01.2018, 07:57

David Maksimović podneo ostavku na mesto člana Gradskog veća

č: | fb:

Arhitekta David Maksimović podneo je ostavku na mesto člana Gradskog veća Valjeva. On nije želeo da govori o razlozima ostavke koju je juče dostavio predsedniku Skupštine grada, gradonačelniku i zameniku gradonačelnika. 

 

David Maksimović je u Gradsko veće ušao kao nestranačka ličnost na predlog Dragana Jeremića koji je na lokalnim izborma 2016. godine bio kandidat SPS-a za gradonačelnika, a kampanju je vodio pod sloganom "Naša priča je Valjevo". Jeremić je tada najavio da će u gradskoj vlasti biti i nestranačke ličnosti od integriteta i znanja koje će doprineti boljitku i razvoju grada.

 

David Maksimović je bio neplaćeni član Gradskog veća zadužen za pitanja urbanizma. Bio je zamenik predsednika Radne grupe za Divčibare, na čijem je čelu gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, kao i zamenik predsednika Radne grupe za Petnicu, čiji je predsednik zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.

 

Zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić takođe nije želeo da komentariše ostavku Davida Maksimovića, rekavši kratko za Kolubarske.rs da je zatečen situacijom.

 

Jeremić je u novogodišnjem interevju za internet portal Vamedia izjavio da u vladajućoj koaliciji koju čine naprednjaci i socijalisti ima trzavica, i da situacija treba da se unormali.

 

"Neverovatna situacija da imamo 45 odbornika u koaliciji, nikad više od toga, a stalno imamo neke trzavice. Mislim da je krajnje vreme da kažemo - ljudi može li ovo da se unormali i da radimo nešto, i da prestanemo sa tim trzavicama jer to nije dobro za grad. Ne možemo ovde jedni bez drugih. Uzmimo primer Divčibara, gde smo pregovore vodili David Maksimović, Žarko Kovač i ja sa Kancelarijom. (Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije izdvojila je 110 miliona dinara za sanaciju kanalizacije na Divčibarama, prim.aut). Ali bez druge strane, vladajuće partije SNS-a, mi ne možemo ništa da uradimo. Treba dogovor, treba saradnja, konzistencija, organizovan rad, a ne da budemo anarhična banda", izjavio je pre nekoliko dana zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 1 sati 42 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 2 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 1 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara