Registracija Prijava preko FB
David Maksimović (foto: Đorđe Đoković)
David Maksimović (foto: Đorđe Đoković)
10.01.2018, 07:57

David Maksimović podneo ostavku na mesto člana Gradskog veća

č: | fb:

Arhitekta David Maksimović podneo je ostavku na mesto člana Gradskog veća Valjeva. On nije želeo da govori o razlozima ostavke koju je juče dostavio predsedniku Skupštine grada, gradonačelniku i zameniku gradonačelnika. 

 

David Maksimović je u Gradsko veće ušao kao nestranačka ličnost na predlog Dragana Jeremića koji je na lokalnim izborma 2016. godine bio kandidat SPS-a za gradonačelnika, a kampanju je vodio pod sloganom "Naša priča je Valjevo". Jeremić je tada najavio da će u gradskoj vlasti biti i nestranačke ličnosti od integriteta i znanja koje će doprineti boljitku i razvoju grada.

 

David Maksimović je bio neplaćeni član Gradskog veća zadužen za pitanja urbanizma. Bio je zamenik predsednika Radne grupe za Divčibare, na čijem je čelu gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, kao i zamenik predsednika Radne grupe za Petnicu, čiji je predsednik zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.

 

Zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić takođe nije želeo da komentariše ostavku Davida Maksimovića, rekavši kratko za Kolubarske.rs da je zatečen situacijom.

 

Jeremić je u novogodišnjem interevju za internet portal Vamedia izjavio da u vladajućoj koaliciji koju čine naprednjaci i socijalisti ima trzavica, i da situacija treba da se unormali.

 

"Neverovatna situacija da imamo 45 odbornika u koaliciji, nikad više od toga, a stalno imamo neke trzavice. Mislim da je krajnje vreme da kažemo - ljudi može li ovo da se unormali i da radimo nešto, i da prestanemo sa tim trzavicama jer to nije dobro za grad. Ne možemo ovde jedni bez drugih. Uzmimo primer Divčibara, gde smo pregovore vodili David Maksimović, Žarko Kovač i ja sa Kancelarijom. (Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije izdvojila je 110 miliona dinara za sanaciju kanalizacije na Divčibarama, prim.aut). Ali bez druge strane, vladajuće partije SNS-a, mi ne možemo ništa da uradimo. Treba dogovor, treba saradnja, konzistencija, organizovan rad, a ne da budemo anarhična banda", izjavio je pre nekoliko dana zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.

Aktuelno

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Na graničnom prelazu Horgoš uhapšen muškarac Pre 7 sati 47 minuta

Zaplenjeno oko 25 kilograma marihuane

Na graničnom prelazu Horgoš jutros je zaplenjeno oko 25 kilograma marihuane i uhapšen je muškarac iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i...

Aforizmi (foto: Dušan Arsenić)
Zlatno doba Pre 13 sati 34 minuta

Živi glista, a živi i lav

"Za život nije važno da čovek baš bude osobito hrabar; svetom se može proći i pomoću puzanja i lukavosti", Gete.     ****** Aforizmi A. Dž. R.   Javna rasprava će dati...

Koncert u Modernoj galeriji (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Koncert Mine Radić i Olivere Pantelić Pre 13 sati 33 minuta

Veče muzike u Modernoj galeriji

Uspešna saradnja dve institucije, Moderne galerije i valjevske muzičke škole, nastavlja se večeras koncert flautistkinje Mine Radić i pijanistkinje Olivere Pantelić od 20 časova u Modernoj galeriji.