Registracija Prijava preko FB
David Maksimović (foto: Đorđe Đoković)
David Maksimović (foto: Đorđe Đoković)
10.01.2018, 07:57

David Maksimović podneo ostavku na mesto člana Gradskog veća

č: | fb:

Arhitekta David Maksimović podneo je ostavku na mesto člana Gradskog veća Valjeva. On nije želeo da govori o razlozima ostavke koju je juče dostavio predsedniku Skupštine grada, gradonačelniku i zameniku gradonačelnika. 

 

David Maksimović je u Gradsko veće ušao kao nestranačka ličnost na predlog Dragana Jeremića koji je na lokalnim izborma 2016. godine bio kandidat SPS-a za gradonačelnika, a kampanju je vodio pod sloganom "Naša priča je Valjevo". Jeremić je tada najavio da će u gradskoj vlasti biti i nestranačke ličnosti od integriteta i znanja koje će doprineti boljitku i razvoju grada.

 

David Maksimović je bio neplaćeni član Gradskog veća zadužen za pitanja urbanizma. Bio je zamenik predsednika Radne grupe za Divčibare, na čijem je čelu gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, kao i zamenik predsednika Radne grupe za Petnicu, čiji je predsednik zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.

 

Zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić takođe nije želeo da komentariše ostavku Davida Maksimovića, rekavši kratko za Kolubarske.rs da je zatečen situacijom.

 

Jeremić je u novogodišnjem interevju za internet portal Vamedia izjavio da u vladajućoj koaliciji koju čine naprednjaci i socijalisti ima trzavica, i da situacija treba da se unormali.

 

"Neverovatna situacija da imamo 45 odbornika u koaliciji, nikad više od toga, a stalno imamo neke trzavice. Mislim da je krajnje vreme da kažemo - ljudi može li ovo da se unormali i da radimo nešto, i da prestanemo sa tim trzavicama jer to nije dobro za grad. Ne možemo ovde jedni bez drugih. Uzmimo primer Divčibara, gde smo pregovore vodili David Maksimović, Žarko Kovač i ja sa Kancelarijom. (Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije izdvojila je 110 miliona dinara za sanaciju kanalizacije na Divčibarama, prim.aut). Ali bez druge strane, vladajuće partije SNS-a, mi ne možemo ništa da uradimo. Treba dogovor, treba saradnja, konzistencija, organizovan rad, a ne da budemo anarhična banda", izjavio je pre nekoliko dana zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.

Aktuelno

Akcija Lokalnog fronta Va na Gradskom trgu (foto: Đorđe Đoković)
Na Gradskom trgu Pre 3 sati 48 minuta

Akcija Lokalnog fronta Va: "Nedostojan i nesposoban"

Lokalni front Va je juče na Gradskom trgu nastavio akciju pod nazivom "Nedostojan i nesposoban". Podeljeno je oko hiljadu letaka na kojima piše zašto je Gvozdenović nedostojan položaja...

Bokser Metalca zadaje udarac (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Ekipno prvenstvo u boksu Pre 1 dan 4 sati

Slab otpor Lozničana

Na startu Ekipnog prvenstva Srbije u boksu, uz TV prenos, Metalac je pred 400 gledalaca, u hali na Studentu, pobedio Loznicu sa 12:4. Samo dve borbe trajale su sve tri runde, ostalo su bili...

Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
U projektnom zadatku i objekti koji su već rekonstruisani 18.10.2018

Bolnica traži reviziju javne nabavke

Nakon godinu dana čekanja Grad je konačnao raspisao teneder za izradu projekta rekonstrukcije valjevske bolnice. Međutim u projektnom zadatku su se našli već rekonstruisani objekti, a nema onih...  · 2 komentara