Registracija Prijava preko FB
Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
11.01.2018, 07:55

Prvo doneli odluku pa će dva meseca da "sagledavaju"

č: | fb:

Odlukom Skupštine grada od 1. januara ponovo je organizovana jedna Gradska uprava, a na njenom čelu je v. d. načelnika Vladan Jerinić, dok je za njegovog v. d. zamenika postavljen Aleksandar Purić.

 

Prema rečima sagovornika Kolubarskih.rs, Jerinić će biti v. d. načelnika do marta, do kada bi trebalo da bude raspisan konkurs i izabran načelnik Gradske uprave na mandat od pet godina.

 

Naš sagovornik nije mogao da objasni zbog čega, s obzirom na to da je krajem novembra prošle godine Skupština grada donela odluku o formiranju jedne Gradske uprave, nije raspisan konkurs za načelnika.

 

Umesto da Gradsko veće donese odluku o raspisivanju javnog konkursa za postavljanje načelnika Gradske uprave, gradsko rukovodstvo je odlučilo da Jerinića, koji je ispunio uslove za odlazak u penziju u decembru prošle godine, "privoli" da "vodi" Gradsku upravu naredna dva meseca, a da za to vreme, kako je rekao gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, "sagledamo funkcionisanje u smislu bolje organizacije".

 

Slobodan Gvozdenović

Slobodan Gvozdenović (Foto: Đorđe Đoković)

Gvozdenović je za "Vujić televiziju" rekao da će u zakonskom roku raspisati konkurs za izbor načelnika, ne precizirajući каdа i koji je to zakonski rok. On je najavio i "mogućnost spajanja nekih odeljenja o čemu će odluku doneti kolegijum".

 

- Želimo da u naredna dva meseca sagledamo sve ono što bi bilo interesantno kada je Gradska uprava u pitanju, njeno funkcionisanje u smislu bolje organizacije. Da li ćemo ići na spajanje nekih odeljenja, da li ćemo možda formirati neka nova to ćemo videti. U svakom slučaju imamo dovoljno vremena dva meseca da sagledamo koji je to način da Gradska uprava bude efikasna", rekao je Gvozdenović i poručio da je jedna Gradska uprava "zlatni standard kada govorimo o funkcionisanju grada".

 

Nejasno je zbog čega je gradsko rukovodstvo pre skoro dva meseca odlučilo da formira jednu Gradsku upravu, ako pre toga nije "sagledano funkcionisanje u smislu bolje organizacije", nego će to učiniti u naredna dva meseca.

 

Posebno je nejasno "sagledavanje", s obzirom na to da je prilikom usvajanja Odluke da umesto dve bude formirana jedna Gradska uprava obrazloženo da se to radi "zbog racionalnosti i efikasnosti", što je upućivalo na zaključak da je gradsko rukovodstvo temeljno i sveobuhvatno sagledalo da je jedna Gradska uprava bolje rešenje.

 

Posle devet godina ponovo jedna Gradska uprava

 

Pre devet godina je "sagledano" da su zbog efikasnosti i bolje organizacije potrebne dve gradske uprave. Ni tada, kao ni danas, ni jednim podatkom i brojkom gradsko rukovodstvo nije potkrepilo tu svoju tvrdnju. 

 

Kada je, pre devet godina, na vlasti bila koalicija DS i SPS od jedne Gradske uprave formirane su dve kako bi svaka partija "imala svoju upravu", mada je zvanično objašnjenje bilo da se Gradska uprava deli na dve zbog "efikasnosti u radu".

 

Dve uprave su bile prihvatljive i koaliciji SNS i SPS, koja je na vlasti od juna 2016. godine. Načelnik gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove, bio je Aleksandar Vujić Subotić (SPS), koga je nakon hapšenja zamenio u statusu v.d. načelnika Vladan Jerinić (SPS).

 

Jelica Stojanović, takođe SPS, koja je bila načelnica gradske uprave za duštvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove, početkom februara prošle godine podnela je ostavku. Tako je načelnik druge gradske uprave postao Aleksandar Purić (SNS), dok je Jelica Stojanović, postala njegov zamenik.

 

Sada, nakon formiranja jedna Gradske uprave Jelica Stojanović je postavljena za načelnika Odeljenja za imovinske poslove i opštu upravu, umesto Darka Kostića, koji je izabran za pravobranioca Zajedničkog pravobranilaštva Valjeva i opština Lajkovac, Ljig, Mionica i Osečina.

 

Vaše mišljenje je važno

Morate biti registrovani da biste imali mogućnost komentarisanja tesktova i slanja direktnih poruka uredništvu. Molimo prijavite se ili kreirajte besplatan nalog.

Aktuelno

Akumulacija Stubo Rovni (foto: Đorđe Đoković)
Jedina planirana investicija vodosnabdevanje Pre 1 sati 3 minuta

U republičkom budžetu pare za "Kolubaru", ali ne i za put M-4

U budžetu Republike Srbije za 2018. godinu opredeljeno je 140 miliona dinara za JP "Kolubara" i to je sav novac koji je u republičkom budžetu planiran za Valjevo u ovoj godini. Nisu planirana...

Ssveće za Olivera Ivanovića  (foto: Đorđe Đoković)
U Hramu Vaskrsenja Gospodnjeg Pre 13 sati 48 minuta

Zapalili sveće za Olivera Ivanovića

Ubijenom lideru Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliveru Ivanoviću večeras je u Hramu Vaskrsenja Gospodnjeg u Valjevu služen parastos. Okupili su se predstavnici nekoliko...

Kalendar Valjevske pivare (foto: Đorđe Đoković)
Promovisan kalendar za 2018. godinu Pre 20 sati 2 minuta

"Okom ljubitelja Valjevskog piva"

Fotografije ljubitelja Valjevskog piva sa najrazličitijih mesta i sa raznih krajeva sveta, koje su slali Valjevskoj pivari, ukrašavaju ovogodišnji kalendar Valjevske pivare. "Okom ljubitelja...

Projekcija filma Druga strana svega (foto: ĐorđeĐoković)
U prepunom Bioskopu 85 Pre 1 dan 1 sati

Bravo za dokumentarni film "Druga strana svega"

Dokumentarni film "Druga strana svega", autorke Mile Turajlić prikazan je sinoć u Bioskopu 85. Tokom dve projekcije sala je bila ispunjena do poslednjeg mesta, dodate su i pomoćne stolice zbog...