Registracija Prijava preko FB
Kao nekada doček Srpske nove godine (foto: Đorđe Đoković)
Kao nekada doček Srpske nove godine (foto: Đorđe Đoković)
12.01.2018, 08:08

Šaban u Valjevu peva za 15.000 evra

č: | fb:

Šaban Šaulić pevaće Valjevcima za doček Srpske nove godine za 15.000 evra, koliko će iz gradskog budžeta biti izdvojeno za koncert koji počinje u 22 časa.

 

Doček Srpske nove godine nije planiran u budžetu Valjeva za 2018. godinu, niti su bila planirana sredstva u budžetu za 2017, ali će, kako se vidi iz odluke o dodeli ugovora, 1,8 miliona dinara (sa PDV-om) biti obezbeđeno sa pozicije "politički sistem lokalne samouprave" kroz usluge po ugovoru.

 

Sudeći prema dokumentaciji javne nabavke, gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je odlučio da Valjevcima za Srpsku novu godinu peva Šaban Šaulić, "jedna od najvećih zvezda narodne muzike u Srbiji".

 

Grad Valjevo se 20. 12. 2017. godine obratio Upravi za javne nabavke tražeći mišljenje da li može da pokrene pregovarački postupak bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda, a kao ponuđača kojem bi dodelio ugovor o javnoj nabavci u pregovaračkom postupku naveo je Gordanu Šaulić PR zabavne i rekreativne delatnosti "LUNA MUSIC", Beograd.

 

U obrazloženju zahteva, Grad Valjevo je naveo kao osnov za primenu pregovaračkog postupka to da u Valjevu već duži niz godina nije organizovan doček Srpske nove godine, koji se organizovao do 2008, te da su za ovu namenu obezbeđena sredstva u budžetu grada Valjeva za 2017. godinu.

 

Navedeno je i to da je u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima i interesovanjima potencijalne publike izvršeno istraživanje tržišta o cenama koncerata na gradskim trgovima povodom dočeka Nove godine u cilju izbora ponuđača. S tim u vezi, istaknuto je da je izvođač Šaban Šaulić jedna od najvećih zvezda narodne muzike u Srbiji, muzičar i producent. Ima status istaknutog umetnika u oblasti muzičke kulture i član je Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije, navedeno je u zahtevu.

 

Uprava za javne nabavke je na ovaj zahtev Grada Valjeva dala pozitivno mišljenje, s obzirom na to da je predmet javne nabavke  "Organizacija izvođenja muzičkog koncerta Šabana Šaulića za doček Srpske nove 2018. godine na Gradskom trgu".

U članu 36. Zakona o javnim nabavkama stav 1. tačka 2, na koji se pozvao Grad, piše da "naručilac može sprovoditi pregovarački postupak bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda ako zbog tehničkih, odnosno umetničkih razloga predmeta javne nabavke ili iz razloga povezanih sa zaštitom isključivih prava, nabavku može izvršiti samo određeni ponuđač". U ovom slučaju određeni ili jedini ponuđač je Gordana Šaulić jer jedino ona i organizuje koncerte Šabana Šaulića.

 

Tako da je gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović 29. 12. 2017. godine doneo odluku o pokretanju postupka javne nabavke usluga u pregovaračkom postupku bez objavljivanja poziva, te je ugovor dodeljen Gordani Šaulić PR zabavne i rekreativne delatnosti "LUNA MUSIC", Beograd.

Aktuelno

Berkova brana na Gradcu (foto: Đorđe Đoković)
Posao na tenderu dobio konzorcijum "Kej" i ES "Energo Servis" Pre 15 sati 29 minuta

Konačno, ovog leta biće očišćena brana na Gradcu

Čišćenje Berkove brane na reci Gradac, koja nije čišćena devet godina, počeće najkasnije za 15 dana. Okončan je tender, procenjena vrednost radova je oko 8,3 miliona dinara, a najpovoljnija ponuda...  · 2 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje policije Pre 8 sati 35 minuta

Uhapšeni zbog trgovine ljudima i silovanja

Valjevska policija je uhapsila M.R. (1987) iz Lajkovca, M.K. (1975), J. M. (1994) i M. I. (1996) iz Mionice, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima, dok se M.R....

Petar Tešic (foto: Dragana Nedeljković)
Maturanti gimnazija "Branislav Petronijević" Pre 8 sati 56 minuta

Ubski gimnazijalci-generacija za pamćenje

Najbolji među najboljima u ubskoj Gimnazijaje je Petar Tešić, đak generacije, koji se istakao učešćem i postignućima na mnogobrojnim takmičenjima najvišeg ranga. Na međunarodnom matematičkom...  · 1 komentar

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Razvojni program EU PRO danas u Valjevu o javnom pozivu Pre 14 sati 26 minuta

Kako do bespovratnih sredstava za mikro i mala preduzeća

Javni poziv, za koji je Evropska unija (EU) opredelila 4,5 miliona dinara za mikro i mala preduzeća, otvoren je do 6. jula, a detalji ovog poziva biće prezentovani danas u Valjevu u sali Skupštine...