Registracija Prijava preko FB
Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
12.01.2018, 10:54

"Opšta bolnica u tehničkom mandatu“

č: | fb:

Mandat v. d. direktora Opšte bolnice dr Zoranu Đuriću je istekao u oktobru prošle godine, dok je mandat Upravnom i Nadzornom odboru ove valjevske zdravstvene ustanove istekao u maju prošle godine.

 

I pored toga što su predlozi za članove Upravnog i Nadzornog odbora, iz redova zaposlenih, u Ministarstvo zdravlja poslati blagovremeno, odgovora još uvek nema, tako da su oni koji obavljaju upravnu funkciju Opšte bolnice Valjevo u "tehničkom mandatu".


Prema rečima v. d. direktora dr Zorana Đurića, stručni savet je blagovremeno dostavio Ministarstvu zdravlja predloge za članove UO i NO iz reda zaposlenih, ali mu nije poznato kada će biti izabran novi Upravni i Nadzorni odbor. Takođe, kaže da ne zna kada će biti raspisan konkurs za izbor direktora Opšte bolnice.

 

- To ne zavosi od mene, niti od bolnice. I mi čekamo, pre svega da se konstituišu Upravni i Nadzorni odbor Opšte bolnice, jer su sada u "tehničkom mandatu" – rekao je dr Đurić. On smatra da to nije ništa neuobičajeno i navodi primer da je dr Verica Lazić bila u statusu v. d. direktora Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja (RFZO) tri godine, dok je Milika Ašanin v. d. direktora Kliničkog centra već dve godine.


Prema nezvaničnim informacijama Kolubarskih.rs u Ministarstvo zdravlja jesu dostavljeni predloz za članove Upravnog i Nadzornog odbora iz redova zaposlenih, ali još uvek nisu poznati predlozi za članove koji bi bili predstavnici osnivača.

 

Krajem oktobra 2016. godine urolog dr Zoran Đurić postavljen je za v. d. direktora Opšte bolnice. Odluku je donelo Ministarstvo zdravlja nakon što je nedelju dana ranije dotadašnji direktor dr Dobrivoje Grujičić podneo neopozivu ostavku iz zdravstvenih razloga. 

 

U maju 2013. godine, nakon što je razrešen dotadašnji UO Zdravstvenog centra, imenovan je novi UO Opšte bolnice - redsednik dr Miroslav Srećković i pet članova: Vladimir Vešović, Aleksandar Purić, Nikola Popović, dr Marija Mirković i dr Rada Vilotić Subotić.

Aktuelno

Berkova brana na Gradcu (foto: Đorđe Đoković)
Posao na tenderu dobio konzorcijum "Kej" i ES "Energo Servis" Pre 15 sati 30 minuta

Konačno, ovog leta biće očišćena brana na Gradcu

Čišćenje Berkove brane na reci Gradac, koja nije čišćena devet godina, počeće najkasnije za 15 dana. Okončan je tender, procenjena vrednost radova je oko 8,3 miliona dinara, a najpovoljnija ponuda...  · 2 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje policije Pre 8 sati 36 minuta

Uhapšeni zbog trgovine ljudima i silovanja

Valjevska policija je uhapsila M.R. (1987) iz Lajkovca, M.K. (1975), J. M. (1994) i M. I. (1996) iz Mionice, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima, dok se M.R....

Petar Tešic (foto: Dragana Nedeljković)
Maturanti gimnazija "Branislav Petronijević" Pre 8 sati 56 minuta

Ubski gimnazijalci-generacija za pamćenje

Najbolji među najboljima u ubskoj Gimnazijaje je Petar Tešić, đak generacije, koji se istakao učešćem i postignućima na mnogobrojnim takmičenjima najvišeg ranga. Na međunarodnom matematičkom...  · 1 komentar

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Razvojni program EU PRO danas u Valjevu o javnom pozivu Pre 14 sati 26 minuta

Kako do bespovratnih sredstava za mikro i mala preduzeća

Javni poziv, za koji je Evropska unija (EU) opredelila 4,5 miliona dinara za mikro i mala preduzeća, otvoren je do 6. jula, a detalji ovog poziva biće prezentovani danas u Valjevu u sali Skupštine...