Registracija Prijava preko FB
Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
12.01.2018, 10:54

"Opšta bolnica u tehničkom mandatu“

č: | fb:

Mandat v. d. direktora Opšte bolnice dr Zoranu Đuriću je istekao u oktobru prošle godine, dok je mandat Upravnom i Nadzornom odboru ove valjevske zdravstvene ustanove istekao u maju prošle godine.

 

I pored toga što su predlozi za članove Upravnog i Nadzornog odbora, iz redova zaposlenih, u Ministarstvo zdravlja poslati blagovremeno, odgovora još uvek nema, tako da su oni koji obavljaju upravnu funkciju Opšte bolnice Valjevo u "tehničkom mandatu".


Prema rečima v. d. direktora dr Zorana Đurića, stručni savet je blagovremeno dostavio Ministarstvu zdravlja predloge za članove UO i NO iz reda zaposlenih, ali mu nije poznato kada će biti izabran novi Upravni i Nadzorni odbor. Takođe, kaže da ne zna kada će biti raspisan konkurs za izbor direktora Opšte bolnice.

 

- To ne zavosi od mene, niti od bolnice. I mi čekamo, pre svega da se konstituišu Upravni i Nadzorni odbor Opšte bolnice, jer su sada u "tehničkom mandatu" – rekao je dr Đurić. On smatra da to nije ništa neuobičajeno i navodi primer da je dr Verica Lazić bila u statusu v. d. direktora Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja (RFZO) tri godine, dok je Milika Ašanin v. d. direktora Kliničkog centra već dve godine.


Prema nezvaničnim informacijama Kolubarskih.rs u Ministarstvo zdravlja jesu dostavljeni predloz za članove Upravnog i Nadzornog odbora iz redova zaposlenih, ali još uvek nisu poznati predlozi za članove koji bi bili predstavnici osnivača.

 

Krajem oktobra 2016. godine urolog dr Zoran Đurić postavljen je za v. d. direktora Opšte bolnice. Odluku je donelo Ministarstvo zdravlja nakon što je nedelju dana ranije dotadašnji direktor dr Dobrivoje Grujičić podneo neopozivu ostavku iz zdravstvenih razloga. 

 

U maju 2013. godine, nakon što je razrešen dotadašnji UO Zdravstvenog centra, imenovan je novi UO Opšte bolnice - redsednik dr Miroslav Srećković i pet članova: Vladimir Vešović, Aleksandar Purić, Nikola Popović, dr Marija Mirković i dr Rada Vilotić Subotić.

Aktuelno

Vaterpolo (foto: Đorđe Đoković)
Vaterpolo: Regionalna A-2 liga Pre 4 sati 45 minuta

Nišlije bolje od Valjevaca

U 17. kolu Regionalne A-2 lige Nais je večeras na bazenu u SC Čair pobedio VK Valjevo. Gosti su bili oslabljeni neigranjem povređenog Rackova, te Matovića i Radulovića, koji su bili isključeni na...

Metalac - Vojvodina (foto: Đorđe Đoković)
Košarkaška liga Srbije (KLS) 16.03.2018

Lale "ubrane" u Valjevu

Valjevski košarkaši pobedili su Vojvodinu sa 89:81 i tako osigurali plasman u Superligu Srbije. Uz Kaplanovića najviše su igrali Đukanović, Krstović, Pavlović (odličan odbrambeni igrač), Vasić,...