Registracija Prijava preko FB
Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
12.01.2018, 10:54

"Opšta bolnica u tehničkom mandatu“

č: | fb:

Mandat v. d. direktora Opšte bolnice dr Zoranu Đuriću je istekao u oktobru prošle godine, dok je mandat Upravnom i Nadzornom odboru ove valjevske zdravstvene ustanove istekao u maju prošle godine.

 

I pored toga što su predlozi za članove Upravnog i Nadzornog odbora, iz redova zaposlenih, u Ministarstvo zdravlja poslati blagovremeno, odgovora još uvek nema, tako da su oni koji obavljaju upravnu funkciju Opšte bolnice Valjevo u "tehničkom mandatu".


Prema rečima v. d. direktora dr Zorana Đurića, stručni savet je blagovremeno dostavio Ministarstvu zdravlja predloge za članove UO i NO iz reda zaposlenih, ali mu nije poznato kada će biti izabran novi Upravni i Nadzorni odbor. Takođe, kaže da ne zna kada će biti raspisan konkurs za izbor direktora Opšte bolnice.

 

- To ne zavosi od mene, niti od bolnice. I mi čekamo, pre svega da se konstituišu Upravni i Nadzorni odbor Opšte bolnice, jer su sada u "tehničkom mandatu" – rekao je dr Đurić. On smatra da to nije ništa neuobičajeno i navodi primer da je dr Verica Lazić bila u statusu v. d. direktora Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja (RFZO) tri godine, dok je Milika Ašanin v. d. direktora Kliničkog centra već dve godine.


Prema nezvaničnim informacijama Kolubarskih.rs u Ministarstvo zdravlja jesu dostavljeni predloz za članove Upravnog i Nadzornog odbora iz redova zaposlenih, ali još uvek nisu poznati predlozi za članove koji bi bili predstavnici osnivača.

 

Krajem oktobra 2016. godine urolog dr Zoran Đurić postavljen je za v. d. direktora Opšte bolnice. Odluku je donelo Ministarstvo zdravlja nakon što je nedelju dana ranije dotadašnji direktor dr Dobrivoje Grujičić podneo neopozivu ostavku iz zdravstvenih razloga. 

 

U maju 2013. godine, nakon što je razrešen dotadašnji UO Zdravstvenog centra, imenovan je novi UO Opšte bolnice - redsednik dr Miroslav Srećković i pet članova: Vladimir Vešović, Aleksandar Purić, Nikola Popović, dr Marija Mirković i dr Rada Vilotić Subotić.

Vaše mišljenje je važno

Morate biti registrovani da biste imali mogućnost komentarisanja tesktova i slanja direktnih poruka uredništvu. Molimo prijavite se ili kreirajte besplatan nalog.

Aktuelno

Akumulacija Stubo Rovni (foto: Đorđe Đoković)
Jedina planirana investicija vodosnabdevanje Pre 56 minuta

U republičkom budžetu pare za "Kolubaru", ali ne i za put M-4

U budžetu Republike Srbije za 2018. godinu opredeljeno je 140 miliona dinara za JP "Kolubara" i to je sav novac koji je u republičkom budžetu planiran za Valjevo u ovoj godini. Nisu planirana...

Ssveće za Olivera Ivanovića  (foto: Đorđe Đoković)
U Hramu Vaskrsenja Gospodnjeg Pre 13 sati 41 minuta

Zapalili sveće za Olivera Ivanovića

Ubijenom lideru Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliveru Ivanoviću večeras je u Hramu Vaskrsenja Gospodnjeg u Valjevu služen parastos. Okupili su se predstavnici nekoliko...

Kalendar Valjevske pivare (foto: Đorđe Đoković)
Promovisan kalendar za 2018. godinu Pre 19 sati 55 minuta

"Okom ljubitelja Valjevskog piva"

Fotografije ljubitelja Valjevskog piva sa najrazličitijih mesta i sa raznih krajeva sveta, koje su slali Valjevskoj pivari, ukrašavaju ovogodišnji kalendar Valjevske pivare. "Okom ljubitelja...

Projekcija filma Druga strana svega (foto: ĐorđeĐoković)
U prepunom Bioskopu 85 Pre 1 dan 1 sati

Bravo za dokumentarni film "Druga strana svega"

Dokumentarni film "Druga strana svega", autorke Mile Turajlić prikazan je sinoć u Bioskopu 85. Tokom dve projekcije sala je bila ispunjena do poslednjeg mesta, dodate su i pomoćne stolice zbog...