Registracija Prijava preko FB
Ssveće za Olivera Ivanovića  (foto: Đorđe Đoković)
Ssveće za Olivera Ivanovića (foto: Đorđe Đoković)
16.01.2018, 19:15

Zapalili sveće za Olivera Ivanovića

č: | fb:

Ubijenom lideru Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliveru Ivanoviću večeras je u Hramu Vaskrsenja Gospodnjeg u Valjevu služen parastos.

 

Okupili su se predstavnici nekoliko partija – DS, DSS, Dosta je bilo, Dveri i NVO Dijalog, koji su odali počast i zapalili sveće za Olivera Ivanovića, a njegovoj porodici izjavili saučešće. Parastos je služio protojerej stavrofor Dragomir Jovanović, starešina Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg.

Parastos za Olivera Ivanovića

Parastos za Olivera Ivanovića (Foto: Đorđe Đokovića)

Potpredsednik valjevskih demokrata Dragan Despotović je rekao da ovo spontano okupljanje nekoliko političkih stranaka i nevladinih organizacija dovoljno govori o svesti i o tome da su valjevske političke organizacije duboko uverene da je ovo jedan težak i tragičan trenutak, ne samo za Srbe na Kosovu nego je tragičan i veoma opasan za celu Srbiju. On je poručio da je "veoma bitno da se u ovom trenutku sačuva stabilnost".

 

"Srbi na Kosovu i Srbija izgubili su čoveka koji se zalagao za toleranciju, koji je praktično bio deo rešenja kosovskog problema. Nažalost mučki je ubijen i nadamo se da se tako nešto više neće događati na Kosovu jer bi to bilo pogubno i tragično po naš narod i Srbiju uopšte. Nadam se da će biti pronađeni nalogodavci, inspiratori i počinioci ovog političkog ubistva. Međutim, iskustvo iz prethodnog perioda govori da nijedno političko ubistvo nije razrešeno", rekao je Dragan Despotović.   

 

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović podlegao je povredama nakon što je na njega pucano u Kosovskoj Mitrovici. Ivanović je pogođen sa šest metaka iz pištolja "duga devetka", pokazali su nalazi obdukcije, objavio je RTS.

 

Na Ivanovića je pucano iz automobila u pokretu, rekao je tužilac, a pronađen je zapaljen automobil "opel astra" koji su navodno koristili napadači.

Oliver Ivanović će biti sahranjen na Novom groblju u Beogradu.

 

Aktuelno

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Na graničnom prelazu Horgoš uhapšen muškarac Pre 7 sati 40 minuta

Zaplenjeno oko 25 kilograma marihuane

Na graničnom prelazu Horgoš jutros je zaplenjeno oko 25 kilograma marihuane i uhapšen je muškarac iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i...

Aforizmi (foto: Dušan Arsenić)
Zlatno doba Pre 13 sati 27 minuta

Živi glista, a živi i lav

"Za život nije važno da čovek baš bude osobito hrabar; svetom se može proći i pomoću puzanja i lukavosti", Gete.     ****** Aforizmi A. Dž. R.   Javna rasprava će dati...

Koncert u Modernoj galeriji (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Koncert Mine Radić i Olivere Pantelić Pre 13 sati 26 minuta

Veče muzike u Modernoj galeriji

Uspešna saradnja dve institucije, Moderne galerije i valjevske muzičke škole, nastavlja se večeras koncert flautistkinje Mine Radić i pijanistkinje Olivere Pantelić od 20 časova u Modernoj galeriji.