Registracija Prijava preko FB
Ssveće za Olivera Ivanovića  (foto: Đorđe Đoković)
Ssveće za Olivera Ivanovića (foto: Đorđe Đoković)
16.01.2018, 19:15

Zapalili sveće za Olivera Ivanovića

č: | fb:

Ubijenom lideru Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliveru Ivanoviću večeras je u Hramu Vaskrsenja Gospodnjeg u Valjevu služen parastos.

 

Okupili su se predstavnici nekoliko partija – DS, DSS, Dosta je bilo, Dveri i NVO Dijalog, koji su odali počast i zapalili sveće za Olivera Ivanovića, a njegovoj porodici izjavili saučešće. Parastos je služio protojerej stavrofor Dragomir Jovanović, starešina Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg.

Parastos za Olivera Ivanovića

Parastos za Olivera Ivanovića (Foto: Đorđe Đokovića)

Potpredsednik valjevskih demokrata Dragan Despotović je rekao da ovo spontano okupljanje nekoliko političkih stranaka i nevladinih organizacija dovoljno govori o svesti i o tome da su valjevske političke organizacije duboko uverene da je ovo jedan težak i tragičan trenutak, ne samo za Srbe na Kosovu nego je tragičan i veoma opasan za celu Srbiju. On je poručio da je "veoma bitno da se u ovom trenutku sačuva stabilnost".

 

"Srbi na Kosovu i Srbija izgubili su čoveka koji se zalagao za toleranciju, koji je praktično bio deo rešenja kosovskog problema. Nažalost mučki je ubijen i nadamo se da se tako nešto više neće događati na Kosovu jer bi to bilo pogubno i tragično po naš narod i Srbiju uopšte. Nadam se da će biti pronađeni nalogodavci, inspiratori i počinioci ovog političkog ubistva. Međutim, iskustvo iz prethodnog perioda govori da nijedno političko ubistvo nije razrešeno", rekao je Dragan Despotović.   

 

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović podlegao je povredama nakon što je na njega pucano u Kosovskoj Mitrovici. Ivanović je pogođen sa šest metaka iz pištolja "duga devetka", pokazali su nalazi obdukcije, objavio je RTS.

 

Na Ivanovića je pucano iz automobila u pokretu, rekao je tužilac, a pronađen je zapaljen automobil "opel astra" koji su navodno koristili napadači.

Oliver Ivanović će biti sahranjen na Novom groblju u Beogradu.

 

Aktuelno

Akcija Lokalnog fronta Va na Gradskom trgu (foto: Đorđe Đoković)
Na Gradskom trgu Pre 3 sati 45 minuta

Akcija Lokalnog fronta Va: "Nedostojan i nesposoban"

Lokalni front Va je juče na Gradskom trgu nastavio akciju pod nazivom "Nedostojan i nesposoban". Podeljeno je oko hiljadu letaka na kojima piše zašto je Gvozdenović nedostojan položaja...

Bokser Metalca zadaje udarac (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Ekipno prvenstvo u boksu Pre 1 dan 4 sati

Slab otpor Lozničana

Na startu Ekipnog prvenstva Srbije u boksu, uz TV prenos, Metalac je pred 400 gledalaca, u hali na Studentu, pobedio Loznicu sa 12:4. Samo dve borbe trajale su sve tri runde, ostalo su bili...

Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
U projektnom zadatku i objekti koji su već rekonstruisani 18.10.2018

Bolnica traži reviziju javne nabavke

Nakon godinu dana čekanja Grad je konačnao raspisao teneder za izradu projekta rekonstrukcije valjevske bolnice. Međutim u projektnom zadatku su se našli već rekonstruisani objekti, a nema onih...  · 2 komentara