Registracija Prijava preko FB
Ssveće za Olivera Ivanovića  (foto: Đorđe Đoković)
Ssveće za Olivera Ivanovića (foto: Đorđe Đoković)
16.01.2018, 19:15

Zapalili sveće za Olivera Ivanovića

č: | fb:

Ubijenom lideru Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliveru Ivanoviću večeras je u Hramu Vaskrsenja Gospodnjeg u Valjevu služen parastos.

 

Okupili su se predstavnici nekoliko partija – DS, DSS, Dosta je bilo, Dveri i NVO Dijalog, koji su odali počast i zapalili sveće za Olivera Ivanovića, a njegovoj porodici izjavili saučešće. Parastos je služio protojerej stavrofor Dragomir Jovanović, starešina Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg.

Parastos za Olivera Ivanovića

Parastos za Olivera Ivanovića (Foto: Đorđe Đokovića)

Potpredsednik valjevskih demokrata Dragan Despotović je rekao da ovo spontano okupljanje nekoliko političkih stranaka i nevladinih organizacija dovoljno govori o svesti i o tome da su valjevske političke organizacije duboko uverene da je ovo jedan težak i tragičan trenutak, ne samo za Srbe na Kosovu nego je tragičan i veoma opasan za celu Srbiju. On je poručio da je "veoma bitno da se u ovom trenutku sačuva stabilnost".

 

"Srbi na Kosovu i Srbija izgubili su čoveka koji se zalagao za toleranciju, koji je praktično bio deo rešenja kosovskog problema. Nažalost mučki je ubijen i nadamo se da se tako nešto više neće događati na Kosovu jer bi to bilo pogubno i tragično po naš narod i Srbiju uopšte. Nadam se da će biti pronađeni nalogodavci, inspiratori i počinioci ovog političkog ubistva. Međutim, iskustvo iz prethodnog perioda govori da nijedno političko ubistvo nije razrešeno", rekao je Dragan Despotović.   

 

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović podlegao je povredama nakon što je na njega pucano u Kosovskoj Mitrovici. Ivanović je pogođen sa šest metaka iz pištolja "duga devetka", pokazali su nalazi obdukcije, objavio je RTS.

 

Na Ivanovića je pucano iz automobila u pokretu, rekao je tužilac, a pronađen je zapaljen automobil "opel astra" koji su navodno koristili napadači.

Oliver Ivanović će biti sahranjen na Novom groblju u Beogradu.

 

Aktuelno

Košarkaški teren na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
Radovi zavise od Ministarstva omladine i sporta Pre 1 sati 57 minuta

"Razuman rok" za košarkaški teren na Pećini

Košarkaški teren na Pećini biće rekonstruisan u "nekom razumnom roku", izjavio je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović početkom maja. Početkom marta prošle godine ministar Vanja Udovičić je najavio...

Aforizmi (foto: Dušan Arsenić)
Zlatno doba Pre 4 sati 2 minuta

Ne ostajte ovde

"Vežući se za jedno mesto, čovek prihvata sve uslove, čak i nepovoljne, i sam sebe plaši neizvesnošću koja ga čeka. Promena mu liči na napuštanje, na gubitak uloženog, neko drugi će zapeseti...

Vaterpolo (foto: Đorđe Đoković)
Vaterpolo: Superliga Srbije (SLS) 19.05.2018

Zvezda jaka za podmlađene Valjevce

U 9. kolu SLS, danas na bazenu SC Gale Muškatirović u Beogradu, Crvena zvezda je pobedila VK Valjevo sa 18:4 (3:1, 3:0, 6:3, 6:0) i nastavila trku za titulu državnog prvaka sa Partizanom, koji je...