Ssveće za Olivera Ivanovića  (foto: Đorđe Đoković)
Ssveće za Olivera Ivanovića (foto: Đorđe Đoković)
16.01.2018, 19:15

Zapalili sveće za Olivera Ivanovića

č: | fb:

Ubijenom lideru Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliveru Ivanoviću večeras je u Hramu Vaskrsenja Gospodnjeg u Valjevu služen parastos.

 

Okupili su se predstavnici nekoliko partija – DS, DSS, Dosta je bilo, Dveri i NVO Dijalog, koji su odali počast i zapalili sveće za Olivera Ivanovića, a njegovoj porodici izjavili saučešće. Parastos je služio protojerej stavrofor Dragomir Jovanović, starešina Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg.

Parastos za Olivera Ivanovića

Parastos za Olivera Ivanovića (Foto: Đorđe Đokovića)

Potpredsednik valjevskih demokrata Dragan Despotović je rekao da ovo spontano okupljanje nekoliko političkih stranaka i nevladinih organizacija dovoljno govori o svesti i o tome da su valjevske političke organizacije duboko uverene da je ovo jedan težak i tragičan trenutak, ne samo za Srbe na Kosovu nego je tragičan i veoma opasan za celu Srbiju. On je poručio da je "veoma bitno da se u ovom trenutku sačuva stabilnost".

 

"Srbi na Kosovu i Srbija izgubili su čoveka koji se zalagao za toleranciju, koji je praktično bio deo rešenja kosovskog problema. Nažalost mučki je ubijen i nadamo se da se tako nešto više neće događati na Kosovu jer bi to bilo pogubno i tragično po naš narod i Srbiju uopšte. Nadam se da će biti pronađeni nalogodavci, inspiratori i počinioci ovog političkog ubistva. Međutim, iskustvo iz prethodnog perioda govori da nijedno političko ubistvo nije razrešeno", rekao je Dragan Despotović.   

 

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović podlegao je povredama nakon što je na njega pucano u Kosovskoj Mitrovici. Ivanović je pogođen sa šest metaka iz pištolja "duga devetka", pokazali su nalazi obdukcije, objavio je RTS.

 

Na Ivanovića je pucano iz automobila u pokretu, rekao je tužilac, a pronađen je zapaljen automobil "opel astra" koji su navodno koristili napadači.

Oliver Ivanović će biti sahranjen na Novom groblju u Beogradu.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 17 sati 43 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 14 sati 53 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara