Policija (foto: Đorđe Đoković)
Policija (foto: Đorđe Đoković)
17.01.2018, 13:54

Zaplenjene cigarete vredne 12 miliona dinara

č: | fb:

Valjevska policija zaplenila je oko 60.000 paklica cigareta čija je vrednost oko 12 miliona dinara. Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljen promet akciznih proizvoda, nedozvoljeno skladištenje i krijumčarenje uhapšeni su M. B.(1968), D. J. (1993) iz Uba i M.T. (1993) iz Beograda, saopštila je valjevska policija.

 

Kako se navodi u saopštenju, sumnja se da je ovu količinu cigareta iz Crne Gore dovezao D. J. teretnim vozilom sa cisternom, vlasništvo jedne firme sa područja Uba u kojoj je zaposlen kao vozač. Cigarete su skladištene na tavanu kuće M. B. iz okoline Uba, gde je policija pronašla 48.710 paklica cigareta marke "monus", "mark 1" i "montreal", bez akciznih markica i dokumentacija o poreklu robe.

Zaplenjene cigarete

Zaplenjene cigarete (Foto: PU Valjevo)

 

U neposrednoj blizini kuće u kojoj su zaplenjene cigarete, policija je u kombi vozilu kojim je upravljao M. T. pronašla još 11.000 paklica cigareta, bez akcizne markice, prethodno preuzetih od M. B.

 

Po nalogu osnovnog javnog tužioca, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni tužilaštvu u Ubu.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 4 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara