Meteo stanica na Divčibarama postavljena u julu (foto: Kolubarske.rs)
Meteo stanica na Divčibarama postavljena u julu (foto: Kolubarske.rs)
03.02.2018, 08:56

Obmana ili zaboravnost kabineta gradonačelnika?

č: | fb:

Medijima je pre dva dana dostavljena vest da se "na sajtu http://www.meteos.rs/ams/divcibare/ams.html od sada mogu videti vremenski podaci za Divčibare. Podaci se očitavaju sa automatske meteorološke stanice koja je izgrađena na Divčibarama, a radove je finansirao grad Valjevo".

 

Na osnovu ove "sveže" informacije, koja je poslata iz kabineta gradonačelnika, zaključak je da se vremenski podaci nisu mogli videti do sada, ali je od sada, od 1. februara to moguće, i to zahvaljujući gradu Valjevu koji je finansirao radove.

 

"Počela sa radom automatska meteorološka stanica na Divčibarama", "Valjevo je dobilo meteorološku stanicu na Divčibarama", samo su neki od naslova objavljenih 1. februara ili "od sada".

 

Međutim "Valjevo je meteorološku stanicu na Divčibarama dobilo" u julu prošle godine kada je automatska meteorološka stanica postavljena na ovoj planini. Tako da su se na sajtu http://www.meteos.rs/ams/divcibare/ams.html mogli i do sada videti dnevni i mesečni vremenski podaci, kao što su brzina vetra, temperatura, visina snega, vrednost solarne radijacije i vazdušni pritisak.

 

U "svežoj" vesti koju potpisuje kabinet gradonačelnika piše i da je "vrednost radova na izgradnji stanice 2.098.800 dinara, a radove je izvelo preduzeće Meteos medija iz Beograda". U poslednjoj rečenici stoji da su "radovi  izvedeni tokom 2017. godine, a ove godine je planirana izgradnja ograde oko meteorološke stanice, zbog bezbednosti objekta".

 

Jedino što će biti "od sada" ili od ove godine, a nije urađeno pre šest meseci kada je postavljena automatska meteorološka stanica vredna dva miliona dinara, jeste ograda kojom će biti obezbeđen objekat. 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 14 sati 53 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 21 sati 49 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara