Radio Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Radio Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
08.02.2018, 07:56

Zakazano ročište o pokretanju stečaja u Radio Valjevu

č: | fb:

Ročište o postojanju stečajnog razloga i o pokretanju stečajnog postupka za Informativno preduzeće "Radio Valjevo" d.o.o. zakazano je za 23. mart u Privrednom sudu u Beogradu.

 

Stečajni sudija Nikola Ivčevski je zakazao ročište na osnovu predloga Ministarstva privrede, koje je, kao jedan od razloga za pokretanje stečaja, navelo prezaduženost najstarije valjevske radio stanice, koja je privatizovana pre dve i po godine.

 

Uvidom u finansijski izveštaj za 2016. utvrđeno je da je vrednost imovine Radio Valjeva manja od ukupnih obaveza za 3,163 miliona dinara koliko iznosi gubitak iznad visine kapitala.

 

Sredinom oktobra prošle godine je privremeni zastupnik kapitala "Radio Valjeva" Miodrag Ćosić doneo odluku da podnese predlog za pokretanje stečajnog postupka, a u obrazloženju je naveo da je na osnovu poslovne dokumentacije i raspoloživih informacija utvrdio da Radio Valjevo više nema pokretne i nepokretne imovine, da program realizuje opremom uzetom u zakup i u zakupljenom prostoru.

 

Dalje navodi da je tekući račun bio u povremenoj blokadi od 20. septembra 2016. do 1. septembra prošle godine ukupno 154 dana, a od tada u trajnoj blokadi u iznosu od preko 1,1 milion dinara, a da su dospele neizmirene obaveze Radio Valjeva na dan 14.  septembra 2017. iznosile preko 6,5 miliona dinara.

 

Ćosić u svojoj odluci, koju je dostavio Ministarstvu privrede, zaključuje da svi finansijski podaci ukazuju na to da su ispunjeni uslovi za podnošenje predloga za pokretanje stečaja i da je stečajni postupak realniji i opravdaniji u odnosu na novi postupak privatizacije.

 

U međuvremenu, 9. novembra, iz Ministarstva privrede na adrese direktora Radio Valjeva Zorana Majdaka i privremenog zastupnika kapitala Miodraga Ćosića stigao je dopis u kojem se potvrđuje da se taj subjekt privatizacije nalazi u blokadi od 1. septembra 2017, čime je ostvaren stečajni razlog - trajnija nesposobnost plaćanja.

 

Ročište o postojanju stečajnog razloga i pokretanju stečajnog postupka za Informativno preduzeće „Radio Valjevo” d.o.o. zakazano je pred Privrednim sudom u Beogradu zbog toga što je sedište Informativnog preduzeća „Radio Valjevo” iz Valjeva premešteno u Beograd.

 

Ugovor raskinut prošle godine

 

Podsećam, Komisija za kontrolu izvršenja obaveza kupca Ministarstva privrede donela je 20. jula 2017. godine odluku o raskidu ugovora o privatizaciji Radio Valjeva zbog ne ispunjene ugovorne obaveze kupca u delu koji se odnosi na obaveznu investiciju od 10.400 evra u periodu od dve godine. Kupac Radio Valjeva je bio dužan da u prvoj godini investira 6.600, a u drugoj 3.800 evra.

 

Kako se navodi, Komsija nije prihvatila izveštaj revizora od 28. aprila, u kome piše da je kupljena oprema vredna 4.948,72 evra, zbog toga što je nakon dve kontrole utvrđeno da navedena oprema ne postoji, niti je u funkciji Radio Valjeva.

 

Radio Valjevo privatizovano pre dve i po godine

 

Doris Aćimović iz Beograda je na javnom nadmetanju održanom početkom oktobra 2015. u Agenciji za privatizaciju, dala najbolju ponudu, 17.400 evra u dinarskoj protivvrednosti i postala vlasnik Radio Valjeva. Ugovor o prodaji je potpisan 27. novembra 2015. godine, a raskinut je 21. jula 2017. godine zbog nepoštovanja ugovornih obaveza.

 

Aktuelno

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 2 sati 39 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 1 dan

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...