Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
08.02.2018, 12:43

Sudija nije dozvolio novinarima da prisustvuju suđenju

č: | fb:

Dopisnicima "Politike" i "Blica" danas nije dozvoljeno da prisustvuju glavnom pretresu u postupku protiv dr Vladimira Rankovića, lekara specijaliste pedijatrije u valjevskoj bolnici, okrivljenog za teško delo protiv zdravlja ljudi, koji se viodi pred Osnovnim sudom u Valjevu.

 

Kako Kolubarske.rs saznaju, dvojica novinara su ušla u sudnicu, zajedno sa strankama, i obratila se sudiji Draganu Pavloviću. Oni su rekli su da su u svojstvu izveštača sa suđenja i ponudili su da pokažu i novinarske legitimacije. Sudija je, bez posebnog obrazloženja, rekao da će biti obavešteni o ishodu glavnog pretresa, ali da današnjem ročištu ne mogu prisustvovati.

 

Ovaj postupak, koliko nam je poznato, nije proglašen zatvorenim za javnost, a kako su nam kolege prenele, u sudnici je bilo dovoljno mesta da bi i novinari mogli da se smeste i prate tok suđenja.

 

Današnji, glavni pretres je zapravo početak novog suđenja nakon što je Apelacioni sud još početkom 2014. godine ukinuo prvostepenu presudu Osnovnog suda u Valjevu kojom je Ranković bio osuđen na godinu dana zatvora zbog teškog dela protiv zdravlja ljudi. U prvostepenoj presudi je bilo konstatovano da je dr Vladimir Ranković 30. septembra 2009. godine očigledno nesavesno postupio prilikom lečenja maloletne Teodore Jovanović iz Valjeva, čime je prouzrokovao pogoršanje zdravstvenog stanja deteta koje je narednog dana preminulo.

 

Inače, prema saznanjima Kolubarskih.rs, glavni pretres na suđenju u Osnovnom sudu u Valjevu, kome novinari danas nisi mogli da prisustvuju, praktično nije ni održan i trajao je samo nekoliko minuta. Sagovornik Kolubarskih.rs kaže da je na predlog tužioca, sudija Dragan Pavlović odlučio da sasluša predstavnika Sudsko-medicinskog odbora Medicinskog fakulteta u Beogradu na novom glavnom pretresu koji će naknadno biti zakazan.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 6 sati 27 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 23 sati 22 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 6 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...