Registracija Prijava preko FB
Aktivisti Lokalnog fronta Va (foto: Đorđe Đoković)
Aktivisti Lokalnog fronta Va (foto: Đorđe Đoković)
10.02.2018, 13:03

Da li je građanima 333,33 posto bolje?

č: | fb:

Aktivisti Lokalnog fronta Va su, pred početak sednice lokalnog parlamenta, došli pred zgradu Grada i postavili pitanje gradskoj vlasti da li će građanima biti bolje 333,33 posto za koliko su odbornici sebi povećali naknade.

 

Oni su pozvali sugrađane da im pridruže uz poruku da "samo zajedno možemo da se otarasimo ljudi, koji umesto da rešavaju naše probleme, vlast koriste za uhlebljenje svojih žena, ljubavnica, sinova i ćerki, rođaka".                                

 

Aktivista Đorđe Petković je, uz podsećanje da od danas odbornici primaju veću naknadu nego na početku saziva ove Skupštine, upitao koje su se okolnosti promenile i šta je to drugačije u odnosu na prethodne dve godine da bi sebi povećali naknade?

 

"Možda je danas napornije sedeti nekoliko sati i ne javljati se za diskusiju ni po jednoj tački dnevnog reda? Možda je danas teže dizati ruke nego pre, pa im je potrebna dodatna motivacija. Teško je razumeti", kaže Petković.

 

Đorđe Petković

Đorđe Petković (Foto: Đorđe Đoković)

Nakon prošlogodišnjeg povećanja cene komunalnih usluga Parking servisa i Vodovoda, na redu je i povećanje cena usluga JKP Vidrak. Petković smatra da će građani ovim povećanjem dobiti jedno veliko "ništa!".                                                                                                       

 

"Što se tiče Vidraka, povećanje cene njihovih usluga neće voditi povećanju kvaliteta! Teško je očekivati neke nove investicije u opremu i modernizaciju rada, posebno ako imamo u vidu da je prethodna direktorka najviše ulagala u sopstvenu udobnost. Kupila je novi auto za rad i van radnog vremena. Mada, ako budemo dovoljno maštoviti, možemo da naslutimo razna nepotrebna i izmišljena radna mesta koja će se finansirati ovim povećanjima", kaže aktivista Lokalnog fronta Va.

 

Đorđe Petković smatra da su "profesionalni dizači ruku" apsolutno ravnodušni prema građanima.

"Zahvaljujući njima dobili smo nevidljive mostove, dobili smo brane koje umesto da štite, one izazivaju poplave, dobili smo i malo Šabana za mnogo para, i još mnogo, mnogo toga", navodi Petković.

 

Aktivisti lokalnog fronta Va pitaju kada će građani zaslužiti bolji život koji im vlast obećava? Pitaji i šta je gradsko rukovodstvo učinilo da vazduh u Valjevu postane čistiji?                                                    

 

"Slikali se sa ministrom za životnu sredinu. Stavili maske? Ali njihove maske padaju kada vidimo da su budžetom opredelili tri miliona dinara za energetsku efikasnost za godinu dana! Šta to može da se uradi i to još energetski efikasno, za tri miliona?", zapitali su.

Tvrde da je grad Valjevo već neko vreme u stanju ugroženosti, toliko da smo svi zdravstveno ugroženi svake zime, sve više, a da se niko zbog toga ne uzbuđuje.

 

"Moramo da menjamo stvari i da stvorimo uslove za život našoj deci kako ne bi više bežala odavde", poručio je, uz poziv sugrađanima da im se pridruže, aktivista Lokalnog fronta Va Đorđe Petković.                                                               

Aktuelno

Mountain music fest (2017.) (foto: Kolubarske.rs)
MMF – muzika, rekreacija, zabava, druženje, uživanje Pre 18 sati 18 minuta

"Razmrdaj čula" na Divčibarama

Treći muzičko-planinski festival Mountain Music Fest (MMF), pod sloganom "Razmrdaj čula" biće održan ove subote (18.08.) na Divčibarama na ski stazi Crni vrh. Muzički program, avantura, zabava,...  · 2 komentara

Budućnost-Šumadija (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Pripreme FK Budućnost Krušik Pre 21 sati 28 minuta

"Generalka" u Šapcu

Ovoga vikenda startuje novo prvenstvo Srpske lige Zapad u fudbalu sa 16 klubova. Dovedeno je desetak novih fudbalera ali je kapiten Rašević zatražio ispisnici i po svoj prilici će u Drinu iz...