Zavod za javno zdravlje (foto: Đorđe Đoković)
Zavod za javno zdravlje (foto: Đorđe Đoković)
14.02.2018, 10:05

Proglašena epidemija malih boginja

č: | fb:

Na teritoriji grada Valjeva prijavljena je epidemija malih boginja, potvrđeno je Kolubarskim.rs u Zavodu za javno zdravlje. Kako je rečeno, epidemija je priјаvljena jer je obolelo deset osoba, a među njima je i jedna beba.

 

"Osmoro je primljeno u bolnicu na lečenje i nijedno od njih nije životno ugroženo", rekla je epidemiolog dr Biljana Rajković. Dodaje da je najveći broj obolelih sa seoskog područja.

 

Pretpostavlja se da broj obolelih nije konačan, s obzirom na to da je tokom noći u bolnicu primljeno još dvoje dece sa simptomima malih boginja, za koje se još uvek čekaju rezultati.

 

U Zavodu za javno zdravlja Valjevo ističu da se i dalje sprovode pооštrеnе mеrе еpidеmiоlоšкоg nаdzоrа nаd mаlim bоginjаmа, koje su na snazi još od oktobra prošle godine.

Dr Biljana Rajković kaže da se na teritoriji Kolubarskog okruga, u sкlаdu sа prеdlоžеnim mеrаmа Institutа zа јаvnо zdrаvljе Srbiје "Dr Milаn Јоvаnоvić Bаtut", intеnzivnо sprоvоdi vакcinаciја svih nеvакcinisаnih i nеpоtpunо vакcinisаnih оsоbа uzrаstа оd 12 mеsеci dо 14 gоdinа.

 

Od početka oktobra prošle godine do sada je na teritoriji Srbije od malih boginja obolelo 2.160 osoba. Od komplikacija izazvanih malim boginjama umrle su tri osobe.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 16 sati 59 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 16 sati 59 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 11 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara