Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
15.02.2018, 08:01

Za praznike skijanje na Divčibarama

č: | fb:

Ski staza "Crni vrh" na Divčibarama, nakon nekoliko dana pauze, ponovo je otvorena. Juče je na ovoj stazi, kojom gazduje Divčibare Ski Resort, bilo oko stotinu skijaša koji, kako rekoše, uživaju u dobro pripremljenoj stazi. 

 

Zbog loših vremenskih uslova, malo snega i relativno visokih temperatura za ovo doba godine, ski staza Crni vrh radila je samo desetak dana krajem januara. Zahvaljujući novim snežnim padavinama, visina je oko 15 centimetara, uz sistem veštačkog osnežavanja, staza je ponovo dostupna skijašima.

 

Radno vreme je svakog dana od 9 do 16 časova. 

 

Cena jednodnevne karte je od 800 do 1.300 dinara, a novina za ovu godinu je "karta 4 sata" čija cena je od 600 do 900 dinara. Za ski kartu od šest dana cena se kreće od 4.200 do 6.800 dinara, dok je cena ski pass-a za deset dana u sezoni od 6.000 do 9.800 dinara. Deca uzrasta do pet godina imaju besplatnu vožnju. 

Ski staza Crni vrh Divčibare

Ski staza Crni vrh Divčibare (Foto: Kolubarske.rs)

Ski staza "Crni vrh" duga je 850 m, sa visinskom razlikom od 180 metara. Zahvaljujući sistemu za veštačko osnežavanje, koji je prošle godine uveden na stazu, kao i blizine velikim gradovima zbog čega je na skijanje moguće doći čak i na dan, ova staza postaje sve atraktivnija za skijaše i bordere, kao i za one koji žele da nauče da skijaju. 

 

Na stazi rade škola skijanja, ski rental - objekat za iznajmljivanje opreme i kafić na otvorenom. Parking je besplatan. Zdravstvena služba i Gorska služba spasavanja Srbije dežuraće sve vreme rada skijališta. 

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 17 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...