Gradonačelnik sa saradnicima i obezbeđenjem na koncertu (foto: Đorđe Đoković)
Gradonačelnik sa saradnicima i obezbeđenjem na koncertu (foto: Đorđe Đoković)
21.02.2018, 08:00

Šta je Grad sve platio za Srpsku novu godinu?

č: | fb:

Valjevce je doček Srpske nove godine koštao oko 2,5 miliona dinara. Pored 1,5 miliona dinara, koliko je Grad platio organizaciju koncerta Šabana Šaulića za Srpsku novu godinu na Gradskom trgu, po nalogu gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića potrošeno je još oko milion dinara, a polovina od toga je za obezbeđenje, reklame i ručkove.

 

I pored toga što u konkursnoj dokumentaciji javne nabavke za organizaciju koncerta Šabana Šaulića piše da se ponuđač obavezuje da nadoknadi ostale troškove ukoliko ih ima, ponuđač "Luna Music", organizator koncerta, nije platio ostale troškove, nego je to plaćeno iz gradske kase.

 

Među ostalim troškovima su bina, ozvučenje, rasveta, plinske grejalice, obezbeđenje, reklame...

 

Iz gradske kase je plaćeno 250.000 dinara Agenciji za istraživanje tržišta i ispitivanje javnog mnjenja "Audio studio" Valjevo za rentiranje bine, krova, ozvučenja, rasvete i zaštitne ograde.

 

Koncert Šabana Šaulića

Koncert Šabana Šaulića (Foto: Đorđe Đoković)

Firmi "Dekapolit" d.o.o Valjevo plaćeno je 144.000 dinara za uslugu fizičko tehničkog obezbeđenja konceta u sklopu dočeka Srpske nove godine, po nalogu gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića.

 

Iznajmljivanje dve plinske grejalice, koje su grejale Šabana i Ildu Šaulić na bini, Grad je firmi "Performer" iz Kikinde platio 10.000 dinara, dok je dovoženje i odvoženje grejalica koštalo skoro duplo više. Autoprevozniku Momčilu Petroviću plaćeno je 18.500 dinara za uslugu prevoza robe, plinskih grejalica, na relaciji Valjevo-Kikinda-Valjevo.

 

Skoro 300.000 dinara iz gradske kase je potrošeno za reklamiranje koncerta Šabana Šaulića za doček Srpske nove godine, što bi takođe trebalo da budu ostali troškovi.

 

SZR "Di Print" Valjevo plaćeno je 84.000 dinara za idejno rešenje plakata programa i bilborda, za štampu 300 plakata, izradu i postavku tri bilborda.

 

Valjevskoj agenciji za grafičko oblikovanje dokumenata "Margo in" plaćeno je 41.200 dinara, od toga 27.500 dinara za uslugu lepljenja 500 plakata u Valjevu, Lajkovcu, Mionici, Ubu i Osečini, dok je voditelju programa, koji je trajao od 22.10 do ponoći, dakle za manje od dva sata i nekoliko izgovorenih rečenica, plaćeno 13.700 dinara. Zanimljivo je i to da je "Di Print" štampao 300 plakata, a "Margo in" naplatio lepljenje 500 plakata!

 

Firmi "Braća Nikolić NL" d.o.o isplaćeno je 50.000 dinara za zakup reklamnog prostora povodom dočeka Srpske nove godine. Nije precizirano koji reklamni prostor je zakupljen.

Reklama za koncert Šabana Šaulića

Reklama za koncert Šabana Šaulića (Foto: Đorđe Đoković)

 

Plesnom studiju "Studio M" plaćeno je 25.000  dinara za izradu radio reklame i TV spota za doček Srpske nove godine. Sudeći po datumu računa, radio reklama i TV spot su izrađeni 10. 01. 2018. godine.

 

Firmi "In network solution" d.o.o. Novi Beograd plaćeno je 50.000 dinara za najavu i reklamu dočeka Srpske nove godine na Radio Valjevu i portalu INFO 24, koje su, kako piše u računu, emitovane od 1. 12. 2017. do 15. 01. 2018. godine. "Vujić televiziji" plaćeno je 11.232 dinara za emitovanje spota u trajanju od 13 sekundi u periodu od 05. 01. do 13. 01. 2018. godine.

 

Ukoliko su na ova dva medija emitovane radio reklame i TV spot koje je izradio Studio M, nejasno je kako je moguće emitovati spot i reklamu pre nego što su "izrađeni"? Ukoliko mediji nisu emitovali TV spot i radio reklamu, koje je izradio Studio M, zbog čega su "izrađivani" ako nisu emitovani?

 

Za usluge fotografisanja dočeka Srpske nove godine i, kako piše na računu, prenosa striming live internet, valjevskom "Digital inženjeringu" d.o.o plaćeno je 30.000 dinara.

 

Iz gradskog budžeta sa 120.000 dinara finansiran je vatromet za Srpsku novu godinu, dok je montažu MRO (merno razvodni ormani) povodom održavanja novogodišnjeg koncerta i za Srpsku novu godinu, valjevskoj firmi "Procesor elektronika" plaćeno 82.680 dinara.  Beogradskoj firmi "Atrik-Boxi" d.o.o plaćeno je 25.000 dinara za iznajmljivanje pokretnih WC kabina.

 

Pored ovih troškova koji su plaćeni iz gradske kase, na spisku su i ručkovi, čak i oni uoči Srpske nove godine.

 

Poslovni ručak predstavnika Kabineta gradonačelnika i odbornika sa Šabanom i Ildom Šaulić u Omni centru koštao je 21.010 dinara. U računu koji je dostavljen gradonačelniku za plaćanje piše ugostiteljske usluge; količina – 1.

 

Ugostiteljskoj radnji "Vidra 13" plaćeno je 30.000 dinara za poslovni ručak gradonačelnika sa gostima i saradnicima povodom dočeka Srpske nove godine, a ručak je organizovan 12. 01. 2018. godine.

Istog dana, dakle 12. 01. 2018. godine, istim povodom, dakle povodom dočeka Srpske nove godine, u kafani "Kraljević Marko" organizovan je poslovni ručak sa odabranim novinarima, koji je koštao 5.920 dinara. Sudeći po potpisu na fiskalnom računu, gradonačelnik Slobodan Gvozdenvić je istog dana bio i na poslovnom ručku sa novinarima.

 

U gradskom budžetu za 2018. godinu nije planiran novac za organizaciju dočeka Srpske nove godine, otuda su svi računi plaćeni sa pozicije gradonačelnik.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 4 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara