Čvarkijada (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Čvarkijada (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
22.02.2018, 07:46

Gradonačelnik planira koncert za Čvarkijadu

č: | fb:

Na sajtu Grada, pored Plana javnih nabavki Gradske uprave koje su procenjene na oko dve milijarde dinara, objavljen je i Plan javnih nabavki gradonačelnika, kao i Plan javnih nabavki Skupštine grada.

 

U budžetu Grada za 2018. godinu gradonačelnik ima na raspolaganju 30,6 miliona, od toga 12,4 miliona dinara za usluge po ugovoru, što je značajno više nego prošle godine kada je u budžetu imao 19 miliona dinara na raspolaganju, od toga za usluge po ugovoru 7,4 miliona dinara.

 

Sudeći prema ovogodišnjem Planu javnih nabavki, gradonačelnik Slobodan Gvozdenović planira koncert za Čvarkijadu i klizalište za koje će potrošiti 2,5 miliona dinara.

 

Javna nabavka usluge za organizaciju koncerta za Čvarkijadu, za koju je opredeljeno 1.250.000 dinara, biće raspisana u februaru, a ugovor realizovan u decembru ove godine. Druga javna nabavka, identične vrednosti, je usluga postavljanja klizališta, koja će biti raspisana u oktobru, a realizovana u februaru sledeće godine.

 

Klizalište

Klizalište (Foto: Đorđe Đoković)

Pored ove dve javne nabavke gradonačelnik planira da potroši još 5,5 miliona dinara za nabavku dobara i usluga na koje se ne primenjuje Zakon o javnim nabavkama. Reč je o nabavkama čija vrednost ne prelazi 500.000 dinara, otuda mnogi pribegavaju "razbijanju" nabavke istih dobara i usluga na više "različitih" kako bi izbegli raspisivanje javna nabavke.

 

Za ugovor o delu, usluge bifea i reprezentacije, gradonačelnik planira da potroši identičan iznos – po 491.667 dinara. 

 

Za usluge informisanja, ostale medijske usluge i za odnose sa javnošću opredeljeno je ukupno 1,1 miliona dinara. Pojedinačno; usluge informisanja javnosti koštaće 458.334 dinara, ostale medijske usluge gradonačelnik će platiti 416.667 dinara, a odnosi sa javnošću biće finansirani sa 250.000 dinara.

 

Identičan iznos po 250.000 dinara namenjen je za ostale stručne usluge, za ostale opšte usluge, usluge štampanja, usluge organizacije Slave grada i Dana grada. Na spisku su i pokloni za koje je opredeljeno 460.000 dinara, dok će usluge mobilne telefonije iznositi 333,334 dinara...

Plan javnih nabavki gradonačelnika

Plan javnih nabavki gradonačelnika

 

Za razliku od gradonačelnika Slodana Gvozdenovića, koji već u februaru planira decembarski koncert za Čvarkijadu i klizalište u februaru sledeće godine, predsednik Skupštine grada Milorad Ilić još uvek nema u planu ni jednu javnu nabavku.

 

Plan javnih nabavki Skupština grada je objavila 6. februara, međutim taj dokument ne sadrži ništa osim potpisa predsednika Skupštine, pečata i datuma.

Plan javnih nabavki Skupštine grada

Plan javnih nabavki Skupštine grada

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 22 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 23 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 19 sati 16 minuta

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara