Grob Ljube Popovića (foto: Đorđe Đoković)
Grob Ljube Popovića (foto: Đorđe Đoković)
23.02.2018, 11:16

Projekti i radovi započeti, bez objašnjenja nisu završeni!

č: | fb:

Gradska vlast donosi odluke o infrastrukturnim radovima i projektima, za koje se izdvaja novac iz budžeta, međutim mnogi ostaju nezavršeni, ili čak nisu ni započeti, a građani ostaju uskraćeni za odgovor zbog čega je to tako.

 

Valjevske demokrate tvrde da građani, pa ni odbornici, nisu informisani o radu akruelne vlasti.

 

"Gradska vlast misli da ne mora nikome da polaže račun, da su čelnici dobili neograničeni mandat da upravlja gardom i smatraju da sve ono što oni radi je najbolje", kaže odbornica DS-a Milka Erić Vasiljević.

 

Ona je na konferenciji za novinare podsetila da demokrate uporno postavljaju pitanja gradskom rukovodstvu o tome kada će se i šta raditi, da li je urađeno, ako nije zbog čega nije, ko je odgovoran...?

Započeti radovi na zdanju na Desankinom vencu

Započeti radovi na zdanju na Desankinom vencu (Foto: Đorđe Đoković)

Među najavljenim, a nezavršenim projektima su uređenje groba Ljube Popović, gradska kuća, rekonstrukcija konaka Kneza Jovice, završetak Šeste škole, projekat TIC-a...

 

- Odbornici DS-a su i na sednicama Skupštine grada skretali pažnju da je rešenje grobnice Ljuba Popovića problematično. Šta je sada sa najavljenim Memorijalnom centrom, uređenjem tog prostora, dokle se stiglo? U budžetu su bila planirana sredstva za parterno uređenje, ali od toga nije bilo ništa, a gradska vlast ćuti i to ignoriše. Ljubin grob nikome ne služi na čast. Projekat sa kojim je ova vlast počela svoj mandat je rekonstrukcija gradske kuće, zdanja na Desankinom vencu. To je tada bilo pitanje broj jedan, važnije od svega drugog, a danas je ta građevina napuštena, ruina u centru grada, a trebalo bi da bude jedna od najlepših – kaže Erić Vasiljević.

 

Navodi i primer "Tehničkog inovacionog centra Valjevo" (TIC), o kome se prošle godine naveliko pričalo, doneta je i odluka o osnivanju tog centra, a danas je jedino poznato da TIC ima adresu, da je "smešten negde administrativno, ali nije poznato u kojoj je fazi i u kom smeru će iće taj TIC".

 

Demokrate poručuju da vlast mora biti odgovorna, da se mora držati svojih obećanja, mora ispoštovati projekte koje je ona usvojila, kao i rokove, a ne da zatvara oči i da to ignoriše. Odbornica DS-a Milka Erić Vasiljević smatra da ta atmosfera poptpunog ignorisanja i odsustva dijaloga dovodi do toga da grad stagnira.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 9 sati 36 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 12 sati 25 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.