Registracija Prijava preko FB
Grob Ljube Popovića (foto: Đorđe Đoković)
Grob Ljube Popovića (foto: Đorđe Đoković)
23.02.2018, 11:16

Projekti i radovi započeti, bez objašnjenja nisu završeni!

č: | fb:

Gradska vlast donosi odluke o infrastrukturnim radovima i projektima, za koje se izdvaja novac iz budžeta, međutim mnogi ostaju nezavršeni, ili čak nisu ni započeti, a građani ostaju uskraćeni za odgovor zbog čega je to tako.

 

Valjevske demokrate tvrde da građani, pa ni odbornici, nisu informisani o radu akruelne vlasti.

 

"Gradska vlast misli da ne mora nikome da polaže račun, da su čelnici dobili neograničeni mandat da upravlja gardom i smatraju da sve ono što oni radi je najbolje", kaže odbornica DS-a Milka Erić Vasiljević.

 

Ona je na konferenciji za novinare podsetila da demokrate uporno postavljaju pitanja gradskom rukovodstvu o tome kada će se i šta raditi, da li je urađeno, ako nije zbog čega nije, ko je odgovoran...?

Započeti radovi na zdanju na Desankinom vencu

Započeti radovi na zdanju na Desankinom vencu (Foto: Đorđe Đoković)

Među najavljenim, a nezavršenim projektima su uređenje groba Ljube Popović, gradska kuća, rekonstrukcija konaka Kneza Jovice, završetak Šeste škole, projekat TIC-a...

 

- Odbornici DS-a su i na sednicama Skupštine grada skretali pažnju da je rešenje grobnice Ljuba Popovića problematično. Šta je sada sa najavljenim Memorijalnom centrom, uređenjem tog prostora, dokle se stiglo? U budžetu su bila planirana sredstva za parterno uređenje, ali od toga nije bilo ništa, a gradska vlast ćuti i to ignoriše. Ljubin grob nikome ne služi na čast. Projekat sa kojim je ova vlast počela svoj mandat je rekonstrukcija gradske kuće, zdanja na Desankinom vencu. To je tada bilo pitanje broj jedan, važnije od svega drugog, a danas je ta građevina napuštena, ruina u centru grada, a trebalo bi da bude jedna od najlepših – kaže Erić Vasiljević.

 

Navodi i primer "Tehničkog inovacionog centra Valjevo" (TIC), o kome se prošle godine naveliko pričalo, doneta je i odluka o osnivanju tog centra, a danas je jedino poznato da TIC ima adresu, da je "smešten negde administrativno, ali nije poznato u kojoj je fazi i u kom smeru će iće taj TIC".

 

Demokrate poručuju da vlast mora biti odgovorna, da se mora držati svojih obećanja, mora ispoštovati projekte koje je ona usvojila, kao i rokove, a ne da zatvara oči i da to ignoriše. Odbornica DS-a Milka Erić Vasiljević smatra da ta atmosfera poptpunog ignorisanja i odsustva dijaloga dovodi do toga da grad stagnira.

Aktuelno

Sneg u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Sa kraćim prekidima Pre 2 sati 49 minuta

Sneg u Valjevu pada skoro 36 časova

Sneg u Valjevu, sa kraćim prekidima, pada skoro 36 časova. Visina belog pokrivača je 22 centimetra, najviše ga ima u Novom Sadu 34, dok je visina snega na Kopaoniku 32 centimetra. Sneg će padati do...

Valjevo u dimu i smogu (foto: Đorđe Đoković)
Javna rasprava Pre 1 dan 8 sati

O aerozagađenju grada 24. decembra

Javna rasprava o aerozagađenju Valjeva održaće se 24. decembra, dok će ova tema biti na Skupština grada u januaru. Savet za zdravlje Grada pripremio je uvodni materijal sa podacima o stanju i...

Valjevski filmski susreti (foto: Đorđe Đoković)
"Valjevski filmski susreti" Pre 1 dan 7 sati

Festival za sve uzraste

Film Koste Ristića "Banditi u potrazi za mamom", otvorio je sinoć pete "Valjevske filmske susrete", koje organizuje Valjevska kulturna mreža (VAKUM). Večeras od 18 časova u Bioskopu 85 publika će...