Radovi (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Radovi (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
06.03.2018, 12:35

Za stručnu praksu i javne radove 25 miliona dinara

č: | fb:

U budžetu Valjeva za podsticaj zapošljavanja, kroz Lokalni akcioni plan zapošljavanja, ove godine biće izdvojeno 25 miliona dinara ili deset miliona dinara više nego u 2017. godini.

 

Kako se navodi u Lokalnom akcionom planu zapošljavanja, koji su danas usvojili članovi Gradskog veća, osnovni cilj je povećanje zaposlenosti kroz stručnu praksu, radi sticanja praktičnih znanja i veština za samostalni rad u struci bez zasnivanja radnog odnosa, i javne radove.

 

Planirano je da u ovoj godini bude angažovano 205 lica.

 

Iz gradske kase sa oko 11 miliona dinara biće finansirano 65 osoba za program stručna praksa – sticanje praktičnih znanja i veština za samostalni rad u struci, dok će za javne radove za 140 nezaposlenih biti izdvojeno oko 14 miliona dinara.

 

Prema Lokalnom akcionom planu zapošljavanja, za javne radove, koji maksimalno mogu da traju tri meseca, biće angažovane osobe pre svega iz grupe "teže zapošljiva lica".

 

Za proteklih deset godina iz budžeta Valjeva za podsticaj zapošljavanja izdvojeno je ukupno 128,3 miliona dinara za 1055 lica, koliko je bilo angažovano kroz programe stručna praksa i javni radovi.

 

Do ove godine, planirano je 20 miliona dinara, najviše novca 18,7 miliona dinara bilo je izdvojeno 2013. godine, dok je prethodne četiri godine cifra iznosila 15 miliona dinara za podsticaj zapošljavanja i mere grada Valjeva.

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 sati 14 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 1 sati 14 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 1 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 1 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...