Registracija Prijava preko FB
Petlja u Nepričavi (foto: Kolubarske.rs)
Petlja u Nepričavi (foto: Kolubarske.rs)
12.03.2018, 09:30

Od Iverka do Nepričave novom trasom

č: | fb:

Trasa nove saobraćajnice puta M-4, koja bi Valjevo spojila sa Koridorom 11 u Nepričavi, planirana je sa južne strane pruge, tako da će njenom izgradnjom biti rešen problem putnog prelaza u Popučkama gde su se najčešće događale saobraćajne nesreće u kojima je bilo poginulih.

 

"Planirano je da se novoprojektovana saobraćajnica sa postojećim putem ukrsti nadvožnjakom", navodi se u odgovoru koji je JP Putevi Srbje dostavilo Kolubarskim.rs na pitanje da li, s obzirom na to da su ovoj godini opredeljena sredstva za izradu projekta deonice od Iverka do Nepričave, postoji mogućnost da se u okviru tog projekta uradi i projekat podvožnjaka ili nadvožnjaka, bar na dva najkritičnija i najfrekventnija pružna prelaza.

 

"Generalnim projektom koji je izradio CIP razmatrane su dve varijante budućeg koridora, i kao optimalno rešenje predložena je potpuno nova trasa sa južne strane u odnosu na postojeći državni put i železničku prugu Valjevo - Lajkovac. Po ovoj varijanti novoprojektovani put se ukršta sa postojećim putem i prugom, mostom-nadvožnjakom dužine 150 metara, u smeru ka Lajkovcu, 475 metara posle mosta preko reke Krivošije", navodi se u saopštenju.

 

U odgovoru je takođe precizirano da je u ovoj godini, u okviru plana poslovanja JP Putevi Srbije, "predviđena izrada idejnog projekta sa studijom opravdanosti državnog puta Loznica – Valjevo - Lazarevac, deonica Iverak - Lajkovac (petlja na auto-putu Beograd - Požega), dužine 17 kilometara".

 

Kako su Kolubarske.rs ranije pisale za izradu tog projekta država je opredelila 36 miliona dinara, ali za sada nisu planirana sredstva i za izgradnju deonice od Iverka do Nepričave, koja bi Valjevo spojila sa Koridorom 11.

 

Na sajtu JP Putevi Srbije među raspisanim javnim nabavkama još uvek nema nabavke za izradu idejnog projekta sa studijom opravdanosti državnog puta Loznica – Valjevo - Lazarevac, deonica do Nepričave.

Aktuelno

Sneg u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Sa kraćim prekidima Pre 1 sati 46 minuta

Sneg u Valjevu pada skoro 36 časova

Sneg u Valjevu, sa kraćim prekidima, pada skoro 36 časova. Visina belog pokrivača je 22 centimetra, najviše ga ima u Novom Sadu 34, dok je visina snega na Kopaoniku 32 centimetra. Sneg će padati do...

Valjevo u dimu i smogu (foto: Đorđe Đoković)
Javna rasprava Pre 1 dan 7 sati

O aerozagađenju grada 24. decembra

Javna rasprava o aerozagađenju Valjeva održaće se 24. decembra, dok će ova tema biti na Skupština grada u januaru. Savet za zdravlje Grada pripremio je uvodni materijal sa podacima o stanju i...

Valjevski filmski susreti (foto: Đorđe Đoković)
"Valjevski filmski susreti" Pre 1 dan 6 sati

Festival za sve uzraste

Film Koste Ristića "Banditi u potrazi za mamom", otvorio je sinoć pete "Valjevske filmske susrete", koje organizuje Valjevska kulturna mreža (VAKUM). Večeras od 18 časova u Bioskopu 85 publika će...