Registracija Prijava preko FB
Zlatna medalja za Poljoprivrednu školu
Zlatna medalja za Poljoprivrednu školu
13.03.2018, 09:46

Zlatna medalja za Poljoprivrednu školu

č: | fb:

Poljoprivredna  škola sa domom učenika "Valjevo" nagrađena je Diplomom sa velikom zlatnom medaljom na Međunarodnom sajmu  obrazovanja "Putokazi" u Novom Sadu.

 

Kako se navodi u saopštenju, visok kvalitet obrazovanja u Poljoprivrednoj školi sa domom učenika "Valjevo" prepoznao je i međunarodni žiri ovogodišnjeg sajma nagradivši valjevsku srednju školu vrednim priznanjem.

 

U konkurnciji srednjih škola iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine priznanje valjevskoj Poljoprivrednoj školi dodeljeno je na osnovu ostvarenih rezultata rada škole koji su propisani Pravilnikom Novosadskog sajma o ocenjivanju obrazovno-vaspitnih ustanova.

 

Spoljašnje vrednovanje kvaliteta rada škole, školski uspeh, uspešnost na takmičenjima, opremljenost škole nastavnim sredstvima, vannastavne aktivnosti, bezbedno radno okruženje, originalnost i inovativnost sadržaja, saradnja sa privredom, javnim službama i lokalnom samoupravom, humanitarne i sportske aktivnosti, zaštita životne sredine, školski časopisi, školski sajt, onlajn promocija, medijski nastupi i opšti utisak, bili su kriterijumi prilikom ocenjivanja.

 

Međunarodni sajam obrazovanja "Putokazi", na Novosadskom sajmu, održan je od 8. do 10 marta, a ove godine organizovan je po trinaesti put. Manifestacija afirmiše obrazovne intitucije, a prvenstveno se bavi promocijom obrazovanja za sve i popularizacijom doživotnog učenja.

 

Prošle godine akcenat je bio na dualnom obrazovanju, pa je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo poziv Poljoprivrednoj školi sa domom učenika "Valjevo" za učešće na Sajmu obrazovanja - "Obrazovana Srbija – uspešna Srbija" u Beogradu i "Putokazi" u Novom Sadu.

 

Na štandu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, direktor škole Milan Gajić predstavio je mogući način jednog modela dualnog obrazovanja i njegovu primenu u praksi.

 

Direktoru Poljoprivredne škole sa domom učenika "Valjevo", priznanje je uručio potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš na svečanoj dodeli koja je održana u Master kongresnom centru Novosadskog sajma.

 

 

Aktuelno

Sneg u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Sa kraćim prekidima Pre 2 sati 31 minuta

Sneg u Valjevu pada skoro 36 časova

Sneg u Valjevu, sa kraćim prekidima, pada skoro 36 časova. Visina belog pokrivača je 22 centimetra, najviše ga ima u Novom Sadu 34, dok je visina snega na Kopaoniku 32 centimetra. Sneg će padati do...

Valjevo u dimu i smogu (foto: Đorđe Đoković)
Javna rasprava Pre 1 dan 8 sati

O aerozagađenju grada 24. decembra

Javna rasprava o aerozagađenju Valjeva održaće se 24. decembra, dok će ova tema biti na Skupština grada u januaru. Savet za zdravlje Grada pripremio je uvodni materijal sa podacima o stanju i...

Valjevski filmski susreti (foto: Đorđe Đoković)
"Valjevski filmski susreti" Pre 1 dan 6 sati

Festival za sve uzraste

Film Koste Ristića "Banditi u potrazi za mamom", otvorio je sinoć pete "Valjevske filmske susrete", koje organizuje Valjevska kulturna mreža (VAKUM). Večeras od 18 časova u Bioskopu 85 publika će...