Registracija Prijava preko FB
Zlatna medalja za Poljoprivrednu školu
Zlatna medalja za Poljoprivrednu školu
13.03.2018, 09:46

Zlatna medalja za Poljoprivrednu školu

č: | fb:

Poljoprivredna  škola sa domom učenika "Valjevo" nagrađena je Diplomom sa velikom zlatnom medaljom na Međunarodnom sajmu  obrazovanja "Putokazi" u Novom Sadu.

 

Kako se navodi u saopštenju, visok kvalitet obrazovanja u Poljoprivrednoj školi sa domom učenika "Valjevo" prepoznao je i međunarodni žiri ovogodišnjeg sajma nagradivši valjevsku srednju školu vrednim priznanjem.

 

U konkurnciji srednjih škola iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine priznanje valjevskoj Poljoprivrednoj školi dodeljeno je na osnovu ostvarenih rezultata rada škole koji su propisani Pravilnikom Novosadskog sajma o ocenjivanju obrazovno-vaspitnih ustanova.

 

Spoljašnje vrednovanje kvaliteta rada škole, školski uspeh, uspešnost na takmičenjima, opremljenost škole nastavnim sredstvima, vannastavne aktivnosti, bezbedno radno okruženje, originalnost i inovativnost sadržaja, saradnja sa privredom, javnim službama i lokalnom samoupravom, humanitarne i sportske aktivnosti, zaštita životne sredine, školski časopisi, školski sajt, onlajn promocija, medijski nastupi i opšti utisak, bili su kriterijumi prilikom ocenjivanja.

 

Međunarodni sajam obrazovanja "Putokazi", na Novosadskom sajmu, održan je od 8. do 10 marta, a ove godine organizovan je po trinaesti put. Manifestacija afirmiše obrazovne intitucije, a prvenstveno se bavi promocijom obrazovanja za sve i popularizacijom doživotnog učenja.

 

Prošle godine akcenat je bio na dualnom obrazovanju, pa je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo poziv Poljoprivrednoj školi sa domom učenika "Valjevo" za učešće na Sajmu obrazovanja - "Obrazovana Srbija – uspešna Srbija" u Beogradu i "Putokazi" u Novom Sadu.

 

Na štandu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, direktor škole Milan Gajić predstavio je mogući način jednog modela dualnog obrazovanja i njegovu primenu u praksi.

 

Direktoru Poljoprivredne škole sa domom učenika "Valjevo", priznanje je uručio potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš na svečanoj dodeli koja je održana u Master kongresnom centru Novosadskog sajma.

 

 

Aktuelno

Dvorište biblioteka (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
32. letnja sezone kulturnih dešavanja Pre 22 sati 59 minuta

Buka u dvorištu

Živa panel-diskusija na temu "Književnost između vere i ateizma" doprinela je buci na otvaranju 32. letnje sezone kulturnih dešavanja u dvorištu biblioteke koja od skora nosi naziv "BOOKa u Dvorištu".

Automobilizam (foto: Avako)
Automobilizam Pre 18 sati 54 minuta

"Avako" najbolji na Đerdapu

Obnovljeni "Avako Rally Team" iz Valjeva ućestvovao je na prvom reliju na Đerdapu, Pobedili su u klasi IV, generalnom plasmanu, kao i u klasi I, gde su uzeli prvo i drugo mesto.

Berkova brana na Gradcu (foto: Đorđe Đoković)
Posao na tenderu dobio konzorcijum "Kej" i ES "Energo Servis" 22.06.2018

Konačno, ovog leta biće očišćena brana na Gradcu

Čišćenje Berkove brane na reci Gradac, koja nije čišćena devet godina, počeće najkasnije za 15 dana. Okončan je tender, procenjena vrednost radova je oko 8,3 miliona dinara, a najpovoljnija ponuda...  · 4 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje policije 22.06.2018

Uhapšeni zbog trgovine ljudima i silovanja

Valjevska policija je uhapsila M.R. (1987) iz Lajkovca, M.K. (1975), J. M. (1994) i M. I. (1996) iz Mionice, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima, dok se M.R....