Registracija Prijava preko FB
Zlatna medalja za Poljoprivrednu školu
Zlatna medalja za Poljoprivrednu školu
13.03.2018, 09:46

Zlatna medalja za Poljoprivrednu školu

č: | fb:

Poljoprivredna  škola sa domom učenika "Valjevo" nagrađena je Diplomom sa velikom zlatnom medaljom na Međunarodnom sajmu  obrazovanja "Putokazi" u Novom Sadu.

 

Kako se navodi u saopštenju, visok kvalitet obrazovanja u Poljoprivrednoj školi sa domom učenika "Valjevo" prepoznao je i međunarodni žiri ovogodišnjeg sajma nagradivši valjevsku srednju školu vrednim priznanjem.

 

U konkurnciji srednjih škola iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine priznanje valjevskoj Poljoprivrednoj školi dodeljeno je na osnovu ostvarenih rezultata rada škole koji su propisani Pravilnikom Novosadskog sajma o ocenjivanju obrazovno-vaspitnih ustanova.

 

Spoljašnje vrednovanje kvaliteta rada škole, školski uspeh, uspešnost na takmičenjima, opremljenost škole nastavnim sredstvima, vannastavne aktivnosti, bezbedno radno okruženje, originalnost i inovativnost sadržaja, saradnja sa privredom, javnim službama i lokalnom samoupravom, humanitarne i sportske aktivnosti, zaštita životne sredine, školski časopisi, školski sajt, onlajn promocija, medijski nastupi i opšti utisak, bili su kriterijumi prilikom ocenjivanja.

 

Međunarodni sajam obrazovanja "Putokazi", na Novosadskom sajmu, održan je od 8. do 10 marta, a ove godine organizovan je po trinaesti put. Manifestacija afirmiše obrazovne intitucije, a prvenstveno se bavi promocijom obrazovanja za sve i popularizacijom doživotnog učenja.

 

Prošle godine akcenat je bio na dualnom obrazovanju, pa je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo poziv Poljoprivrednoj školi sa domom učenika "Valjevo" za učešće na Sajmu obrazovanja - "Obrazovana Srbija – uspešna Srbija" u Beogradu i "Putokazi" u Novom Sadu.

 

Na štandu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, direktor škole Milan Gajić predstavio je mogući način jednog modela dualnog obrazovanja i njegovu primenu u praksi.

 

Direktoru Poljoprivredne škole sa domom učenika "Valjevo", priznanje je uručio potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš na svečanoj dodeli koja je održana u Master kongresnom centru Novosadskog sajma.

 

 

Aktuelno

Vaterpolo (foto: Đorđe Đoković)
Vaterpolo: Regionalna A-2 liga Pre 4 sati 21 minuta

Nišlije bolje od Valjevaca

U 17. kolu Regionalne A-2 lige Nais je večeras na bazenu u SC Čair pobedio VK Valjevo. Gosti su bili oslabljeni neigranjem povređenog Rackova, te Matovića i Radulovića, koji su bili isključeni na...

Metalac - Vojvodina (foto: Đorđe Đoković)
Košarkaška liga Srbije (KLS) 16.03.2018

Lale "ubrane" u Valjevu

Valjevski košarkaši pobedili su Vojvodinu sa 89:81 i tako osigurali plasman u Superligu Srbije. Uz Kaplanovića najviše su igrali Đukanović, Krstović, Pavlović (odličan odbrambeni igrač), Vasić,...