Registracija Prijava preko FB
Zlatna medalja za Poljoprivrednu školu
Zlatna medalja za Poljoprivrednu školu
13.03.2018, 09:46

Zlatna medalja za Poljoprivrednu školu

č: | fb:

Poljoprivredna  škola sa domom učenika "Valjevo" nagrađena je Diplomom sa velikom zlatnom medaljom na Međunarodnom sajmu  obrazovanja "Putokazi" u Novom Sadu.

 

Kako se navodi u saopštenju, visok kvalitet obrazovanja u Poljoprivrednoj školi sa domom učenika "Valjevo" prepoznao je i međunarodni žiri ovogodišnjeg sajma nagradivši valjevsku srednju školu vrednim priznanjem.

 

U konkurnciji srednjih škola iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine priznanje valjevskoj Poljoprivrednoj školi dodeljeno je na osnovu ostvarenih rezultata rada škole koji su propisani Pravilnikom Novosadskog sajma o ocenjivanju obrazovno-vaspitnih ustanova.

 

Spoljašnje vrednovanje kvaliteta rada škole, školski uspeh, uspešnost na takmičenjima, opremljenost škole nastavnim sredstvima, vannastavne aktivnosti, bezbedno radno okruženje, originalnost i inovativnost sadržaja, saradnja sa privredom, javnim službama i lokalnom samoupravom, humanitarne i sportske aktivnosti, zaštita životne sredine, školski časopisi, školski sajt, onlajn promocija, medijski nastupi i opšti utisak, bili su kriterijumi prilikom ocenjivanja.

 

Međunarodni sajam obrazovanja "Putokazi", na Novosadskom sajmu, održan je od 8. do 10 marta, a ove godine organizovan je po trinaesti put. Manifestacija afirmiše obrazovne intitucije, a prvenstveno se bavi promocijom obrazovanja za sve i popularizacijom doživotnog učenja.

 

Prošle godine akcenat je bio na dualnom obrazovanju, pa je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo poziv Poljoprivrednoj školi sa domom učenika "Valjevo" za učešće na Sajmu obrazovanja - "Obrazovana Srbija – uspešna Srbija" u Beogradu i "Putokazi" u Novom Sadu.

 

Na štandu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, direktor škole Milan Gajić predstavio je mogući način jednog modela dualnog obrazovanja i njegovu primenu u praksi.

 

Direktoru Poljoprivredne škole sa domom učenika "Valjevo", priznanje je uručio potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš na svečanoj dodeli koja je održana u Master kongresnom centru Novosadskog sajma.

 

 

Aktuelno

Česma (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje vodovoda Pre 21 sati 53 minuta

Restrikcija vode u nekim selima

Zbog smanjenog dotoka vode sa izvorišta na području seoskog vodovoda "Kukalj" uvedene su restrikcije za potrošače na seoskom području. Gradski vodovod je saopštio raspored kojim danima pojedini...

Opera Didona i Enej (foto: Đorđe Đoković)
Stvarana sa radošću i snagom prijateljstva, sa radošću je i zaokružena 24.09.2018

Opera "Didona i Enej" na bis!

Aplauz koji je usledio nakon premijere opere "Didona i Enej" i poziv na bis, značili su ne samo pohvale za aktere nego i zahvalnost Valjevaca da nakon 15 godina u svom gradu uživaju u operi....  · 1 komentar