Dobitnici nagrade Grada Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
Dobitnici nagrade Grada Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
20.03.2018, 14:46

"Valjevo mora da se probudi, da bi opet moglo da sanja"

č: | fb:

"Ova gradska vlada želi da Valjevu povrati sav onaj duh koji ga je krasio krajem osamdesetih, onu normalnost, onaj optimizam, i da najzad zakone vlasti smeni vlast zakona, da se povrate institucije i da Grad i gradska vlada profunkcionišu onako kako treba", poručio je na svečanoj akademiji povodom Dana grada gradonačelnik Slobodan Gvozdenović.

Slobodan Gvozdenović

Slobodan Gvozdenović (Foto: Đorše Đoković)

 

Govor gradonačelnika Valjeva bio je obojen žalom za prošloću, naročito za osamdesetim godinama kada je Valjevo imalo "stručnost, duh, optimizam".

 

"Želimo da Valjevo pokreće znanje i stručnost, kritička reč, sumnja, duhovna bura, a nikako bezsumnjivi ljudi, baruština duha i gromki aplauzi. Valjevo mora da se probudi, da bi opet moglo da sanja, da sanja bolje sutra, da sanja sve ono što smo već bili i što ćemo ponovo biti i zato vam hvala i sretan nam svima praznik", rekao je gradinačelnik.

Svečana akademija

Svečana akademija (Foto: Đorše Đoković)

 

On je najavio da će "gradska vlada uz pomoće republičke vlade nastaviti započete projekte, Divčibare staviti u pun pogon, izgraditi najlepše šetelište u republici".

 

- Podsetiću vas na sve ono što smo počeli i što ćemo, nadamo se, ove i sledeće godine, mogu reći siguran sam, završiti. Od onoga što je najvažnije onaj put M-4 koji već generacije sanjanaju da nas spoji sa auto-putem od Beograda ka moru, brana Stubo-Rovni koja se stavlja u punu funkciju i izgradnjom cevovoda od brane do nove fabrike vode, naravno uz pomoć srpske Vlade koja će uložiti u to pet miliona evra da najzad Valjevo, koje ima rešen problem vodosnabdevanja, stavi u funkciju jednu od najvećih investicija u zapadnoj Srbiji. Renoviraćemo bolnicu, Dom zdravlja, Divčibare ćemo staviti u pun pogon, već se gradi kanalizacija na Divčibarama, saniraju klizišta, opet uz pomoć srpske Vlade. Ali isto tako i industrijsku zonu, onaj novi deo koji smo kupili, stavićemo u funkciju već ove godine. Želimo da je prikažemo i novim investitorima i ljudima koji žele da ulažu u Valjevo. Sredićemo Ulicu Vuka Karadžića i kej Kolubare biće završen, i biće to jedno od najlepših šetališta u zapadnoj Srbiji, a možda i u celoj Srbiji", rekao je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović na svečanoj akademiji povodom Dana grada.

 

Matija Nasrasić

Matija Nasrasić (Foto: Đorše Đoković)

Na svečanoj akademiji našem proslavljenom fudbaleru Matiji Nastasiću dodeljeno je priznaje počasni građanin Valjeva, uručene su nagrade Grada Valjeva pojedincima i kolektivima za ostvarene rezultate u prošloj godini.

 

Godišnja nagrada Grada za oblast privreda pripala je GP Greda, u poljoprivredi se istakao Dejan Dobrivojević, dok je za oblast obrazovanje nagradu dobila Ana Savković. 

Aleksa Mirković se istakao u oblasti stvaralaštvo učenika i studenata, dr Miša Ilić je dobitnik godišnje nagrade za oblast zdravstvo, za oblast socijalne zaštite i humanitarnog rada priznaje ide u ruke Vesne Lazić, a za oblast umetnost i kultura pripala je Veseljke Beluševiću.

Nagradu za humanost dobilo je Udruženju penzionera unutrašnjih poslova,  za oblasti informisanje priznanje Grada pripalo je Radovanu Lazareviću,  za oblast očuvanja i negovanja tradicije nagrađen  je Dragan Živanović, a za oblast sporta Đukan Đukanović.

Specijalne nagrade za životno delo, ove godine, dobili su protođakon Ljubomir Ranković i Ostoja Prodanović.

Svečana akademija

Svečana akademija (Foto: Đorše Đoković)

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 23 sati 10 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 20 sati 20 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara