Matija Nastasić (foto: Đorđe Đoković)
Matija Nastasić (foto: Đorđe Đoković)
20.03.2018, 15:45

“Veliko priznanje i velika cast"

č: | fb:

Valjevac Matija Nastasić, reprezentativac Srbije i fudbaler nemačkog kluba "Šalke 04", koji je proglašen počasnim građaninom Valjeva, rekao je da je velika čast to što mu je dodeljeno tako veliko priznaje.

 

"Ovo je veliki podstrek za mene da napredujem i dalje na svim poljima. Verujem da je san svakog Valjevca da jednog dana postane počasni građanin svog grada. Meni se taj san ispunio i veoma sam srećan zbog toga", rekao je Matija Nastasić, koji je prisustvovao svečanoj akademiji povodom Dana grada, koja je danas održana u Centru za kulturu.

 

Matija Nastasić i valjevski mališani

Matija Nastasić i valjevski mališani (Foto: Đorđe Đoković)

"Zvanje počasnog građanina je najveća nagrada koju jedna sredina može dodeliti nekom pojedincu i time iskazati zahvalnost i poštovanje, a Matija Nastasić ovo priznanje zaslužuje bez ikakve dileme. Odlukom, da sa 100.000 evra pomogne rekonstrukciju odeljenja pedijatrije Valjevske bolnice, upisao se u red najzaslužnijih pojedinaca koje je ovaj grad ikada imao. Ovim velikim gestom dao je upečatljiv i snažan primer kako se društvenom brigom i odgovornošću može doprineti humanijem i boljem životu lokalne zajednice, napisano je u obrazloženju odluke o proglašenju Nastasića za počasnog građanina Valjeva.

 

Matija Nastasić svojim delom zaslužio je da ponese najvažnije priznanje ovoga Grada, za doprinos koji je dao igrama u fudbalskoj reprezentaciji Srbije, a posebno zbog velike pomoći i angažovanja prilikom rekonstrukcije Odeljenja pedijatrije Opšte bolnice u Valjevu, kao i zbog pozitivnog uticaja na mlade u našem gradu i celoj Srbiji.

 

"Matija Nastasić, slovi za jednog od najboljih srpskih i evropskih fudbalera. Rođen je 1993. godine u Valjevu, a sportsku karijeru je kao junior započeo u ovdašnjem ZSK-u. Vrlo brzo njegov talenat uočili su predstavnici FK Partizan. Ubrzo nakon toga, za njegovu sjajnu igru se zainteresovao italijanski klub Fiorentina čije boje brani od 2010. godine. Dve sezone kasnije zaigrao je za čuveni engleski tim Mančester Siti.  Matija Nastasić trenutno je standardni prvotimac nemačkog  prvoligaša Šalke 04. Nastupao je za sve selekcije reprezentacije Srbije, a za seniorsku ekipu debitovao je 2012. godine. U reprezentaciji naše države najveći uspeh je ostvario plasmanom na Svetsko prvenstvo koje se ove godine igra u Rusiji.

Izuzetno poštovanje građana Valjeva Matija Nastasić nije stekao samo sportskim rezultatima, već i spremnošću da pomogne ljudima u nevolji, koju je ovaj skromni mladi čovek ispoljio u više navrata", napisano je u obrazloženju odluke o počasnom građaninu Valjeva.

 

Matija Nastasić je sinoć iz Stare Pazove, gde je na pripremama reprezentacije Srbije, doputovao u Valjevo, kako bi prisustvovao današnjoj svečanosti.

 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 2 sati 33 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 5 sati 22 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.