Sneg u martu - Kolubarski kej (foto: Đorđe Đoković)
Sneg u martu - Kolubarski kej (foto: Đorđe Đoković)
21.03.2018, 09:43

Bilo je 16 snežnih dana u martu

č: | fb:

Nije neuobičajeno da sneg pada u martu, ali se retko dešava, kažu meteorolozi. Kako nam je rečeno u valjevskoj meteorološkoj stanici, 1956. godine bilo je čak 16 dana sa snežnim pokrivačem u martu.

 

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), prolećne pahulje padale su 1996. i 1997. godine i to u aprilu. Najkasniji prolećni sneg u Beogradu, pa i u našem gradu, zabeležen je 11. maja 1953. godine i tada je visina snega bila oko 10 centimetara.

 

Visina snega u Valjevu je oko 8 centimetara, tako da je ovog 21. martovskog dana Valjevo rekorder među "belim gradovima" u Srbiji. U Beogradu snega ima 4 centimetra, u Požegi i Kraljevu oko 7, dok u ostalim gradovima u Republici visina snega je oko 2 centimetra. 

 

Prema rečima putara koji održavaju ulice u gradu i puteve u valjevskom kraju,  prolećni sneg nije napravio problem, svi putni pravci su očiščeni.

 

U Valjevu je jutros izmerena temperatura - 1, dok je trenutna temperatura 0 stepeni.

 

Sneg u martu - Muzej

Sneg u martu - Muzej (Foto: Đorđe Đoković)

 

 

Aktuelno

Osnicba škola u Mionici  (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 21 sati 23 minuta

Mionički osnovci ostvarili značajan uspeh na takmičenjima

Mionički osnovci ostvarili su značajne rezultate na republičkom takmičenju iz engleskog jezika, okružnom takmičenju iz programiranja, okružnom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, kao i...