Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
22.03.2018, 07:58

Suđenje za ubistvo u "Zipi"

č: | fb:

U Višem sudu u Valjevu nastavljeno je suđenje za ubistvo u nonćom klubu "Zipa". Pred Krivičnim većem Višeg suda, kojim je predsedavala sudija Jasmina Terzić, u postupku protiv Sretena Nikolića optuženom da je u noći između 29. i 30. oktobra 2016. godine u kafiću "Zipa" ubio Damjana Dragojlovića i povredio još tri osobe, svedočili su vlasnik i zaposleni u noćnom klubu, i drugovi ubijenog i optuženog. 

 

Prema iskazu vlasnika "Zipe" Branimira Minića, sigurnosne kamere, koje su "pokrivale" najveći deo unutrašnjosti, ulaz i baštu noćnog kluba u Knez Miloševoj ulici radile su kobne noći, a video zapis tragičnog događaja i onoga što mu je prethodilo, kao i uređaj na kojem je taj snimak sačuvan predati su policiji.  

 

Minić je naveo da je oko 1.40 sati posle ponoći, dok je u objektu bilo stotinak gostiju, primetio da većina gleda napolje kroz izlog noćnog kluba i tada je shvatio da se nešto dešava.

 

- Video sam Damjana Dragojlovića, koji je u mom noćnom klubu radio kao obezbeđenje, da galami na Sretena Nikolića. Nisam video da je Damjan udario Sretena, niti sam video bilo kakav fizički kontakt između njih dvojice. Sve je trajalo možda nekoliko sekundi, a onda se Damjan vratio u "Zipu" i rekao mi je da je morao da mu udari šamar, jer je zauzeo "krimi stav" - rekao je Minić.

 

On je još rekao da je, nakon tragedije, od zaposlenih u "Zipi" čuo da je Sreten ranije po gradu "prozivao" Damjana, pa mu se tragične noći obratio na ulazu ispred noćnog kluba, nakon čega su se verbalno sukobili, da bi potom usledio i šamar...

 

- Ne dozvoljavam da se Damjan svrstava u navijačku grupu, on nije bio huligan niti se tako ponašao. Niko iz Damjanovog društva nije pravio incidente. Damjan je bio sportista, završio je DIF, bio je dobar i vaspitan momak - rekao je Minić ponavljajući da je "zloupotrebljen i nametnut termin navijačka grupa". 

 

Advokat odbrane Predrag Vasović je izneo primedbu na svedočenje vlasnika noćnog kluba "Zipa", rekavši da je deo njegovog iskaza neverodostojan i pristrasan, imajući u vidu snimak sa kamere na kome se, kako je naveo, vidi da je Damjan zatvorenom šakom udario Sretena u glavu i najmanje jednom, nogom u grudi.

 

Marko Jakovljević, drugi radnik obezbeđenja koji je radio kobne noći zajedno sa Dragojlovićem, izjavio je da mu je Damjan rekao: "Išamarao sam Tonija" (nadimak Sretena Nikolića, prim. aut.) Kaže da su zajedno izašli napolje, a onda su se Damjan i Sreten raspravljali, ali je njemu sve to delovalo kao neozbiljna verbalna rasprava koja se ubrzo završila, pa su se on i Dragojlović vratili svom poslu.

 

Posle dvadesetak minuta pred "Zipu" je ponovo stigao, sada naoružani, Sreten Nikolić.

- Toni je sa pištoljem pokušao da uđe u lokal, ali smo zatvorili vrata i sprečavali ga u tome. Tada je počeo da puca, najpre kroz staklo, a kada je ušao nastavio je sa pucnjavom... – svedoči Jakovljević i dodaje da se tada sklonio od vrata, da je čuo više hitaca, ali da ne zna u koga je pucao, da je video žensku osobu koja je Nikolića vukla nazad, da je on padao, ali da je i tada pucao...

 

I njegovo svedočenje advokat Predrag Vasović je okarakterisao kao neverodostojno, u koliziji sa sadržinom video zapisa i pristrasno u nekim delovima.

 

Svedok Batrić Ostojić je u trenutku kada je ispred "Zipe" došlo do verbalnog sukoba između Nikolića i Dragojlovića bio u lokalu.

- Damjan je bio iznerviran, povisivao je ton, udario je Sretena jednom ili dvaput. Izašao sam iz lokala i nisam video više nijedan udarac. Sreten nije uzvratio niti je povisio ton, a onda se okrenuo i otišao prema Jadru... Ja sam ga pozvao telefonom, delovao je mirno, rekao mi je da ne brinem i da će se uskoro vratiti... - naveo je Ostojić.

 

Nikolić se, uskoro vratio sa pištoljem i došlo je do tragedije.

Nakon objašnjavanja sa tužiocem, sudijom i advokatima, Ostojić je ostao pri stavu i iskazu koji je dao u istrazi da je Sreten Nikolić to veče bio prilično uzrujan, da je delovao kao da nije bio dovoljno priseban, kao da je "tek svaka deseta reč dopirala do njega"...

 

Svedok Predrag Ristivojević, dobar drug pokojnog Damjana, video je kako je ispred "Zipe" Dragojlović "odgurnuo ili udario" Nikolića koji mu nije uzvratio. "Tome je prethodila rasprava u kojoj je obostrano bilo povišenih tonova", izjavio je Ristivojević.

 

I ovo svedočenje je advokat odbrane Predrag Vasović okarakterisao kao pristrasno uz konstataciju da se njegov iskaz bitno razlikuje od onoga što je zabeležila kamera, kao i da ja nemoguće da nije video ostale udarce koje je Dragojlović zadao Nikoliću s obzirom na to da je stajao blizu Damjana.

 

Optužnica Sretena Nikolića tereti za teško ubistvo, ubistvo u pokušaju i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

 

Sledeći glavni pretres u ovom sudskom postupku zakazan je za 30. mart.

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 14 sati 6 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 21 sati 3 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara