"Česmovača" (foto: Đorđe Đoković)
23.03.2018, 07:52

Valjevci piju vodu odličnog kvaliteta

č: | fb:

Analize i rezultati zdravstvene ispravnosti i kvaliteta vode koju piju Valjevci pokazuju da je i dalje među najboljim vodama u Srbiji.

 

U laboratorijama gradskog Vodovoda godišnje se uradi više od 12.000 fizičko-hemijskih i mikrobioloških analiza, i to uzoraka vode u toku procesa prerade i na distributivnoj mreži.

 

Direktor "Vodovoda" Đorđe Milanović kaže da u 2017. godini nije bilo nijednog neispravnog uzorka vode, što dovoljno govori o kvalitetu.

 

"Zahvaljujući ovolikom broju uzoraka u internoj kontroli, prošle godine nije bilo nijednog neispravnog uzorka u distributivnoj mreži, o čemu svedoče zvanični rezultati Zavoda za javno zdravlje. Ono što raduje je da je naša voda i dalje među najboljim u Srbiji, neki rezultati i analize pokazuju da je i najbolja, a retko koji vodovod u Srbiji može da se pohvali ovakvim rezultatima", kaže Milanović.

Đorđe Milanović

Đorđe Milanović (Foto: Đorđe Đoković)

Prema njegovim rečima, Vodovod nastavlja sa ulaganjima u svim segmentima, tako da su prošle godine, pored rekonstrukcije objekata, značajna sredstva uložena i u opremu.

 

"Početkom ove godine Vodovod je uložio 1,8 miliona dinara u opremu za mikrobiološku laboratoriju, koja je otvorena prošle godine, nabavljen je spektrofotometar DR 6000 Hach, kao i vodeno kupatilo", navodi Đorđe Milanović.

 

Osim dobrog kvaliteta vode, Valjevci se mogu pohvaliti i sa dovoljnim količinama čak i u sušnom periodu. Za vodosnabdevanje grada koriste se dva izvorišta - Paklje i Gradac, a u postrojenje za preradu vode na Pećini stiže 400 litara sirove vode u sekundi. Kapacitet postrojenja za preradu vode je 630 litara u sekundi, a potrebe grada su do 350 litara u sekundi.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 2 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara