Ljubiša Diković  (foto: Kolubarske.rs)
Ljubiša Diković (foto: Kolubarske.rs)
23.03.2018, 13:28

"Ne smemo čekati da nam drugi reši ono što mi moramo rešiti"

č: | fb:

U kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" u Valjevu, zakletvu su danas položili vojnici martovske klase, koji su se prijavili za doborovljno služenje vojnog roka i slušaoci kursa rezervnih oficira.

 

Svečanosti je prisustvovao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, koji je podsetio na reči slavnog srpskog vojvode Živojina Mišića, izgovorene u odsudnim momentima bitke sa nadmoćnijim neprijateljem, "U smrt, samo ne stajati!".

 

"I danas ne smemo stajati u mestu i čekati da nam drugi reši ono što mi moramo rešiti i ono što mi moramo uraditi", poručio je Diković.

Dodao je da je "sloboda za naš narod uvek bila vrhunska vrednost koja nema cenu, a odbrana otadžbine je predstavljala izraz časti i bila više od obaveze".

Polaganje zakletve

Polaganje zakletve (Foto: Kolubarske.rs)

 

General Ljubiša Diković je naglasio da moramo nastaviti da zbijamo redove, jer "vreme u kojem živimo nosi neke bezbednosne rizike, a ponekad se i neki tamni oblaci nadvijaju nad našom otadžbinom i ukoliko nismo spremni da je branimo kao što su to činili mnogi pre nas, onda nećemo odgovoriti ni svom zadatku".

 

"Imamo spremnu vojsku, spremnu da brani Srbiju i da zaštiti bezbednost svakog građanina Srbije. Naš vojnik mora biti vrhunski opremljen, zadovoljan svojim statusom i standardom u miru, a kad za to dođe vreme svaki pripadnik vojske mora da stavi sebe u funkciju odbrane otadžbine", istakao je načelnik Generalštaba.

 

On je dodao da je Vojska Srbije u velikom zamahu kada je reč o opremanju, jer je od državnog rukovodstva izdat jasan zadatak da naš vojnik mora biti jednak vojniku najsavremenije vojske sveta.  

 

"Uniforma koju naš vojnik nosi, po kvalitetu spada u red najboljih na svetu. A najlepša je!", rekao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

Polaganje zakletve

Polaganje zakletve (Foto: Kolubarske.rs)

Vojničku zakletvu u valjevskoj kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" danas su položila 243 vojnika i slušaoca kursa za rezervne oficire, od kojih su 198 muškarci, a 45 devojke.

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 5 sati 4 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 7 sati 41 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 1 komentar