Policija (foto: Kolubarske.rs)
Policija (foto: Kolubarske.rs)
23.03.2018, 14:29

U "Aurori" uhapšene tri osobe iz Valjeva

č: | fb:

U akciji "Aurora" koja je sprovedena na teritoriji više policijskih uprava u Srbiji, uhapšene su tri osobe u Valjevu. Valjevska policija je uhapsila S. M. (1982), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ucena.

 

Kako se navodi u saopštenju policije, sumnja se da je S. M. uz pretnju da će objaviti kompromitujući materijal oštećenog preko društvenih mreža, od njega iznudio 300 evra. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu.

 

Valjevska policija  je uhapsili dve osobe osumnjičene da su na kući oštećene razbili staklo na prozoru i kroz njega ubacili dva molotovljeva koktela.

"Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo izazivanje opšte opasnosti uhapšeni su M. G. (1996) i M. G. (1995)”, navodi se u saopštenju policije. Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu.

 

U Srbiji za dva dana uhapšeno 270 osoba 

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u prethodna dva dana u akciji "Aurora", koja je sprovedena na teritoriji više policijskih uprava u Srbiji u cilju suzbijanja opšteg kriminala uhapsili su 270 osoba, zaplenili oko 30 kilograma narokotika i veću količinu oružja.  

 

Policija je zaplenila oko 25 kilograma marihuane, 254 grama heroina, 720  grama kokaina, 4,1 kilogram amfetamina, 580 tablete ekstazija, 578 komada raznih tableta i oko 70 kilograma kofein-hidrida koji se koristi za uvećavanje mase opojnih droga. 

 

Oduzeto je i 13,5 kilograma eksploziva u patronama, kilogram baruta, 68 pušaka od čega su tri automatske, 46 pištolja, pet revolvera, samostrel, ručna bomba, detonirajući štapin, kao i 5.694 komada municije različitog kalibra. U toku akcije oduzeto je 234.120 dinara i 13.875 evra, a pronađeno je i 20 ukradenih vozila, saopštila je policija.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 6 sati 34 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 3 sati 43 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 6 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara