Spomenik proti Matiji (foto: Đorđe Đoković)
Spomenik proti Matiji (foto: Đorđe Đoković)
05.04.2018, 08:50

Valjevu za projekat "Tragovima velikana" sedam miliona dinara

č: | fb:

Valjevu je za projekat "Tragovima velikana" dodeljeno sedam miliona dinara na konkursu Ministarstva kulture i informisanja "Gradovi u fokusu". Valjevo će u saradnji sa ustanovama kulture, unaprediti svoje kapacitete u kulturi i kulturnu ponudu, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

 

Valjevo se našlo među 22 projekta, iz isto toliko gradova i opština, koja je sa 150 miliona dinara podržalo Ministarstvo kulture i informisanja na konkursu "Gradovi u fokusu".

 

"Izabrane lokalne samouprave poneće titulu - Grad u fokusu, koja će im omogućiti da budu prepoznate kao relevantni nacionalni centri razvoja kulture i na taj način postanu vidljivije na kulturnoj mapi Republike Srbije i Evrope", navodi se u saopštenju.

 

Dodaje se da će program "Gradovi u fokusu" doprineti ostvarenju ciljeva Ministarstva koji se odnose na uspostavljanje predvidive i konzistentne kulturne politike koja obuhvata savremeno stvaralaštvo, kulturne industrije, zaštitu i unapređenje kulturnog nasleđa, kao i unapređenje regionalne i međunarodne saradnje.

 

Valjevski projekat se zove "Tragovima velikana", jer će, kako se navodi u saopštenju, "ustanove kulture realizovati aktivnosti na temu velikana iz valjevskog kraja".

 

"Komisija je posebno vodila računa o kvalitetu, konceptu sadržaja i formatu predstavljanja, budžetu, stepenu posedovanja potrebne dokumentacije za realizaciju infrastrukturnih podprojekata, vidljivosti projekta i opštem planu finansiranja", navodi se u saopštenju kabineta gradonačelnika.

 

Na konkursu Ministarstva kulture i informisanja "Gradovi u fokusu" prošle godine, među deset projekata, podržan je projekat mioničke opštine "Mionica-varoš u duhu metropole" za čiju je realizaciju Ministarstvo opredelilo 6,7 miliona dinara. 

 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 23 sati 1 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 20 sati 11 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara