Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
17.04.2018, 11:03

Advokati okrivljenog traže izuzeće člana veća

č: | fb:

Pred Višim sudom u Valjevu, postupak protiv Sretena Nikolića okrivljenog za ubistvo Damjana Dragojlovića krajem oktobra 2016. godine, danas je odložen na neodređeno vreme, jer je odbrana zatržila izuzeće sudije Mitra Đenisića, člana Krivičnog veća, zbog sumnje u njegovu pristrasnost.

 

Jedan od advokata okrivljenog Nikolića, Dejan Ćasić, na samom početku glavnog pretresa obratio se sudiji Jasmini Terzić, predsednici Krivičnog veća, konstatacijom da "sudija Đenisić nije trebalo da se prihvati učešća u ovom postupku zbog svoje emotivne, intimne veze sa advokatom Aleksandrom Andrić, punomoćnikom oštećenih".

 

Ćasić je Sudu predao šest fotografija urađenih u po dva primerka, dodavši da odbrana poseduje i konkretnije i eksplicitnije dokaze. On je naveo da veza između Đenisića i Andrićeve postoji od 2003. godine. "Nas ne interesuje u kakvoj je ko vezi, već je svako dužan da se izuzme u postupanju ukoliko ima bliske odnose sa nekim drugim učesnikom u postupku", istakao je advokat Ćasić.

 

Upitan kako je došao do fotografija, Ćasić je rekao da mu je to omogućio okrivljeni Sreten Nikolić i da ne želi da se u ovom trenutku izjasni kako je to učinio, kao i da se poziva na advokatsku tajnu. Izrazio je spremnost da nadležnim organima objasni kako je došao do priloženih dokaza. Na insistiranje sudije Jasmine Terzić da objasni kako mu je Nikolić pomogao kada se nalazi u pritvoru, Ćasić je još dodao da mu je okrivljeni Nikolić rekao da će mu se javiti jedna osoba i da više ne želi da se izjašnjava o tome, te da je priložene fotografije dobio dan pre održavanja glavnog pretresa.

 

Reagovala je i Aleksandra Andrić, punomoćnica oštećenih, rekavši da ovo što je navedeno o njoj smatra uvredom i zatražla da joj se dostave fotografije na uvid kako bi proverila da li su falsifikati. Predsednica Veća nije joj na današnjem pretresu omogućila da vidi fotografije već je rekla da će naknadno dobiti priliku za to.

 

Odbrana tvrdi da ima saznanja i o vezama još nekih učesnika u ovom postupku, ali da za sada ne raspolaže dokazima za to. "Dalji naši potezi zavisiće od izjašnjavanja sudije Mitra Đenisića i predsednice Višeg suda u Valjevu, po zahtevu za izuzećem", rekao je Ćasić.

 

Predsednica Veća Jasmina Terzić donela je rešenje da se glavni pretres odlaže na neodređeno vreme radi odluke po zahtevu za izuzeće člana Veća sudije Mitra Đenisića.

 

Sreten Nikolić (24) je optužen da je u noći između 29. i 30. oktobra 2016. godine u valjevskom noćnom klubu "Zipa" ubio Damjana Dragojlovića (25) i teže i lakše povredio još tri osobe. Prema raspoloživim podacima, tragediji je prethodio verbalni, potom i fizički obračun Dragojlovića i Nikolića na ulazu i ispred "Zipe", nakon čega se Nikolić udaljio, potom vratio sa pištoljem i počeo da puca najpre kroz staklo lokala, a onda ušao unutra i ispalio više hitaca u Damjana i druge goste. Teško povređeni Dragojlović prebačen je u valjevsku bolnicu, gde je ubrzo preminuo. Optužnica tereti Nikolića za teško ubistvo, pokušaj ubistva i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 44 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 7 sati 41 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 7 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara