Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
18.04.2018, 11:48

Kažnjeni advokati jer nisu došli na suđenje

č: | fb:

Ranije zakazan glavni pretres pred Višim sudom u Valjevu u postupku protiv Sretena Nikolića okrivljenog za teško ubistvo Damjana Dragojlovića krajem oktobra 2016. godine, danas je odložen zbog toga što se Nikolićevi advokati, koji su bili uredno pozvani, nisu pojavili pred sudom niti su opravdali izostanak.

 

Predsednica Krivičnog veća sudija Jasmina Terzić donela je rešenje kojim se punomoćnici okrivljenog Predrag Vasović i Dejan Ćasić kažnjavaju sa po 50 hiljada dinara, uz obavezu da plate i troškove nastale odlaganjem glavnog pretresa.

 

Glavni pretres je odložen i juče s obzirom na to da je odbrana okrivljenog podnela zahtev za izuzeće sudije Mitra Đenisića, člana Krivičnog veća, zbog sumnje u njegovu pristrasnost ili, kako je rečeno, zbog Đenisićeve emotivne veze sa punomoćnicom oštećenih advokatom Aleksandrom Andrić. Predsednica Višeg suda je prihvatila taj zahtev, te je umesto Mitra Đenisića u Krivičnom veću od danas sudija Vesna Herceg.

 

Sledeći glavni pretresi zakazani su za 15. i 21. maj, kada će, zbog promene člana Krivičnog veća, postupak praktično krenuti ispočetka.

 

Suđenje Sretenu Nikoliću (24) za ubistvo Damjana Dragojlovića (25) počinjeno u kafiću "Zipa", u noći između 29. i 30. oktobra 2016. godine, kada su dve osobe teško, a jedna lakše povređena, počelo je 1. februara ove godine. Optužnica tereti Nikolića za teško ubistvo, ubistvo u pokušaju i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 20 sati 36 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 23 sati 13 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara