Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
18.04.2018, 12:20

Apelacioni sud potvrdio presudu bivšim policajcima

č: | fb:

Apelacioni sud u Beogradu, potvrdio je presudu Višeg suda u Valjevu iz maja prošle godine kojom su na višegodišnje kazne zatvora osuđeni bivši inspektori Policijske uprave Valjevo Dejan Subotić (41) i Milan Ćulafić (37).

 

Prvostepenom presudom je nekadašnji šef Odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta Dejan Subotić osuđen na osam, a nekadašnji inspektor u tom odseku Milan Ćulafić na sedam i po godina zatvora, zbog produženog krivičnog dela primanja mita i krivičnog dela neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

 

Oni su nekoliko meseci tokom 2012. i 2013. godine, u više navrata, zahtevali i primali novčanu korist u iznosima od po 100 do 200 evra nedeljno od osobe iz kriminogene sredine da bi mu otkrivali poverljive informacije o policijskim akcijama usmerenim prema njemu, kao i da bi mu pružali odgovarajuću "zaštitu" od drugih policijskih službenika.
 

Zatvorske kazne Subotiću i Ćulafiću izrečene su i zbog toga što su, kako se navodi u presudi, u maju 2013. godine istoj osobi za 12.000 evra neovlašćeno prodali kilogram heroina, koji je prethodno u policijskoj akciji bio zaplenjen od dilera iz Kragujevca.

 

Prvostepenom presudom Viši sud je obavezao Subotića i Ćulafića da solidarno nadoknade imovinsku korist stečenu krivičnim delom u iznosu od 12 hiljada evra u dinarskoj protivvrednosti, kao i da plate troškove krivičnog postupka.

 

Posle višemesečnog pritvora i kućnog pritvora, koji im je uračunat u izrečene kazne, Dejan Subotić i Milan Ćulafić su se duži period branili sa slobode. 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 17 sati 32 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...