Česma u Naselju Sretena Dudića  (foto: Đorđe Đoković)
Česma u Naselju Sretena Dudića (foto: Đorđe Đoković)
19.04.2018, 07:03

Gradska vlast nije sposobna da reši ni male probleme

č: | fb:

Zapuštena česma, oko koje je korov i đubre, i ruinirani sportski tereni u naseljima su dokaz da gradsko rukovodstvo ne samo da ne može da realizuje krupne investicije, nego nije sposobno, a ni zainteresovano, da reši ni ovako male probleme, tvrde valjevske demokrate.

 

Predsednik GrO DS Slobodan Pavlović kaže da u Valjevu poslednjih šest godina nema ni jedne kapitalne investicije, nema investitora, nema novih radnih mesta… Sve stoji.

 

- Ova vlast se bavi sama sobom, ne bavi se investicijama, izgradnjom, bavi se svojim kadrovskim rešenjima i problemima, ličnim sukobima. Tenderi se raspisuju samo za tekuće stvari, nema komunalne izgradnje. Već nekoliko puta sam skrenuo pažnju na to da je "rupa" u budžetu 531 milion, očekujem da će uskoro biti rebalans tako da ćemo znati kakva je prihodna, a kakva je rashodna strana ili kako stoje stvari sa gradskom kasom – kaže Pavlović.

 

Slobodan Pavlović

Slobodan Pavlović (Foto: Đorđe Đoković)

On smatra da postoje neke stvari za koje ne treba mnogo sredstava, za čije je rešavanje potrebno malo dobre volje i malo znanja.

Jedan od takvih primera je česma u Naselju Sretena Dudića koja je godinama zapuštena i predstavlja ruglo. "Ne očekujemo da voda na ovoj česmi bude ispravna, to je skoro nemoguće. Ali očekujemo da ova česma ne curi, da se ne izliva iz sistema i da ne pravi blato, kao i da se ovaj prostor očisti i sredi, a ne da predstavlja ruglo, izvor zaraze i problem žiteljima ovog naselja", kaže Pavlović.

 

Dodaje da to nije jedini problem sa kojim se suočavaju žitelji MZ "Nada Purić" i navodi još dva primera kako se sa malo novca mogu rešiti veliki problemi.

 

- Da bi se sportsko igralište i koševi u Naselju Milivoja Bjelice doveli u red potrebno je samo zameniti dve table i dva koša, a to ne košta mnogo. Ništa bolja situacija nije ni sa igralištem u naselju Zbratimljenih gradova. Postoji košarkaško igralište, ali sa polomljnim tablama. Sređivanje sportskih terena u gradskim naseljima ne košta mnogo, a mnogo znače. U naseljima Sretena Dudića i Milorada Pavlovića ne postoje sportski tereni, a moguće ih je napraviti sa vrlo malo novca – smatra prvi čovek valjevskih demokrata.

 

On veruje da se gradska vlast neće oglušiti na molbu sugrađana da se reše ovi problemi i da će učiniti nešto da ova naselja budu bolje i prijatnije mesto za život.

 

Naselje Sretena Dudića

Naselje Sretena Dudića (Foto: Đorđe Đoković)

Na pitanje novinara da li su se žitelji ovih naselja prvo obraćali svom predsedniku Mesne zajednice i svojim odbornicima u lokalnom parlamentu, Pavlović odgovara da ne zna tačno, ali najverovatnije nisu s obzirom na to da mesne zajednice praktično ne funkcionišu. U mesnim zajednicama su neka lica koja su formalno postavljena, smatra Pavlović i naglašava da vlast nije spuštena na nivo mesnih zajednice, niti one imaju operativnu snagu.

 

Na pitanje da li je sve ove primedbe izneo gradskom rukovodstvu s obzirom na to da je odbornik u Skupštini grada, a i živi u Naselju Milorada Pavlovića, predsednik valjevskih demokrata kaže da nema svrhe, jer je on odbornik opozicije.

 

- Nijedan naš predlog nije prihvaćen, niti ima nekog odjeka. Skrenuti pažnju na neki problem ili predložiti nešto, a odbornik ste opozicije, je isto kao da pričate zidu. Nema svrhe govoriti tamo gde ne žele da vas čuju - zaključuje Slobodan Pavlović predsednik valjevskih demokrata.

Česma u Naselju Sretena Dudića

Česma u Naselju Sretena Dudića (Foto: Đorđe Đoković)

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 41 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 7 sati 38 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 7 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara