Snežana Spajić i Rafailo Mitrović (foto: Đorđe Đoković)
Snežana Spajić i Rafailo Mitrović (foto: Đorđe Đoković)
19.04.2018, 09:48

Kolektivno napustili "Dosta je bilo"

č: | fb:

Svi članovi i rukovodstvo valjevskog odbora napustili su Pokret "Dosta je bilo" nezadovoljni politikom vrha pokreta i načinom na koji donosi odluke, koji je, kako su rekli, nedemokratski i netransparentan.

 

Snežana Spajić, koja je bila član Glavnog odbora, kaže da vrh pokreta "vodi politiku preko whatsapp četa, preko koga se sramno glasa za izbacivanje nekih ljudi iz pokreta".

 

Gradski odbor u dopisu, koji je uputio centrali u Begradu, navodi da su na vanrednom sastanku održanom 13. aprila doneli jednoglasnu odluku da istupe iz DJB i da "ostaju u svemu na principima na kojima su zasnivali svoje političko angažovanje".

 

Pokret "Dosta je bilo" ostao je bez odbornika u Skupštini grada Valjeva, s obzirom na to da su Snežana Spajić i Rafailo Mitrović, koji je bio predsednik valjevskog odbora, napustili Pokret Saše Radulovića.

 

Oni su javnost obavestili da će zadržati svoje odborničke mandate.

"I dalje ćemo u svom političkom angažmanu u Skupštini grada promovisati i zalagati se za principe i vrednosti u kome će jednaka prava važiti za sve, da se najbolje odluke donose u interesu građana i ukazivati na postupke kada vlast služi samoj sebi i svojim interesima", saopštili su odbornici koji će ubuduće nastupati kao nezavisni.

 

Pokret je još pre nekoliko meseci napustio treći odbornik Ljubomir Radović, koji u lokalnom parlamentu deluje kao samostalni opozicioni odbornik i aktivista Lokalnog fronta Valjevo.

 

Na pitanje Kolubarskih.rs da li će u Skupštini grada i dalje biti odbornici opozicije ili će se prikloniti vladajućoj koaliciji glasajući za njihove odluke, Spajić kaže će se i ubuduće držati svog puta.

"Mi nismo ni sa kim iz vladajuće koalicije u kontaktu, niti nas je neko zvao. Imamo svoj cilj koji smo postavili kada smo ušli u politiku i tog cilja ćemo se držati i ubuduće", poručila je odbornica Snežana Spajić.

Snežana Spajić

Snežana Spajić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Govoreći o nezadovoljstvu članova, Spajić navodi da valjevski odbor nije jedini koji je napustio Pokret "Dosta je bilo" i dodaje da to masovno čine po celoj Srbiji nezadovoljni radom centrale.

 

Ona navodi da su unutarstranački izbori raspisani za 21. april i da je to 5. aprila podneta samo jedna kandidatura i to Branislava Mihailovića.

"To je čovek koga podržava celo predsedništvo i predsednik Saša Radulović. Nakon njega kandidovala se i Tatjana Macura, koju su na sve moguće načine opstruisali, zbog čega se ona ubrzo povukla, tako da je ostao samo jedan kandidat za koga treba da glasa 50 plus 1 od 170 delegata. Mislim da, nakon ovog masovnog napuštanja pokreta, neće biti dovoljan broj delegata da se izabrere predsednik", kaže Spajić.

 

Dodaje da je trećina članova Glavnog odbora tražila da se održi vanredna sednica, što je rukovodstvo prihvatilo, ali nije održana i pored toga što je bila zakazana.

 

Snežana Spajić najavljuje da će, ukoliko bivši članovi "Dosta jebilo" iz ostalih gradova odluče da formiraju neku stranku, da će njoj pristupiti većina članova valjevskog odbora, ali naravno pod uslovom da "dele iste vrednocti" ili one koji su ih okupili u Pokretu "Dosta je bilo".

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 1 dan 1 sati

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...