Registracija Prijava preko FB
Zorana Mihajlović na konferenciji za novinare (foto: Đorđe Đoković)
Zorana Mihajlović na konferenciji za novinare (foto: Đorđe Đoković)
24.04.2018, 07:04

"Ono šta ste tražili to ćemo i uraditi!". A šta smo tražili?

č: | fb:

Divčibare su bile jedna od tema sastanka ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović i gradskog rukovodstva u petak u Valjevu.

 

"Ono šta je grad Valjevo tražio mi ćemo i uraditi ove godine", rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanje novinara da li je na sastanku sa gradskim rukovodstvom bilo reči i o infrastrukturnoj izgradnji Divčibara i kakav je stav Ministarstva kada je u pitanju ta planina?

 

Mihajlović nije precizirala šta je to "Grad tražio i šta je to što će biti urađeno ove godine", prepuštajući gradonačelniku Slobodanu Gvozdenoviću da o tome kaže nešto detaljnije.

 

"Divčibare je širok pojam. Možemo da pričamo i o gradnji, i o komunalnoj infrastrukturi, i o putnoj infrastrukturi. Pričali smo, naravno, i dogovorene su već neke stvari sa Putevima Srbije koje su već u planovima i koliko ja znam oni ove godine to treba i da rešavaju. Gradonačelnik može da vam kaže i detaljnije. Dakle, ako pričamo generalno o Divčibarama, ono što mi mislimo u Ministarstvu je, da pored putne infrastrukture, mora jako da se vodi računa o komunalnoj i drugoj vrsti infrastrukture, budući da izgradnja na Divčibarama postaje sve veće i veća, odnosno da je ima sve više i više", objasnila je minstarka.

 

Nešto "detaljnije" o razgovorima na temu Divčibare i infrastrukturne izgradnje govorio je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović.

 

"Pre svega ovaj put preko Rajkovića koji ide i Bogdanovića brda, Putevi Srbije imaju zadatak i obećanje od njih imamo takođe da ćemo uraditi ovaj put prema Petnici, Klincima i dalje prema Rajkoviću. Znači ono što budemo mogli u ovoj godini, koliko tačno, videćemo", precizrao je gradonačelnik.

 

U petak su u Valjevu bili i saradnici ministarke Mihajlović: državni sekretari Aleksandra Damnjanović, Miodrag Poledica, Zoran Lakićević i Imre Kern, pomoćnici ministra Darinka Đuran, Veljko Kovačević, Zoran Ilić, Jovanka Atanacković i Saša Stojanović, savetnica potpredsednice Vinka Milanović.

 

Sastanku su prisustvovali Miroslav Stojčić, generalni direktor Železnica Srbije, Jugoslav Jović, direktor Srbija Voza, Zoran Babić, direktor JP Koridori Srbije, Borko Drašković, direktor Republičkog geodetskog zavoda, Milutin Ignjatović, direktor CIP-a, Zoran Drobnjak, direktor JP Putevi Srbije i Dušan Garibović, direktor Srbija Kargo.

 

Nakon sastanka ministarke i njenih 18 saradnika sa rukovodstvom Valjeva i drugih opština Kolubarskog okruga, javnosti nisu preneti detalji, niti je saoptešno o čemu su tačno razgovarali i šta su dogovorili.

 

Gradonačelnik je kratko rekao da su razgovori bili sadržajni i konkretni, da su definisani svi problemi i jasni rokovi i ciljevi kada će ti problemi biti otklonjeni. "Dobijeni su zadaci i od ponedeljka krećemo u realizaciju onoga što smo se dogovorili", poručio je Slobodan Gvozdenović.

Aktuelno

Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 1 sati 58 minuta

LAKI JE (NE MALO) NERVOZAN

Poslednja sednica skupštine pokazala je da prilično nekontrolisano raste nervoza prvih službenika Grada. Upotrebljena je, recimo, obično uspešna taktika da se u raspravu ubaci odbornik dresiran da...

Ambasador Francuske Frederik Mondoloni u Petnici (foto: www.petnica.rs)
U Istraživačkoj stanici Petnica Pre 17 sati 42 minuta

Ambasador Francuske o klimatskim promenama

Ambasador Francuske Frederik Mondoloni posetio je danas Istraživačku stanicu Petnica. "U Francuskoj nemamo ovakvu instituciju, ali mi je drago da našim aktivnostima možemo da podržimo Petnicu",...  · 1 komentar

Aleksandar Vučić i Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 17 sati 59 minuta

Delom nepotrebno a delom nepoželjno, "dizanje glasa"

Opet je nadobudni gradonačelnik nadobudnog grada, uspeo da skrene pažnju. Na sebe? Teško, jer je pitanje ima li on sebe. Skrenuo je pažnju na one koji ga "drže"? Teško, ako i imaju sebe (Glišić ga...

Zaprašivanje komaraca (foto: Đorđe Đoković)
Na teritoriji grada Valjeva Pre 1 dan 1 sati

Danas počinje zaprašivanje komaraca

Danas počinje zaprašivanje komaraca na teritoriji grada Valjeva, i trajaće do 31. jula, a tačno mesto i vreme zavisiće od vremenskih uslova, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika.  · 2 komentara