Registracija Prijava preko FB
Zorana Mihajlović na konferenciji za novinare (foto: Đorđe Đoković)
Zorana Mihajlović na konferenciji za novinare (foto: Đorđe Đoković)
24.04.2018, 07:04

"Ono šta ste tražili to ćemo i uraditi!". A šta smo tražili?

č: | fb:

Divčibare su bile jedna od tema sastanka ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović i gradskog rukovodstva u petak u Valjevu.

 

"Ono šta je grad Valjevo tražio mi ćemo i uraditi ove godine", rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanje novinara da li je na sastanku sa gradskim rukovodstvom bilo reči i o infrastrukturnoj izgradnji Divčibara i kakav je stav Ministarstva kada je u pitanju ta planina?

 

Mihajlović nije precizirala šta je to "Grad tražio i šta je to što će biti urađeno ove godine", prepuštajući gradonačelniku Slobodanu Gvozdenoviću da o tome kaže nešto detaljnije.

 

"Divčibare je širok pojam. Možemo da pričamo i o gradnji, i o komunalnoj infrastrukturi, i o putnoj infrastrukturi. Pričali smo, naravno, i dogovorene su već neke stvari sa Putevima Srbije koje su već u planovima i koliko ja znam oni ove godine to treba i da rešavaju. Gradonačelnik može da vam kaže i detaljnije. Dakle, ako pričamo generalno o Divčibarama, ono što mi mislimo u Ministarstvu je, da pored putne infrastrukture, mora jako da se vodi računa o komunalnoj i drugoj vrsti infrastrukture, budući da izgradnja na Divčibarama postaje sve veće i veća, odnosno da je ima sve više i više", objasnila je minstarka.

 

Nešto "detaljnije" o razgovorima na temu Divčibare i infrastrukturne izgradnje govorio je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović.

 

"Pre svega ovaj put preko Rajkovića koji ide i Bogdanovića brda, Putevi Srbije imaju zadatak i obećanje od njih imamo takođe da ćemo uraditi ovaj put prema Petnici, Klincima i dalje prema Rajkoviću. Znači ono što budemo mogli u ovoj godini, koliko tačno, videćemo", precizrao je gradonačelnik.

 

U petak su u Valjevu bili i saradnici ministarke Mihajlović: državni sekretari Aleksandra Damnjanović, Miodrag Poledica, Zoran Lakićević i Imre Kern, pomoćnici ministra Darinka Đuran, Veljko Kovačević, Zoran Ilić, Jovanka Atanacković i Saša Stojanović, savetnica potpredsednice Vinka Milanović.

 

Sastanku su prisustvovali Miroslav Stojčić, generalni direktor Železnica Srbije, Jugoslav Jović, direktor Srbija Voza, Zoran Babić, direktor JP Koridori Srbije, Borko Drašković, direktor Republičkog geodetskog zavoda, Milutin Ignjatović, direktor CIP-a, Zoran Drobnjak, direktor JP Putevi Srbije i Dušan Garibović, direktor Srbija Kargo.

 

Nakon sastanka ministarke i njenih 18 saradnika sa rukovodstvom Valjeva i drugih opština Kolubarskog okruga, javnosti nisu preneti detalji, niti je saoptešno o čemu su tačno razgovarali i šta su dogovorili.

 

Gradonačelnik je kratko rekao da su razgovori bili sadržajni i konkretni, da su definisani svi problemi i jasni rokovi i ciljevi kada će ti problemi biti otklonjeni. "Dobijeni su zadaci i od ponedeljka krećemo u realizaciju onoga što smo se dogovorili", poručio je Slobodan Gvozdenović.

Aktuelno

Darija Ranković (foto: Đorđe Đoković)
Iz redakcije Pre 13 sati 18 minuta

Da li su u Srbiji samo Maje i Barbare žene?

Skoro me nisu dirnule neke reči kao one koje je izgovorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na skupu u organizaciji SNS "Jake žene za jaku Srbiju", da će "nastaviti da se bori za pristojnu...  · 20 komentara

Deponija (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Iz republičkog i opštinskog budžeta Pre 10 sati 55 minuta

Dva miliona dinara za uklanjanje deponije

Ministarstvo zaštite životne sredine je opštini Mionica opredelilo 1,5 milion dinara za uklanjanje divlje deponije koja je locirana na desnoj obali reke Ribnice u selu Mionica, dok je Mionica...

Narodna skupština (foto: Kolubarske.rs)
Bez kraja Pre 12 sati 14 minuta

Jopet mož’ da bidne, al’ ne mora da znači...

Polemika oko toga da li je osuđenom zbog ratnog zločina na zatvor u odgovarajućem trajanju mesto u narodnoj skupštini (manje i o javnim istupima takvih, osobito u svojstvu predavača na vojnim...