Registracija Prijava preko FB
Zorana Mihajlović na konferenciji za novinare (foto: Đorđe Đoković)
Zorana Mihajlović na konferenciji za novinare (foto: Đorđe Đoković)
24.04.2018, 07:04

"Ono šta ste tražili to ćemo i uraditi!". A šta smo tražili?

č: | fb:

Divčibare su bile jedna od tema sastanka ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović i gradskog rukovodstva u petak u Valjevu.

 

"Ono šta je grad Valjevo tražio mi ćemo i uraditi ove godine", rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanje novinara da li je na sastanku sa gradskim rukovodstvom bilo reči i o infrastrukturnoj izgradnji Divčibara i kakav je stav Ministarstva kada je u pitanju ta planina?

 

Mihajlović nije precizirala šta je to "Grad tražio i šta je to što će biti urađeno ove godine", prepuštajući gradonačelniku Slobodanu Gvozdenoviću da o tome kaže nešto detaljnije.

 

"Divčibare je širok pojam. Možemo da pričamo i o gradnji, i o komunalnoj infrastrukturi, i o putnoj infrastrukturi. Pričali smo, naravno, i dogovorene su već neke stvari sa Putevima Srbije koje su već u planovima i koliko ja znam oni ove godine to treba i da rešavaju. Gradonačelnik može da vam kaže i detaljnije. Dakle, ako pričamo generalno o Divčibarama, ono što mi mislimo u Ministarstvu je, da pored putne infrastrukture, mora jako da se vodi računa o komunalnoj i drugoj vrsti infrastrukture, budući da izgradnja na Divčibarama postaje sve veće i veća, odnosno da je ima sve više i više", objasnila je minstarka.

 

Nešto "detaljnije" o razgovorima na temu Divčibare i infrastrukturne izgradnje govorio je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović.

 

"Pre svega ovaj put preko Rajkovića koji ide i Bogdanovića brda, Putevi Srbije imaju zadatak i obećanje od njih imamo takođe da ćemo uraditi ovaj put prema Petnici, Klincima i dalje prema Rajkoviću. Znači ono što budemo mogli u ovoj godini, koliko tačno, videćemo", precizrao je gradonačelnik.

 

U petak su u Valjevu bili i saradnici ministarke Mihajlović: državni sekretari Aleksandra Damnjanović, Miodrag Poledica, Zoran Lakićević i Imre Kern, pomoćnici ministra Darinka Đuran, Veljko Kovačević, Zoran Ilić, Jovanka Atanacković i Saša Stojanović, savetnica potpredsednice Vinka Milanović.

 

Sastanku su prisustvovali Miroslav Stojčić, generalni direktor Železnica Srbije, Jugoslav Jović, direktor Srbija Voza, Zoran Babić, direktor JP Koridori Srbije, Borko Drašković, direktor Republičkog geodetskog zavoda, Milutin Ignjatović, direktor CIP-a, Zoran Drobnjak, direktor JP Putevi Srbije i Dušan Garibović, direktor Srbija Kargo.

 

Nakon sastanka ministarke i njenih 18 saradnika sa rukovodstvom Valjeva i drugih opština Kolubarskog okruga, javnosti nisu preneti detalji, niti je saoptešno o čemu su tačno razgovarali i šta su dogovorili.

 

Gradonačelnik je kratko rekao da su razgovori bili sadržajni i konkretni, da su definisani svi problemi i jasni rokovi i ciljevi kada će ti problemi biti otklonjeni. "Dobijeni su zadaci i od ponedeljka krećemo u realizaciju onoga što smo se dogovorili", poručio je Slobodan Gvozdenović.

Aktuelno

Košarkaški teren na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
Radovi zavise od Ministarstva omladine i sporta Pre 2 sati 7 minuta

"Razuman rok" za košarkaški teren na Pećini

Košarkaški teren na Pećini biće rekonstruisan u "nekom razumnom roku", izjavio je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović početkom maja. Početkom marta prošle godine ministar Vanja Udovičić je najavio...

Aforizmi (foto: Dušan Arsenić)
Zlatno doba Pre 4 sati 12 minuta

Ne ostajte ovde

"Vežući se za jedno mesto, čovek prihvata sve uslove, čak i nepovoljne, i sam sebe plaši neizvesnošću koja ga čeka. Promena mu liči na napuštanje, na gubitak uloženog, neko drugi će zapeseti...

Vaterpolo (foto: Đorđe Đoković)
Vaterpolo: Superliga Srbije (SLS) 19.05.2018

Zvezda jaka za podmlađene Valjevce

U 9. kolu SLS, danas na bazenu SC Gale Muškatirović u Beogradu, Crvena zvezda je pobedila VK Valjevo sa 18:4 (3:1, 3:0, 6:3, 6:0) i nastavila trku za titulu državnog prvaka sa Partizanom, koji je...