Zorana Mihajlović na konferenciji za novinare (foto: Đorđe Đoković)
Zorana Mihajlović na konferenciji za novinare (foto: Đorđe Đoković)
24.04.2018, 07:04

"Ono šta ste tražili to ćemo i uraditi!". A šta smo tražili?

č: | fb:

Divčibare su bile jedna od tema sastanka ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović i gradskog rukovodstva u petak u Valjevu.

 

"Ono šta je grad Valjevo tražio mi ćemo i uraditi ove godine", rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanje novinara da li je na sastanku sa gradskim rukovodstvom bilo reči i o infrastrukturnoj izgradnji Divčibara i kakav je stav Ministarstva kada je u pitanju ta planina?

 

Mihajlović nije precizirala šta je to "Grad tražio i šta je to što će biti urađeno ove godine", prepuštajući gradonačelniku Slobodanu Gvozdenoviću da o tome kaže nešto detaljnije.

 

"Divčibare je širok pojam. Možemo da pričamo i o gradnji, i o komunalnoj infrastrukturi, i o putnoj infrastrukturi. Pričali smo, naravno, i dogovorene su već neke stvari sa Putevima Srbije koje su već u planovima i koliko ja znam oni ove godine to treba i da rešavaju. Gradonačelnik može da vam kaže i detaljnije. Dakle, ako pričamo generalno o Divčibarama, ono što mi mislimo u Ministarstvu je, da pored putne infrastrukture, mora jako da se vodi računa o komunalnoj i drugoj vrsti infrastrukture, budući da izgradnja na Divčibarama postaje sve veće i veća, odnosno da je ima sve više i više", objasnila je minstarka.

 

Nešto "detaljnije" o razgovorima na temu Divčibare i infrastrukturne izgradnje govorio je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović.

 

"Pre svega ovaj put preko Rajkovića koji ide i Bogdanovića brda, Putevi Srbije imaju zadatak i obećanje od njih imamo takođe da ćemo uraditi ovaj put prema Petnici, Klincima i dalje prema Rajkoviću. Znači ono što budemo mogli u ovoj godini, koliko tačno, videćemo", precizrao je gradonačelnik.

 

U petak su u Valjevu bili i saradnici ministarke Mihajlović: državni sekretari Aleksandra Damnjanović, Miodrag Poledica, Zoran Lakićević i Imre Kern, pomoćnici ministra Darinka Đuran, Veljko Kovačević, Zoran Ilić, Jovanka Atanacković i Saša Stojanović, savetnica potpredsednice Vinka Milanović.

 

Sastanku su prisustvovali Miroslav Stojčić, generalni direktor Železnica Srbije, Jugoslav Jović, direktor Srbija Voza, Zoran Babić, direktor JP Koridori Srbije, Borko Drašković, direktor Republičkog geodetskog zavoda, Milutin Ignjatović, direktor CIP-a, Zoran Drobnjak, direktor JP Putevi Srbije i Dušan Garibović, direktor Srbija Kargo.

 

Nakon sastanka ministarke i njenih 18 saradnika sa rukovodstvom Valjeva i drugih opština Kolubarskog okruga, javnosti nisu preneti detalji, niti je saoptešno o čemu su tačno razgovarali i šta su dogovorili.

 

Gradonačelnik je kratko rekao da su razgovori bili sadržajni i konkretni, da su definisani svi problemi i jasni rokovi i ciljevi kada će ti problemi biti otklonjeni. "Dobijeni su zadaci i od ponedeljka krećemo u realizaciju onoga što smo se dogovorili", poručio je Slobodan Gvozdenović.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 21 sati 11 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara