Radovi na kanalizacionoj mreži  (foto: Kolubarske.rs)
Radovi na kanalizacionoj mreži (foto: Kolubarske.rs)
30.04.2018, 10:29

Divčibarski radovi

č: | fb:

Kao nijedne godine do sada Divčibarama se prolama zvuk mašina sa nekoliko gradilišta. Brojnim gostima to ne smeta, kao ni oblaci prašine. "Važno je da se radi i gradi", poručuju.

 

U toku su radovi na rekonstrukciji kanalizacione mreže u dužini od 2,6 kilometra, čime će biti rešen veliki ekološki problem Divčibara, za koje je iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima izdvojeno blizu 38 miliona dinara.

 

Završeni su radovi na postavljanju uličnog osvetljenja, reč je o zameni stare i postavljanju nove ulične rasvete u Valjevskoj ulici i u centru Divčibara.

 

Valjevska ulica je rekonstruisana prošle godine, tada je izgrađen i asfaltiran trotoar sa desne strane, i to deo od nekadašnjeg kampa "Breza" do hotela "Divčibare", dok je nedavno urađen i preostali deo do izlaska prema Kaoni.

Asfaltiran trotoar

Asfaltiran trotoar (Foto: Kolubarske.rs)

Kako je ranije saopšteno iz kabineta gradonačelnika "Divčibare se komunalno oprema uz podršku Republike Srbije, preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima i Puteva Srbije, dok je na raznim pozicijama budžeta Grada opredeljeno 45 miliona dinara za Divčibare. 

 

Trenutno se radi sanacija dela postojeće kanalizacione mreže otpadnih voda i to deonica od postojećeg revizionog silaza kod odmarališta "Stevan Filipović" do postojećeg revizionog silaza kod crkve, takozvani "severozapadni krak" u dužini od skoro 1,6 kilometara i od crkve do starog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u dužini od oko 1 kilometar.

 

Na ovoj deonici se nalaze izvedeni priključci fekalne kanalizacije većih turističkih obejakata: Turističkog centra "Vujić", hotela "Maljen" i "Divčibare", kao i grana fekalne kanalizacije, koja počinje kod benzinske pumpe. Rok za izvođenje radova je 120 kalendarskih dana.

Radovi na kanalizacionoj mreži

Radovi na kanalizacionoj mreži (Foto: Kolubarske.rs)

 

Počeli su, i to "punom parom", radovi na izgradnji hotelsko-sportskog centra, na lokaciji nekadašnjeg kampa "Breza", koji sa bratom gradi naš proslavljeni košarkaš Miloš Teodosić. Kako je ranije rečeno, biće izgrađen hotelski kompleks sa 80 soba, kongresnom salom, fitnes centrom, sportskom salom, četiri terena za košarku, i po jedan za odbojku, rukomet i fudbal.

 

Miloš Teodosić, zajedno sa bratom Jovanom, preko njihovog preduzeća "Sport Agent", je prošlog leta od grada Valjeva kupio nekadašnji auto-kamp "Breza" za 208.500 evra, sa namerom da na tom prostoru površine oko 2,2 hektara gradi novi sportsko-turistički kompleks.

Gradilište Teodosića

Gradilište Teodosića (Foto: Kolubarske.rs)

 

Pored izgradnje hotelsko-sportskog centra, na lokaciji nekadašnjeg kampa "Breza", na Divčibarama su u toku radovi i na izgradni pet apartmanskih objekata.

 

"Umivanje" Divčibara, ali samo delimično

 

Posle dužeg vremena, na radost gostiju, meštana i vikendaša, na Divčibarama je viđena cisterna za pranje ulica.

Pranje centra Divčibara

Pranje centra Divčibara (Foto: Kolubarske.rs)

"Teškom mukom" su oprane višegodišnje naslage rizle i prljavštine sa glavne ulice, ali na opšte iznenađenje, oprana je ulica samo od centra do skretanje za odmarališe "Stevan Filipović" dok dalje cisterna nije išla. Kažu da "nema svrhe ići dalje jer je uzaludan posao čistiti ulicu, a u neposrednoj blizini je veliko gradilište!"?

Očišćena Valjevska ulica

Očišćena Valjevska ulica (Foto: Kolubarske.rs)

 

Neočišćena Valjevska ulica

Neočišćena Valjevska ulica (Foto: Kolubarske.rs)

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 17 sati 48 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 17 sati 48 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara