Skupština grada (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Skupština grada (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
08.05.2018, 12:20

Usvojeni izveštaji o prošlogodišnjem radu

č: | fb:

Na današnjoj sednici Skupštine grada, koja je trajala četiri časa, usvojeni su izveštaji o radu Doma zdravlja, Apoteke, Centra za socijalni rad i UFK Valis u 2017. godini.

 

Takođe, odbornici su usvojili i izveštaje o prošlogodišnjem radu ustanova kulture čiji je osnivač Grad; Centar za kulturu, Biblioteka, Muzej, Zavod za zaštitu spomenika kulture, Moderna galerija, Internacionalni umetnički studio "Radovan Trnavac Mića", Međuopštinski istorijski arhiv.

 

Najviše vremena i pažnje bilo je posvećeno izveštajima o radu Doma zdravlja, Centra za socijalni rad, Muzeja, Zavoda za zaštitu spomenika kulture i UFK Valis.

 

Ono što je bilo primetno na današnjoj sednici Skupštine grada jeste to da su sve pohvale upućene na račun ustanova na čijem čelu su direktori kadrovi SNS-a, dok su kritikovane ustanove na čijem su čelu kadrovi SPS-a, ili nestranački a na predlog socijalista, po principu "moglo je to bolje i poštenije da se radi".

 

Odbornici su razmatrali i usvojili predlog Komisije za određivanje naziva ulica na Divčibarama, s tim da naknadni predlozi koji su se čuli na današnjoj sednici budu upućeni Komisiji ponovo na razmatranje i stavljanje u proceduru.

 

Odbornici su na današnjoj sednici Skupštine grada prihvatili izmene Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme, kojih trenutno ima 1.305, a reč je o preraspodeli zaposlenih koji se finansiraju iz budžeta. Tako će u Centru za kulturu broj zaposlenih biti povećan za dvoje, Turistička organizacija će dobiti jednog novozaposlenog, dok će Valis, Vidrak i Predškolska ustanova "Milica Nožica" ostati bez po jednog zaposlenog.  

 

Usvojena je i Odluka da se objekat Doma vojske, ukupne površine oko 2000 kvadrata, opredeli za potrebe biblioteke, prihvaćeno je da se Crkvena opština Petnica oslobodi plaćanja doprinosa za uređivanje gradskog građevnskog zemljišta u iznosu od 65.899 dinara.

  

Program korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine, koji će u ovoj godini iznositi 48,6 miliona dinara, usvojilo je Gradsko veće na sednici u petaki 4. maja, međutim taj program danas nije bio na dnevnom redu Skupštine grada, dok su svi ostali predlozi odluka i rešenja sa sednice Gradskog veća razmatrani i usvojeni danas na sednici Skupštine grada.

 

 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 7 sati 52 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 10 sati 41 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.