Skupština grada - usvajanje budžeta (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Skupština grada - usvajanje budžeta (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
12.05.2018, 10:54

Rekonstrukcija odbora i komisija

č: | fb:

Odlukom Skupštine grada razrešeni su predsednik i zamenik predsednika Upravnog odbora (UO) Doma zdravlja, kao i predsednik Nadzornog odbora (NO) JKP "Polet".

 

Pored ovih kadrovski rešenja došlo je i do promena u četiri komisije u kojima su pojedini članovi razrešeni, a na njihova mesta imenovani novi. Skupština grada je usvojila i Odluku o izmeni rešenja o obrazovanju Lokalnog saveta za zapošljavanje grada.

 

S obizirom na to da su odbornici o novim kadrovskim rešenjima glasali "u paketu" nisu obrazloženi razlozi rekonstrukcije.

 

Prvoslav Adžić je razrešen funkcije predsednika NO JKP "Polet", a na njegovo mesto je imenovana Jelena Kalat, zaposlena u Domu zdravlja. Umesto dr Dragice Nikolić koja je bila predsednica UO Doma zdravlja imenovan je Borko Aleksić, profesor fizičkog vaspitanja, smenjeni šef kabineta gradonačelnika Valjeva. Funkcije zamenika predsednika UO Doma zdravlja razrešen je Živan Kostadinović, a na njegovo mesto imenovana je Milica Dasović.

 

Nekadašnji član Gradskog veća Andra Savčić, koga je smenio gradonačelnik Valjeva, sada je smenjen, voljom većine odbornika Skupštine grada, i sa mesta predsednika dve komisije.

 

Predsednik Komisije za sprovođenje konkursa za izbor direktora sada je, umesto Savčića, Nikola Popović, član Gradskog veća, dok je dr Miroljub Ivanović, pored toga što je zauzeo Savčićevo mesto u Gradskom veću, zamenio ga je i na mestu člana Gradske izborne komisije. Umesto Jelena Malešević član Gradske izborne komisije je Đorđe Gajić. 

 

Na lični zahtev dr Milan Marković je razrešen funkcije predsednika Mandatno-imunitetske komisije i na njegovo mesto imenovan je Nenad Beljić.

 

Skupština grada razrešila je Dušana Mirkovića, koji je bio član Komisijije za administrativna i kadrovska pitanja, a na njegovo mesto imenovala Sandru Gavrilović.

 

Pored promena u NO i UO, kao i pojedinim komisijama, Skupština grada je donela Odluku o izmeni rešenja o obrazovanju Lokalnog saveta za zapošljavanje grada. Predsednikmtog saveta je dr Slobodan Gvozdenović, a članovi su: 

 

Goran Milivojević načelnik Kolubarskog okruga, Jelica Panjković načelnica Gradske uprave, Dragana Đenić zamenica načelnika Gradske uprave, Aleksandar Purić rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinsrstvo, saobraćaj i zaštitu životne sredine, dr Miroljub Ivanović član Gradskog veća, Nikola Radojičić pomoćnik gradonačelnika, Mihailo Milutinović direktor Filijale NSZ i zamenik predsednika Skupštine grada, Katarina Milićević v. d. direktora Centra za socijalni rad, dr Zorica Jocić načelnik Školske uprave, Borko Aleksić zaposlen u Gradskoj upravi, Dragan Mojsilović rukovodilac Odeljenja za zajedničke poslove, Gorica Božić odbornica u Skupštini grada, Radovan Radović član UO Unije poslodavaca, Ljiljana Stojanović predstavnik Udruženja metalopreradjivača, Milenko Dragojević predsednik Unije pekara,
Vlada Dodović predsednik sindikata Nezavisnost i Milorad Bošković predstavnik lokalne samouprave.

 

 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 4 sati 45 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...