Put koji treba da se gradi ili proširi (foto: Kolubarske.rs)
Put koji treba da se gradi ili proširi (foto: Kolubarske.rs)
16.05.2018, 07:05

Parcela Milutinovića je javni interes, ostale nisu!

č: | fb:

Vlada Republike Srbije je 20. oktobra 2016. godine donela Rešenje kojim se utvrđuje javni interes za eksproprijaciju nepokretnosti u cilju izgradnje javne saobraćajnice na parceli broj 669/9 površine 3 ara i 64 kvadrata na Divčibarama, upisana kao javna svojina Milutinović Mirjane.

Rešenje Vlade Srbije

Rešenje Vlade Srbije

 

Od svih parcela koje se nalaze na trasi izgradnje puta, Grad Valjevo se Vladi Srbije obratio zahtevom za eksproprijaciju samo jedne parcele i to one koja je u vlasništvu Mirjane Milutinović, supruge Mihaila Milutinovića (SNS), direktora Nacionalne službe za zapošljavanje, zamenika predsednika Skupštine grada i predsednika Radne grupe za praćenje javnih nabavki.

 

Nejasno je kako je javni interes otkup samo jedne parcele, ako je za izgradnju saobraćajnice potrebno više parcela, i zbog čega Grad nije tražio da se utvrdi javni interes za eksproprijaciju i ostalih parcela?

 

Jasno je da se saobraćajnica ne može izgraditi samo na jednoj parceli, kao i to da Grad Valjevo u trenutku podnošenja zahteva Vladi Republike Srbije, a ni kasnije, nije ni imao nameru da gradi saobraćajnicu. Namera je očigledno bila da se otkupi samo parcela u vlasništvu Milutinovića koja je iz gradske kase plaćena 656.406 dinara.

Rešenje Grada

Rešenje Grada

Pored te parcele za koju je Vlada Srbije, na zahtev Grada, dala saglasnost jer je reč o "javnom intetresu", Grad Valjevo je bez saglasnosti Vlade Srbije, otkupio još jednu manju parcelu broj 669/10 površine 42 kvadrata, i to na zahtev Mirjane Milutinović koja je tražeči od Grada da kupi i tu parcelu navela da "za korišćenje te parcele nema ekonomski interes". 

 

Novac Mirjani Milutinović isplaćen pre pravosnažnosti Rešenja

 

Vlada Srbije je rešenje kojim je utvrđen javni interes za ekasproprijaciju parcele Milutinovića na Divčibarama donela 20.10.2016. godine.

 

Rešenje Gradske uprave za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijeske poslove kojim se usvaja predlog da se otkupe parcele Mirjane Milutinović postalo je pravosnažno 15.12.2016. godine.

 

Mirjani Milutinović je 2.12.2016. godine iz gradske kase ispalaćeno 656.406 dinara ili 13 dana pre pravosnažnosti rešenja, što znači da u trenutku isplate za to nije postojao pravni osnov.

Kartica analitike gospođe Milutinović

Kartica analitike gospođe Milutinović

 

Ni godinu dana nakon što je Grad kupio parcelu za koju je "utvrđen javni interes za eksproprijaciju u cilju izgradnje javne saobraćajnice" i parcelu za koju Milutinovići "nemaju ekonomski interes", niti je izgrađena saobraćajnica, niti je postojeći put na Divčibarama proširen. 

Put koji treba da se gradi ili proširi

Put koji treba da se gradi ili proširi (Foto: Kolubarske.rs)

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 2 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara