Košarkaški teren na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
Košarkaški teren na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
21.05.2018, 09:07

"Razuman rok" za košarkaški teren na Pećini

č: | fb:

Košarkaški teren na Pećini biće rekonstruisan u "nekom razumnom roku", izjavio je gradonačelnik  Slobodan Gvozdenović početkom maja, obilazeći radove na asfaltiranju staza u parku Pećina. On je rekao da početak radova zavisi od Ministarstva omladine i sporta, i izrazio sumnju da će to biti u ovoj godini. 

 

"Imamo informacije iz Ministarstva omladine i sporta da će uraditi projekat rekonstrukcije košarkaškog terena na Pećini. Nisam siguran da će u ovoj godini, pošto Ministarstvo omladine i sporta vodi taj projekat, završiti do kraja i igralište i koševe. Imali smo jedan sastanak u Ministarstvu krajem aprila na kome je bio moj saradnik Milan Matić koji me je uverio da oni veoma ozbiljno pristupaju tome. Novac za to je opredeljen u visini od preko 4 miliona dinara. Tako da se nadamo da će i to u nekom razumnom roku biti privedeno kraju", rekao je Slobodan Gvozdenović.

Slobodan Gvozdenović

Slobodan Gvozdenović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Rekonstrukciju košarkaškog terena u parku Pećina najavio je u martu prošle godine ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. On je upravo na ruiniranom terenu, gde je bio u društvu gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića i njegovog zamenika Dragana Jeremića, novinarima saopštio "lepu vest" da će košarkaški teren biti rekonstruisan 2017. godine u koji će biti uloženo 4,5 miliona dinara iz IPA fondova, za koji je Valjevo konkurisalo pre dve godine.

 

Gvozdenović nije želeo da odgovori na naše pitanje zbog čega košarkaški teren nije rekonstruisan prošle godine, kao što je to ministar obećao.

 

Umesto konkretnog odgovora, Gvozdenović je ponovio informaciju iz Ministarstva omladine i sporta da će projekat biti gotov ove godine. "A ako bude bilo vremena i uslova završićemo i samu rekonstrukciju košarkaškog terena koji, koliko ja znam, koristi i KK Metalac“, rekao je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović.

Aktuelno