Kamere  (foto: Đorđe Đoković)
Kamere (foto: Đorđe Đoković)
21.05.2018, 11:53

6,6 miliona dinara za 21 projekat

č: | fb:

Načelnik Gradske uprave Jelica Panjković Tešić potpisala je rešenje o raspodeli 6,6 milona dinara za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja, koje je predložila Komisija za izbor projekata.

 

Po oceni Komisije od 40 pristiglih na konkurs, u ovoj godini iz gradskog budžeta, biće sufinansiran 21 projekat.

 

Najviše novca, million 450 hiljada dinara odobreno je "Vujić televiziji" za projekat "Tešnjarske večeri u novom ruhu", projekat "Za Valjevo" sa kojim je konkurisao Remont doo Valjevo (TV Valjevo plus) biće sufinansiran sa 950.000 dinara, dok je RTV Maršu odobreno 470.000 dinara za projekat "Naša budućnost".

 

Za sufinansiranje projekta "Seosko domaćinstvo kao ekonomska jedinica", Privrednog društva za trgovinu, usluge i protok informacija "Vinogradina" (Radio Kula) odobreno je 410.000 dinara, Ljubiši Milutinoviću PR, Studio za ples i zabavu Studio M za projekat "TV emisija za decu Nestrpljivi snovi" pripalo je 340.000 dinara, koliko i za projekat "Mali Vlada" sa kojim je konkurisao Živorad Janković PR- rediteljskko producentska delatnost – Produkcija Šešir.

 

Sa po 290.000 dinara biće sufinansirani projekti "Žene u muškom drušrvu" sa kojim je konkurisala Slavica Savić Vujanac PR veb portal Vamedia, "Informisan građanin – odgovoran građanin" sa kojim je konkurisala Slađana Stevanović PR - veb portal Patakonline i projekat "Sve o javnim nabavkama", sa kojim su konkurisale Kolubarske doo.

 

Projekat "Odrasti i ostani u Valjevu" sa kojim je konkurisalo Preduzeće za infdormisanje i marketing In network solution doo biće sufinansiran sa 230.000 dinara.

 

Projekat "Divčibare info", Agencije za veb usluge Cyber team Miloš Lazić biće sufinansiran sa 190.000 dinara, sa koliko i projekat "Vršnjačko nasilje donosi nesreću" sa kojim je konkurisao Mijo Stojkanović PR veb portali Princip nade Valjeva.

 

Sledi projekat "Da Valjevo prodiše faza II", Agencije za izradu veb portala Bojan Jovanović PR Titan web design sa 170.000 dinara, "Sedam decenija uspeha" Gorana Magistra PR obrada podataka hosting i trgovina Filaks Music Valjevo biće sufinansiran sa 150.000 dinara, sa koliko i projekat "Privatizacija parazitskih centara troška i korupcije" Dragana Ilića PR Agencija za odnose sa javnošću Bi iks sport.

 

Sa po 130.000 dinara biće sufinansirana tri projekta:"Krajina u srcu" sa kojim je konkurisala Simona 2014 Zemun, "Beba na prvom mestu", Novosti dana.rs doo Niš i projekat "Sedam valjevskih čuda" Silvije Slaming Đuzović PR Rad na web sajtovima Aranđelovac.

 

Po 100.000 dinara odobreno je za tri projekta: "Valjevo – moj grad, Valjevo-grad koji voliš, Valjevo – radio koji slušaš", podnosioca Preduzeća za informisanje i marketing, mreža radio stanica, televizija, portal Global media broadcast, "Glas sećanja" sa kojim je konkurisao Radio Pravoslavne eparhije valjevske – Radio Istočnik i projekat "Spremi se – umanji rizik" sa kojim je konkurisao Dušan Perić PR Agencija za marketing  Akter design.

 

Petočlanu Komisiju za izbor projekata u oblasti javnog informisanja, koji će biti sufinansirani iz budžeta Valjeva činili su: predsednik Komisije Mirjana Čvorić, članovi Danijela Ivanković, Biljana Đorđić, Jelena Lekić Nikolić i Radovan Lazarević.

 

13,6 milona dinara iz budžeta za medije

 

Iz budžeta Valjeva za informisanje je izdvojeno 13,6 miliona dinara u ovoj godini. Pored 6,6 miliona dinara za sufinansiranje projekata sa kojima su mediji konkurisali, raspodeljeno sedam miliona dinara za tri televizije i jednu radio stanicu, nakon javnog poziva za "praćenje aktivnosti Skupštine grada" i "praćenje rada mesnih zajednica, rada odbornika na matičnim terenima, rada javnih preduzeća i službi čiji je osnivač Grad". 

 

Četiri miliona dinara je dobila "Vujić televizija", dva miliona dinara TV Valjevo plus i po pola miliona dinara TV Marš i Radio Valjevo.

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 5 sati 49 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 5 sati 49 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 5 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 5 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...