Vidrak i Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Vidrak i Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
30.05.2018, 07:11

Funkcioneri napuštaju lokalnu vlast!

č: | fb:

Direktor Doma zdravlja dr Zaven der Hazarjan i v. d. direktora JKP Vidrak Ksenija Badem Nenadović, kadrovi SNS, podneli su ostavke na direktorske funkcije. Kako nezvanično saznajemo, ostavke su podneli "zahvaljujući se na dosadašnjoj saradnji", ali ne navodeći razloge zbog čega napuštaju funkciju.

 

Direktor Doma zdravlja dr Zaven der Hazarjan je već duže vreme "pod pritiskom i stalnom pretnjom“ da će biti smenjen ako nastavi da bude "neposlušan". Kako saznajemo zbog sve većeg pritiska, čestih nesuglasica na relaciji Dom zdravlja-osnivač (Grad), zbog "svađa i nezdrave klime koja vlada u Domu zdravlja", direktor je odlučio da ne čeka smenu, nego da se sam povuče, tako da je podneo ostavku.

 

Nakon nezvaničnih informacija da je napustio direktorsko mesto u Domu zdravlja, Kolubarske.rs su još pre desetak dana pozvale direktora Zavena der Hazarjana, međutim nije odgovrio na naš poziv, dok nam je PR Doma zdravlja odgovorio da nema informacije o ostavci ili smeni direktora ove zdravstvene ustanove.

 

Dr Zaven der Hazarjan je na mesto direktora Doma zdravlja izabran pre dve godine javnim konkursom na period od četiri godine.

 

Prazna i fotelja direktora Vidraka 

 

Ksenija Badem Nenadović je, prema nezvaničnim informacijama, ostavku podnela još pre dvadesetak dana, a trenutno je na bolovanju. Badem Nenadović se danima ne javlja na telefonske pozive Kolubarskih.rs kako bi potvrdila ili negirala naša nezvanična saznanja da je na ostavku primorana zbog "ogromnog pritiska kome je izložena i mešanja pojedinih u posao, koji bi da rukovode preduzećem".  

 

Kako navodi naš izvor jedan od razloga ostavke jeste i to što ovom komunalnom preduzeću već duže vreme nedostaje tridesetak radnika, i to NK i vozači, čije zapošljavanje nije dozvoljeno, dok je bivša direktorka Slađana Marković (SNS) zaposlena za stalno i to uz saglasnost tela Vlade Srbije, s obzirom na to da je još uvek na snazi zabrana zapošljavanja novih lica u javnom sektoru. "Ona je dobila stalan posao i pored toga što Vdraku nisu potrebni ekonomsiti, dok NK radnici i vozači jesu", kaže izvor Kolubraskih.rs.

 

Ksenija Badem Nenadović je za v. d. direktora izabrana 3. novembra prošle godine i to nakon "igranke" vladajuće većine, naprednjaka i socijalista, oko izbora direktora JKP Vidrak po konkursu. Naime, konkurs je raspisan 23. juna 2017. godine, međutim vladajuća većina nije bila zadovoljna prvorangiranim kandidatom, a to je bila dotadašnja v.d. direktora Slađana Marković, tako da je Skupština grada donela odluku da se poništi konkurs i imenuje Ksenija Badem za v. d. direktora JKP Vidrak.

 

Ostavke direktora Doma zdravlja i v. d. direktora JKP Vidrak biće na dnevnom redu sednice Skupštine grada 5. juna, kada će odbornici konstatovati ostavku dosadašnjeg zamenika gradonačelnika Dragana Jeremića (SPS) koga je prošle nedelje Vlada Srbije imenovala za državnog sekretara u Ministarstvu zaštite životne sredine. Kako je Kolubarskim.rs rečeno, zamenik gradonačelnika biće dr Zoran Živković (SPS), dok će se Dragan Jeremić vratiti u odborničke klupe.

 

Ovim ostavkama nastavlja se trend napuštanja gradske vlasti, koja je konstituisana 20. juna 2016. godine. Podsećam, David Maksimović, nestranačka ličnost na listi socijalista, je u januaru ove godine podneo ostavku na mesto člana Gradskog veća. Ubrzo potom u martu Gradsko veće je napustio i Borisav Radojičić (SPS). Ni jedan nije želeo da govori o razlozima svoje ostavke.

 

Sudeći prema nezvaničnim informacijama, trend ostavki se nastavlja. Naime, na korak od povlačenja je i v. d. direktora JKP Polet Slobodan Andrić, kadar SNS, koji je 3. novembra imenovan za v. d. direktora. Kako nam je rečeno Andrić će uskoro podneti ostavku iz "zdravstvenih razloga".

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 50 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...