Bojan i Jovana Tomaševič, dr Dragica i dr Nenad (foto: Đorđe Đoković)
Bojan i Jovana Tomaševič, dr Dragica i dr Nenad (foto: Đorđe Đoković)
01.06.2018, 11:18

"Kompresor ing" poklonio transportnu izoletu

č: | fb:

Valjevsko građevinsko preduzeće "Kompresor ing" poklonilo je Opštoj bolnici transportnu izoletu čija je vrednost 14.000 evra.

 

"Ovo je velika i značajna donacija, naročito ako se zna da su dve transportne izolete u bolnici stare preko 15 godina", rečeno je danas u bolnici prilikom uručenja novog aparata.

Jovana Tomašević

Jovana Tomašević (Foto: Đorđe Đoković)

Jovana Tomašević iz preduzeća "Kompresor ing" kaže da su kao društveno odgovorma firma odlučili da valjevskom porodilištu poklone aparat koji im je neophodan.

 

"Ja sam majka dvoje dece i tokom boravka u porodilištu primetila sam da ljudima koji ovde rade i koji se bore nedostaju sredstva za rad. Nakon razgovora sa našim prijateljima i lekarima u porodilištu odlučili smo da poklonimo aparat koji je u ovom trenutku najpotrebniji Odeljenju ginekologije, a to je transportna izoleta. Ako ova izoleta spasi bar jedan dečji život, smatramo da je ova naša misija bila više nego uspešna", rekla je Jovana Tomašević.

Nenad Dimitrijević

Nenad Dimitrijević (Foto: Đorđe Đoković)

 

Načelnik službe ginekologije dr Nenad Dimitrijević je, zahvalivši se na daru, rekao da raduje svaka donacija, da je svima drago kada naši sugrađani, poput Matije Nastasića, prepoznaju momenat kada treba nešto pokloniti bolnici u kojoj rade ljudi koji imaju znanje, ali kojima su neophodna sredstva da bi to svoje znanje izvukli do maksimuma.

 

"Transportna izoleta je trenutno najneophodniji aparat u valjevskom porodilištu. Porodilište je jedino mesto gde pacijent dolazi zdrav i svi očekuju da iz porodilišta izađu zdrava žena i zdrava beba, ali na žalost ne izađu sve zdrave i žive. Upravo zbog prevremeno rođenih beba, zbog dece sa anomalijama, koja treba hitno da se operišu, transportna izoleta je prva u nizu koja je neophodna da bi porodilište funkcionisalo kao najsavremenija svetska porodilišta", naglasio je dr Dimitijević.

Dragica Dimitrijević

Dragica Dimitrijević (Foto: Đorđe Đoković)

 

Dr Dragica Dimitrijević, šef Odseka za neonatologiju saopštila je podatak da se u porodilištu Opšte bolnice Valjevo godišnje rodi između 1200 i 1300 beba, a da je na žalost izvestan broj te dece bolesno, tako da dva do tri posto zahteva transport u ustanove tercijalnog ranga, najčešće u Beograd, otuda je važno da bolnica ima ispravne, sigurne i kvalitetne transportne izolete.

Izoleta

Izoleta (Foto: Đorđe Đoković)

 

Akcija za kupovinu kliničkog ultrazvučnog aparata

 

Načelnik službe ginekologije dr Nenad Dimitrijević se nada da će jednako uspešno biti realizovana još jedna akcija i da će se odazvati, pre svega privrednici, kako bi Opšta bolnica nabavila moderan klinički ultrazvučni aparat za potrebe ginekološko-akušerske službe i porodilišta, koji košta oko 50.000 evra. 

 

Menadžment Opšte bolnice se obraća ovdašnjim privrednicima sa molbom da im pomognu u nabavci neophodnih aparata. Odgovori su različiti, neko se odazove, neko kaže da im nije takva poslovna politika...

 

Dr Dimitrijević ne zamera jer, kako kaže, donacije su dobrovoljne i svako ima pravo da kaže: "Ja plaćam zdavstveno osiguranje i šta ja imam sa tim, što bih još i poklanjao bolnici novac i aparate".

 

"I svi koji tako kažu su u pravu. Ali ovde pričamo o momentu u kome se nalazi naše društvo gde je očigledno nemoguće od tog socijalnog i zdravstvenog napraviti nešto i obezbediti sve što je neophodno. Ovde je reč o odgovornosti prema društvu u kome se živi. Društvena odgovornost ne zavisi od količine novca koju će neko da da, nego od želje da nešto uradi, a onda pokloni koliko može u tom momentu", rekao je dr Nenad Dimitrijević.

 

Kompanija "Kompresor ing" je svoju društvenu odgovornost, kada je u pitanju Opšta bolnica, pokazala i ranije novčanim prilogom za Dečje odeljenje i kupovinom postreljine za pojedina odeljenja valjevske bolnice.

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 7 sati 17 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 14 sati 14 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 14 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara