Ulica Cake Milivojević (foto: Kolubarske,rs)
Ulica Cake Milivojević (foto: Kolubarske,rs)
04.06.2018, 06:59

Mala kiša, veliki problemi

č: | fb:

Juče je u Valjevu za jedan i po čas palo šest litara kiše po metru kvdratnom. Ova nevelika količina vode je napravila veliki problem u Ulici Cake Milivojević kod broja 46 gde je popustila podzida.

 

Kroz pukotinu u donjem delu podzide je izašla veća količina raskvašene zemlje, dok se na putu iznad podzide otvorila veća rupa.  

Oštećenje na podzidi

Oštećenje na podzidi (Foto: Kolubarske.rs)

Prema rečima vlasnika kuće, pre mesec i po dana na ulici se pojavilo manje oštećenje i to su prijavili Odeljenju za građevinsko zemljište i infrastrukturu tražeći da se rupa sanira. Međutim reakcija je izostala tako da se, nakon jučerašnjeg pljuska, oštećenje na ulici u koje se ulila veća količina vode toliko proširilo da ugrožava i podzidu i kuću.

Oštećenje na ulici

Oštećenje na ulici (Foto: Kolubarske.rs)

 

Na poziv vlasnika kuće na teren je izašla komunalna policija i saobraćajna policija, koja je zaustavila saobraćaj u tom delu ulice.

 

Prema našim nezvaničnim saznanjima na teren je ubrzo izašao i građevinski inženjer Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu, a potom je dovežen pesak i postavljene vreće sa peskom kod oštećenja na ulici kako bi, pretposavljamo, bilo sprečeno dalje prodiranje vode.

 

Puna ulica šljunka

 

Nakon jučerašnjeg pljuska, koji se sručio na Valjevo oko podneva, Dušanovom ulicom je potekla ne samo voda, nego i šljunak, koji je "zatrpao" raskrsnicu Dušanove i Ulice Petra Molera. 

 

Ugao Dušanove i Petra Molera

Ugao Dušanove i Petra Molera (Foto: Kolubarske.rs)

"Prolaze automobili, a kamenje leti na sve strane", kažu stanari tog dela Dušanove ulice. Pored veće količine šljunka i peska, problem u tom delu ulice su i tri rupe koje su, kako tvrde stanari, tu već dve nedelje nakon nekih radova Vodovoda. Objašnjavaju da je "Vodovod nešto radio i u Ulici Petra Molera, koja je prekopana, nasuta i povaljana, ali ne i asfaltirana. To je juče kiša sprala i donela u Dušanovu ulicu".

Dušanova ulica

Dušanova ulica (Foto: Kolubarske.rs)

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 31 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 7 sati 28 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 7 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara