Registracija Prijava preko FB
Ulica Cake Milivojević (foto: Kolubarske,rs)
Ulica Cake Milivojević (foto: Kolubarske,rs)
04.06.2018, 06:59

Mala kiša, veliki problemi

č: | fb:

Juče je u Valjevu za jedan i po čas palo šest litara kiše po metru kvdratnom. Ova nevelika količina vode je napravila veliki problem u Ulici Cake Milivojević kod broja 46 gde je popustila podzida.

 

Kroz pukotinu u donjem delu podzide je izašla veća količina raskvašene zemlje, dok se na putu iznad podzide otvorila veća rupa.  

Oštećenje na podzidi

Oštećenje na podzidi (Foto: Kolubarske.rs)

Prema rečima vlasnika kuće, pre mesec i po dana na ulici se pojavilo manje oštećenje i to su prijavili Odeljenju za građevinsko zemljište i infrastrukturu tražeći da se rupa sanira. Međutim reakcija je izostala tako da se, nakon jučerašnjeg pljuska, oštećenje na ulici u koje se ulila veća količina vode toliko proširilo da ugrožava i podzidu i kuću.

Oštećenje na ulici

Oštećenje na ulici (Foto: Kolubarske.rs)

 

Na poziv vlasnika kuće na teren je izašla komunalna policija i saobraćajna policija, koja je zaustavila saobraćaj u tom delu ulice.

 

Prema našim nezvaničnim saznanjima na teren je ubrzo izašao i građevinski inženjer Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu, a potom je dovežen pesak i postavljene vreće sa peskom kod oštećenja na ulici kako bi, pretposavljamo, bilo sprečeno dalje prodiranje vode.

 

Puna ulica šljunka

 

Nakon jučerašnjeg pljuska, koji se sručio na Valjevo oko podneva, Dušanovom ulicom je potekla ne samo voda, nego i šljunak, koji je "zatrpao" raskrsnicu Dušanove i Ulice Petra Molera. 

 

Ugao Dušanove i Petra Molera

Ugao Dušanove i Petra Molera (Foto: Kolubarske.rs)

"Prolaze automobili, a kamenje leti na sve strane", kažu stanari tog dela Dušanove ulice. Pored veće količine šljunka i peska, problem u tom delu ulice su i tri rupe koje su, kako tvrde stanari, tu već dve nedelje nakon nekih radova Vodovoda. Objašnjavaju da je "Vodovod nešto radio i u Ulici Petra Molera, koja je prekopana, nasuta i povaljana, ali ne i asfaltirana. To je juče kiša sprala i donela u Dušanovu ulicu".

Dušanova ulica

Dušanova ulica (Foto: Kolubarske.rs)

 

Aktuelno

Prvi ovogodišnji sneg u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Pao prvi ovogodišnji sneg Pre 3 sati 30 minuta

Ulice, lokalne puteve i Divčibare čistiće "Ingrap-Omni"

Valjevske ulice, lokalne i puteve na Divčibarama ove zime održavaće građevinsko preduzeće "Ingrap-Omni" za 44,7 miliona dinara sa PDV-om. Za razliku od prethodnih, ove godine je raspisan jedan...

Aforizmi (foto: Dušan Arsenić)
Zlatno doba Pre 3 sati 29 minuta

Dijalog gluvih

"Jedan uistinu dijaloški način mišljenja, verovanja i delanja imao bi za posledicu da među misliocima ne bude dogmatika, među vernicima fanatika, među političarima tirana. Dijalog je jedini način...

PK Valis (foto: PK Valis)
Na Kupu Kragujevca Pre 22 sati 53 minuta

Plivači Valisa uspešni na još jednom takmičenju

Plivači “Valisa” su na još jednom takmičenju ostvarlili zapažene rezultate i osvojili medalje. Valjevski plivački klub je nastupio sa 33 plivača svih uzrasnih kategorija na međunarodnom takmičenju...