Registracija Prijava preko FB
Ulica Cake Milivojević (foto: Kolubarske,rs)
Ulica Cake Milivojević (foto: Kolubarske,rs)
04.06.2018, 06:59

Mala kiša, veliki problemi

č: | fb:

Juče je u Valjevu za jedan i po čas palo šest litara kiše po metru kvdratnom. Ova nevelika količina vode je napravila veliki problem u Ulici Cake Milivojević kod broja 46 gde je popustila podzida.

 

Kroz pukotinu u donjem delu podzide je izašla veća količina raskvašene zemlje, dok se na putu iznad podzide otvorila veća rupa.  

Oštećenje na podzidi

Oštećenje na podzidi (Foto: Kolubarske.rs)

Prema rečima vlasnika kuće, pre mesec i po dana na ulici se pojavilo manje oštećenje i to su prijavili Odeljenju za građevinsko zemljište i infrastrukturu tražeći da se rupa sanira. Međutim reakcija je izostala tako da se, nakon jučerašnjeg pljuska, oštećenje na ulici u koje se ulila veća količina vode toliko proširilo da ugrožava i podzidu i kuću.

Oštećenje na ulici

Oštećenje na ulici (Foto: Kolubarske.rs)

 

Na poziv vlasnika kuće na teren je izašla komunalna policija i saobraćajna policija, koja je zaustavila saobraćaj u tom delu ulice.

 

Prema našim nezvaničnim saznanjima na teren je ubrzo izašao i građevinski inženjer Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu, a potom je dovežen pesak i postavljene vreće sa peskom kod oštećenja na ulici kako bi, pretposavljamo, bilo sprečeno dalje prodiranje vode.

 

Puna ulica šljunka

 

Nakon jučerašnjeg pljuska, koji se sručio na Valjevo oko podneva, Dušanovom ulicom je potekla ne samo voda, nego i šljunak, koji je "zatrpao" raskrsnicu Dušanove i Ulice Petra Molera. 

 

Ugao Dušanove i Petra Molera

Ugao Dušanove i Petra Molera (Foto: Kolubarske.rs)

"Prolaze automobili, a kamenje leti na sve strane", kažu stanari tog dela Dušanove ulice. Pored veće količine šljunka i peska, problem u tom delu ulice su i tri rupe koje su, kako tvrde stanari, tu već dve nedelje nakon nekih radova Vodovoda. Objašnjavaju da je "Vodovod nešto radio i u Ulici Petra Molera, koja je prekopana, nasuta i povaljana, ali ne i asfaltirana. To je juče kiša sprala i donela u Dušanovu ulicu".

Dušanova ulica

Dušanova ulica (Foto: Kolubarske.rs)

 

Aktuelno

Europrom torba (foto: Đorđe Đoković)
Naplata biorazgradivih kesa od četvrtka Pre 4 sati 42 minuta

Od svake "Europrom" kese deo novca ide u donacije

Biorazgradive ljubičaste kese koje se dobijaju na kasama "Europroma" naplaćivaće se od četvrtka dva dinara po komadu. Europrom i DTL od svake prodate kese izdvajaće 0,2 dinara za donacije....

Aforizmi (foto: Dušan Arsenić)
Zlatno doba Pre 6 sati 41 minuta

Daj mi oči jedan krug

"Svaki čovek drži granice vlastitog vidnog polja granicama sveta", Šopenhauer.   Vidimo da smo slepci, priznati nećemo nikada. Uz pomoć prijatelja stigli smo do bezizlazne situacije....

Sinđelićeva ka Knez Mihajlovoj (foto: Đorđe Đoković)
Redakcijski foto-blog Pre 19 sati 1 minuta

Obilna kiša i olujni vetar u pojedinim delovima grada

Nevreme praćeno pljuskom i olujnim vetrom koji je 26 minuta duvao 13 metara u sekundi zahvatilo je danas oko 16.30 časova pojedine delove Valjeva i okolinu.   Kako nam je rečeno, u centru...