Registracija Prijava preko FB
Ulica Cake Milivojević (foto: Kolubarske,rs)
Ulica Cake Milivojević (foto: Kolubarske,rs)
04.06.2018, 06:59

Mala kiša, veliki problemi

č: | fb:

Juče je u Valjevu za jedan i po čas palo šest litara kiše po metru kvdratnom. Ova nevelika količina vode je napravila veliki problem u Ulici Cake Milivojević kod broja 46 gde je popustila podzida.

 

Kroz pukotinu u donjem delu podzide je izašla veća količina raskvašene zemlje, dok se na putu iznad podzide otvorila veća rupa.  

Oštećenje na podzidi

Oštećenje na podzidi (Foto: Kolubarske.rs)

Prema rečima vlasnika kuće, pre mesec i po dana na ulici se pojavilo manje oštećenje i to su prijavili Odeljenju za građevinsko zemljište i infrastrukturu tražeći da se rupa sanira. Međutim reakcija je izostala tako da se, nakon jučerašnjeg pljuska, oštećenje na ulici u koje se ulila veća količina vode toliko proširilo da ugrožava i podzidu i kuću.

Oštećenje na ulici

Oštećenje na ulici (Foto: Kolubarske.rs)

 

Na poziv vlasnika kuće na teren je izašla komunalna policija i saobraćajna policija, koja je zaustavila saobraćaj u tom delu ulice.

 

Prema našim nezvaničnim saznanjima na teren je ubrzo izašao i građevinski inženjer Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu, a potom je dovežen pesak i postavljene vreće sa peskom kod oštećenja na ulici kako bi, pretposavljamo, bilo sprečeno dalje prodiranje vode.

 

Puna ulica šljunka

 

Nakon jučerašnjeg pljuska, koji se sručio na Valjevo oko podneva, Dušanovom ulicom je potekla ne samo voda, nego i šljunak, koji je "zatrpao" raskrsnicu Dušanove i Ulice Petra Molera. 

 

Ugao Dušanove i Petra Molera

Ugao Dušanove i Petra Molera (Foto: Kolubarske.rs)

"Prolaze automobili, a kamenje leti na sve strane", kažu stanari tog dela Dušanove ulice. Pored veće količine šljunka i peska, problem u tom delu ulice su i tri rupe koje su, kako tvrde stanari, tu već dve nedelje nakon nekih radova Vodovoda. Objašnjavaju da je "Vodovod nešto radio i u Ulici Petra Molera, koja je prekopana, nasuta i povaljana, ali ne i asfaltirana. To je juče kiša sprala i donela u Dušanovu ulicu".

Dušanova ulica

Dušanova ulica (Foto: Kolubarske.rs)

 

Aktuelno

Trening KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
Sportski vikend Pre 2 sati 58 minuta

Nova pobeda KK Metalac

Valjevski košarkaši dobili su i treću kontrolnu utakmicu u pripremama za novu sezonu u KLS. Čačanski srpskoligaš Železničar pobeđen je sa 108:60... Fudbaleri Budućnost-Krušika igrali su 1:1 sa...

Prvaci na poligonu (foto: Ana Perić)
Smanjiti korišćenje automobila Pre 1 dan 3 sati

"Evropska nedelja mobilnosti" u Mionici

I u Mionici je obeležena Evropske nedelja mobilnosti. Cilj ove manifestacije je da se akcijama, ali i da se konkretnim merama smanji korišćenje automobila i poboljšaju uslovi za javni saobraćaj,...

JKP Polet (foto: Đorđe Đoković)
Bez rešenja za višegodišnjeg gubitaša 21.09.2018

Gubitak Poleta dostigao 14,3 miliona dinara

Ukupan gubitak JKP Polet, koje gazduje valjevskim pijacama, iznosi 14,3 miliona dinara. Finansijski izveštaj ovog javnog preduzeća za 2017. godinu nije potvrdio nezavisni revozor nego se u svom...  · 1 komentar