Registracija Prijava preko FB
Ulica Cake Milivojević (foto: Kolubarske,rs)
Ulica Cake Milivojević (foto: Kolubarske,rs)
04.06.2018, 06:59

Mala kiša, veliki problemi

č: | fb:

Juče je u Valjevu za jedan i po čas palo šest litara kiše po metru kvdratnom. Ova nevelika količina vode je napravila veliki problem u Ulici Cake Milivojević kod broja 46 gde je popustila podzida.

 

Kroz pukotinu u donjem delu podzide je izašla veća količina raskvašene zemlje, dok se na putu iznad podzide otvorila veća rupa.  

Oštećenje na podzidi

Oštećenje na podzidi (Foto: Kolubarske.rs)

Prema rečima vlasnika kuće, pre mesec i po dana na ulici se pojavilo manje oštećenje i to su prijavili Odeljenju za građevinsko zemljište i infrastrukturu tražeći da se rupa sanira. Međutim reakcija je izostala tako da se, nakon jučerašnjeg pljuska, oštećenje na ulici u koje se ulila veća količina vode toliko proširilo da ugrožava i podzidu i kuću.

Oštećenje na ulici

Oštećenje na ulici (Foto: Kolubarske.rs)

 

Na poziv vlasnika kuće na teren je izašla komunalna policija i saobraćajna policija, koja je zaustavila saobraćaj u tom delu ulice.

 

Prema našim nezvaničnim saznanjima na teren je ubrzo izašao i građevinski inženjer Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu, a potom je dovežen pesak i postavljene vreće sa peskom kod oštećenja na ulici kako bi, pretposavljamo, bilo sprečeno dalje prodiranje vode.

 

Puna ulica šljunka

 

Nakon jučerašnjeg pljuska, koji se sručio na Valjevo oko podneva, Dušanovom ulicom je potekla ne samo voda, nego i šljunak, koji je "zatrpao" raskrsnicu Dušanove i Ulice Petra Molera. 

 

Ugao Dušanove i Petra Molera

Ugao Dušanove i Petra Molera (Foto: Kolubarske.rs)

"Prolaze automobili, a kamenje leti na sve strane", kažu stanari tog dela Dušanove ulice. Pored veće količine šljunka i peska, problem u tom delu ulice su i tri rupe koje su, kako tvrde stanari, tu već dve nedelje nakon nekih radova Vodovoda. Objašnjavaju da je "Vodovod nešto radio i u Ulici Petra Molera, koja je prekopana, nasuta i povaljana, ali ne i asfaltirana. To je juče kiša sprala i donela u Dušanovu ulicu".

Dušanova ulica

Dušanova ulica (Foto: Kolubarske.rs)

 

Aktuelno

Vladan Lukić  (foto: Đorđe Đoković)
80 godina valjevske vojne fabrike Pre 5 sati 50 minuta

U godini jubileja rekordan izvoz "Krušika"

Valjevski "Krušik" obeležava osam decenija postojanja i uspešnog poslovanja. Danas se valjevska vojna fabrika može pohvaliti izvozom od 109 miliona dolara, osvajanjem novih proizvodni programa,...  · 2 komentara

Pobednici muške kategorije (foto: Divčibare Ski Resort)
Na ski stazi Crni vrh na Divčibarama Pre 1 dan 3 sati

Održana trka za Udruženje "Rodi se na lepom mestu"

Na prvom revijalnom slalomu humanitarnog karaktera za "Udruženje Rodi se na lepom mestu", koji je održan danas na Divčibarama, prikupljeno je 121 000 dinara. Učestvovalo je 39 skijaša, koji su tako...

Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona (foto: Đorđe  Đoković)
Treći protest "Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona" Pre 22 sati 9 minuta

"Patriotizam je ostati u ovoj zemlji"

"Moramo šetati i to ne samo protiv ove vlasti, nego i protiv sledeće i svake vlasti koja se drzne da zloupotrebi ovu državu, jer to je naša država i moraju da znaju da mi njih plaćamo", poručio je...  · 9 komentara

Antene na zgradi Grada (foto: Đorđe Đoković)
Oglašena prodaja Pre 1 dan 11 sati

Radio Valjevo opet na prodaju

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju Radio Valjevo metodom neposredne pogodbe uz javno prikupljanje ponuda, a procenjena vrednost preduzeća je 795.582 dinara. Prvi put...